Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Pokud to odvysílají, změní svět

První záběry z ambiciózního filmu Vlny režiséra Jiřího Mádla vtáhnou diváky do ulic dobové Prahy.
Přidat na Facebook
Z rádia zní rokenrol, studentské revolty mění svět, ale v prestižní redakci Československého rozhlasu, kam nastoupí hrdina snímku, se odehrává jiný boj: doslova o život. Jiří Mádl se inspiroval skutečnými událostmi, ale přetavil je v intenzivní thriller, jehož protagonista stojí před drsnou volbou: ochránit bratra, nebo pravdu a kolegy? Vojtěch Vodochodský, Táňa Pauhofová, Marika Šoposká a Stanislav Majer excelují v dramatu o skupině novinářů bojujících s tajnými službami. Jsou odhodlaní přinášet nezávislé zprávy za každou cenu. Vlny vplují do kin 15. srpna.

Vlny jsou pozoruhodné už tím, jak tvůrci pracovali s původním archivním materiálem. Jiří Mádl využívá autentické historické záběry v hojné míře, včetně těch, které dosud nebyly k vidění. Ale nepoužívá je jen pro ilustraci, naopak se plynule prolínají se scénami natočenými přímo pro tento film a posilují atmosféru hutného špionážního thrilleru. Režiséra už od dětství fascinovalo rádio a ve snímku, který je také poctou práci redaktorů, vycházel ze vzpomínek pamětníků včetně novinářů Jana Petránka a především Věry Štovíčkové, kterou ve filmu hraje Táňa Pauhofová. „Paní Šťovíčková pro mě byla základním pilířem, otevřela mi dveře k ostatním postavám. A také prozradila něco, co nebylo známé. V učebnicích se o tom neučí a my s těmito skoro zapomenutými informacemi ve snímku pracujeme,“ přibližuje vzrušující přípravy filmu Jiří Mádl.

O FILMU VLNY

Dobový film Vlny režiséra Jiřího Mádla ukáže napínavé a doposud utajené příběhy novinářů Československého rozhlasu. Na konci 60. let, kdy zněl z rádiových vln rockenroll a studentské revolty měnily svět, nastoupí starší z bratrů do prestižní redakce rozhlasu. Záhy se ocitne v nebezpečném souboji redaktorů a tajných služeb. Ve víru událostí půjde brzy všem o život a hlavní hrdina stojí před drsnou volbou: ochránit bratra nebo pravdu a kolegy? Film je inspirován skutečným příběhem skupiny novinářů mezinárodní redakce Československého rozhlasu a jejich odhodláním přinášet nezávislé zprávy za každou cenu.

Scénář a režie: Jiří Mádl

Kamera: Martin Žiaran

Zvuk: Viktor Ekrt

Střih: Filip Malásek

Architekt: Petr Kunc

Umělecké maskérky: Jiřina Pahlerová, Adéla Anděla Bursová

Kostýmní výtvarnice: Katarína Štrbová Bieliková

Hudba: Simon Golf

Producent: Dawson films, Monika Kristl

V hlavních rolích: Vojtěch Vodochodský, Ondřej Stupka, Tatiana Pauhofová, Stanislav Majer, Vojtěch Kotek, Marika Šopovská, Petr Lněnička, Matyáš Řezníček, Petr Halíček, Martin Hofmann, Jacob Erftemeijer, Jan nedbal, Tomáš Maštalír, Igor Bareš

Tina
(Martina )
pondělí 4. 3. 2024 08:00
, Martina . 2024. Pokud to odvysílají, změní svět. Vychytané.cz. [Online] 4. 3. 2024. [Citace: 14. 5. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14371. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Pokud-to-odvysilaji,-zmeni-svet
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.101s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.145.77.156
Příchod z: vychytane.cz/clanek.php?id=14371
Serverový čas: úterý 14. května 2024 16:56