Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Sv. Marek ve své královské disciplíně v Česku poprvé 19. 5.

Pouhý rok od svého posledního (a beznadějně vyprodaného) koncertu se do pražského Lucerna Music Baru vrací americký zpěvák s nezaměnitelným „hlasem Boha“, jak o Marku Laneganovi hovoří i někteří jeho kolegové.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
An evening with MARK LANEGAN
čtvrtek 19. května 2016 20:00
(konec +- pátek 20. května 2016 03:00)
Lucerna - Music Bar
Praha (CZ)
Tentokrát půjde ovšem o zážitek zcela jiného druhu. Lanegan se za svým tuzemským publikem v posledních letech sice vrací rád a často, avšak dosud k nám zavítal pokaždé „jen“ v rockovém hávu – ať už s The Gutter Twins či se svým Mark Lanegan Bandem. Tentokrát ovšem mohutný a elektronikou notně nasáklý zvuk Laneganovy doprovodné kapely vystřídají skromné aranže „na kost“, jeho písně zazní výsostně pouze v hlasovém přednesu s decentním kytarovým doprovodem. A ačkoliv právě toto je Laneganova mistrovská poloha, v takto dřevním provedení jej už pěknou řádku let naživo nikdo neslyšel. Hity z Laneganových sólových alb (těch prvních pět před Vánocemi vydalo vydavatelství Sub Pop v reedici pod souborným názvem One Way Street) doplní i klasiky z repertoáru legendárních Screaming Trees, možná zazní jeden či dva jeho kousky z Desert Sessions (později zvěčněné na albu Songs for the Deaf od Queens of The Stone Age), stranou nezůstanou ani výtečně uchopené předělávky z nedávné kolekce Imitations a podle všeho dojde také na zcela nové písně. Marka Lanegana bude doprovázet kytarista Jeff Fiedler a jako speciální host vystoupí anglický písničkář Duke Garwood. Prostor Lucerna Music Baru bude na tento velmi výjimečný večer speciálně upraven, většina míst bude k sezení a kapacita striktně omezená.

Vstupenky jsou v prodeji od 4. 2. 10:00 ve třech kategoriích na sezení, a to pouze v předprodejní síti Ticketpro:
PLATINUM (celkem 72 ks) za 769,– Kč
GOLDEN (150 ks) za 713,– Kč
SILVER (52 ks) za 657,– Kč
K stání půjde do prodeje pouze 100 ks vstupenek, ty budou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru za 490,- Kč a na webu Lucerna Music Baru a v předprodejní síti GoOut.cz za 521,– Kč.
Žádné další vstupenky v prodeji nebudou.

Facebook událost: http://www.facebook.com/events/475833372625151/

http://marklanegan.com
www.facebook.com/MarkLanegan
www.dukegarwood.co.uk

Mark Lanegan, rodák ze severozápadu USA (Ellensburg poblíž Seattlu ve státě Washington) proslul na přelomu osmdesátých a devadesátých let coby frontman skupiny Screaming Trees, řazené pravidelně (ale nesprávně) do balíku interpretů tehdejší módní vlny grunge. Ovšem již od roku 1990 se Lanegan paralelně věnoval také sólové kariéře. Jeho rané nahrávky zrcadlí zejména zpěvákův obdiv k tradičním americkým žánrům jako blues, folk nebo country, které si ovšem upravoval k obrazu svému. V posledních letech Lanegan vydal temnou elektronikou ovlivněná alba Blues Funeral a Phantom Radio a výjimečnou kolekci coververzí Imitations. Nahrával a vystupoval například se skupinami Mad Season, Queens of the Stone Age, The Twilight Singers, UNKLE a desítkami dalších, hned několik alb vydal se skupinou Soulsavers a zpěvačkou Isobel Campbell. S kamarádem Gregem Dullim, frontmanem The Afghan Whigs, tvoří Lanegan dvojici The Gutter Twins, jež má na kontě jedno album a jedno EP a další nahrávka je údajně na spadnutí.

Své poslední koncertní turné Mark Lanegan pravidelně otevíral několika písněmi pouze za doprovodu kytaristy Jeffa Fiedlera, křehké a intimní spojení obou hudebníků bylo pro mnohé určujícím zážitkem celého vystoupení, a tak se tentokrát tedy vydala dvojice na cesty úplně sama. V takto skromné sestavě vystupoval Mark Lanegan naposledy před mnoha lety a zůstává otázkou, kdy se podobná příležitost bude znovu opakovat. Na celém turné bude coby speciální host předskakovat Duke Garwood, v posledních letech tradiční Laneganův hudební kumpán. V roce 2013 vydali společné album Black Pudding a Mark Lanegan produkoval loni vydanou (a velice úspěšnou) Garwoodovu vlastní kolekci Heavy Love.



http://dsmacku.com
www.scrapesound.org
www.musicbar.cz

Missquire
(Michaela Chovancová)
čtvrtek 4. 2. 2016 08:00
Chovancová, Michaela. 2016. Sv. Marek ve své královské disciplíně v Česku poprvé 19. 5.. Vychytané.cz. [Online] 4. 2. 2016. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=9888. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Sv.-Marek-ve-sve-kralovske-discipline-v-Cesku-poprve-19.-5.
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.106s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.220.59.69
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 05:42