Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Kniha: Deon Meyer je zpět

A na hlavního hrdinu Benny Griessela čeká 7 DNÍ. 7 dní pekla.
Přidat na Facebook
„Pro ty, kteří dosud nečetli žádnou knihu skvělého spisovatele Deona Meyera, je krimi román 7 DNÍ perfektním začátkem.“ Diane De Beer, The Sun.

Světově proslulému jihoafrickému spisovateli Deonu Meyerovi, který vloni na konci října zavítal do Čech, vychází právě dnes skvělý krimi román 7 DNÍ.

Sympatickému Jihoafričanovi vydává nakladatelství MOBA v pořadí už třetí knihu v hlavní roli s „tak trochu“ problematickým detektivem Bennym Griesselem. Ty předchozí sklidily slova chvály od kritiků i veřejnosti.

„Zastřelím každý den jednoho policistu, dokud nezatknete vraha Hanneke Sloet,“ vyhrožuje v e-mailu neznámý člověk. Jihoafrický policejní sbor čelí hrozbě – anonymní odstřelovač si vybral za cíl policisty a chce opakovat útoky každý den, dokud nebude zatčen vrah mladé ambiciózní právničky Hanneke Sloetové. Pak se stane výhružka realitou….

Benny Griessel otevírá vyšetřování čtyřicet dní starého případu, který uvázl na mrtvém bodě. Žádný motiv, žádné vodítko, jen několik nahých fotografií, velmi komplikovaná obchodní transakce a hlavně obrovský nátlak – médií, důstojníků

a neoblomného nevyzpytatelného odstřelovače. Díky chybějícímu motivu a výraznějšímu vodítku je odkázán na spekulace. Měla její smrt něco společného s velkou obchodní transakcí, jíž se účastnila? Nebo je třeba hledat viníka v jejím soukromém životě? Vedle toho všeho se samozřejmě Benny Griessel drží všech svých zamilovaných zálib – pití, bývalé skvělé zpěvačky Alexy Barnard čekající na come back, musí se také srovnat se s neandrtálským přítelem vlastní dcery a zlomyslnými šprýmy syna. Ale nejvíc musí krotit sám sebe a touhu tolik prahnoucí po konejšivé síle lahve alkoholu.

Bennyho Griessela čeká 7 DNÍ, sedm dní pekla.

7 DNÍ z angličtiny (Seven Days) přeložil skvělý Jakub Kalina.

Deon Meyer se narodil v roce 1958 v jihoafrickém městě Paarl ve vinařském regionu Western Cape v Jihoafrické republice, vyrůstal poblíž zlatých dolů v Klerksdorpu. Vystudoval historii a tvůrčí psaní, pracoval jako redaktor v novinách

a jako textař v reklamní agentuře. První povídky publikoval časopisecky na konci osmdesátých let, na vydání románu čekal až do roku 1994. Následovalo devět románů a dva soubory povídek, některé z nich sám přepracoval do podoby televizních scénářů.

Deon Meyer je držitelem celé řady ocenění, jeho aktuální novinka 7 DNÍ byla v roce svého vydání oceněna rovnou čtyřikrát. Miluje motorky, Mozarta a ragby. Jeho knihy byly přeloženy do 28 jazyků v mnoha zemích světa se staly bestsellery.

Loňskou pozdně říjnovou jednodenní návštěvu Prahy (23. 10. 2015) si užíval každou minutu. Kromě pracovních povinností obdivoval Staroměstské náměstí, Stavovské divadlo (milovaný Mozart), velmi se vyptával na Václava Havla a pochutnal si na kančím se šípkovou omáčkou v Café Imperial.

Ohlasy ze zahraničního tisku na knihu 7 DNÍ:
„Meyer je doslova národní poklad, tak dobrý jako žádný jiný na světě. Nemusíte vůbec nic vědět o dějinách či současné situaci v JAR, přesto vás jeho knihy vás dokáží zcela pohltit…“ Julia Beffonová pro The Times

„Vyprávění v knize 7 dní má úžasný spád. Velice si cením způsobu, jakým Meyer dokáže udělat z nejotřepanějšího klišé krimi literatury – opileckého policajta – zcela nový typ postavy.“ Berry Forshaw pro The Independent



Únorové novinky z nakladatelství MOBA:
Skoro se to podobalo lásce, Jan Míka, současná próza - kniha vynikajícího stylisty a proslulého českého scénáristy (kdo by neznal kultovní seriály Život na zámku, Náměstíčko či Náves) obsahuje dvě novely, jejichž tématem je láska.
Případ forchheimského rádce, Stanislav Češka, historická krimi
Záhady českých dějin II, Jan Bauer, literatura faktu
Neviditelná zranění, Věra Fojtová, román
Poslední modlitba, Veronika Černucká, edice Původní česká detektivka
Čin manželu dobře – peklem se ti odmění, Alena Jakoubková, román, 2. vydání
Falešný třpyt, Virginia C. Andrewsová, román
92. policejní revír zasahuje, Ladislav Beran, edice Původní česká detektivka

V prvním březnovém týdnu vyjde očekávaný světový bestseller – povídková kniha Anthonyho Doerra Zeď vzpomínek.

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 2. 2. 2016 08:00
Chovancová, Michaela. 2016. Kniha: Deon Meyer je zpět. Vychytané.cz. [Online] 2. 2. 2016. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=9877. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kniha:-Deon-Meyer-je-zpet
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.092s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.21.93.44
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 11:07