Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Do Čech přijíždí Laurence Juber, bývalý spoluhráč Paula McCartneyho

Přidat na Facebook
Festival akustických kytar Kytara napříč žánry se přehoupl do své listopadové části, které bude vévodit vynikající kytarista a bývalý spoluhráč Paula McCartneyho z Wings Laurence Juber. Talentovaný britský muzikant, který dlouhodobě žije v Kalifornii, vystoupí v úterý 10. listopadu v pražském Paláci Akropolis ve společnosti dua Barek&Ghali a zpěvačky Martiny Míkové. Dále se držitel několika Grammy v rámci festivalu představí ve Varnsdorfu, Chýni a Pardubicích, kde bude předsedou poroty Kytarové soutěže SAI.

První Grammy v kategorii nejlepší rocková instrumentálka dostal Laurence Juber za skladbu "Rockestra Theme" z alba Wings Back to the Egg z roku 1979. Druhou obdržel v roce 2002 za nejlepší popovou instrumentální skladbu pro své zpracování známé filmové melodie "The Pink Panther Theme" z alba Henry Mancini: Pink Guitar. Jeho umění obohacuje nahrávky takových hvězd, jako jsou bardi country Dan Hick či Barry Manillow nebo soulový Seal. Juberova hudba zní v několika populárních počítačových hrách, řadě filmů, televizních programů i reklam. Do České republiky přiváží své nové album Fingerboard Road.

Více informací o programu na www.kytaranapriczanry.cz a na Facebooku. Vstupenky na všechna vystoupení lze rezervovat na knz@volny.cz či zakoupit v prodejní síti Colosseum.

Laurence Juber je světově známý britský kytarista, virtuos a skladatel narozený roku 1952 v jižní části Londýna. LJ, jak mu také věrní fanoušci zkráceně říkají, hraje na akustickou kytaru především v rytmech folku, jazzu a popu. Již ve 13 letech si dokázal vydělávat hrou na kytaru a v 15 letech začal studovat klasickou kytaru na univerzitě v Londýně.



Po několika letech dostal velikou příležitost a stal se vedoucím kytaristou kapely Wings Paula McCartneyho, se kterou získal svou první cenu Grammy. Po rozpadu Wings v roce 1981 se přestěhoval do Kalifornie, kde začal kariéru sólového kytaristy. Za svůj život zatím vydal přes 20 sólových alb, na nichž stejně skvěle pracuje s převzatými motivy jako s tématy vlastních skladeb.

Již potřetí je součástí festivalu také soutěž, určená pro hráče na akustickou kytaru ve všech hudebních žánrech kromě klasické hudby. Kytarová soutěž SAI - Kytara napříč žánry se letos poprvé otevře i zahraničním účastníkům.

Na závěrečném koncertu podzimní části festivalu 24. listopadu v pražském Atriu vystoupí v netradiční roli Honza Homola z kapely Wohnout, vynikající kytarista a folkař Tomáš Berka a ředitel festivalu a kytarista Stanislav Barek. Ten, stejně jako kmenová hvězda Kytary napříč žánry, fenomenální Australan Tommy Emmanuel, slaví letos 60. narozeniny. Právě Tommy Emmanuel se ke svým českým spoluhráčům a britskému kolegovi Dylanu Fowlerovi připojí až o několik měsíců později, 13. března 2016. “Když jsme s Tommym Emmanuelem zjistili, že máme letos oba šedesátku na krku, rozhodli jsme se, že ji oslavíme společně tak, jak nás to baví nejvíc: společným koncertem. První volný termín, kdy se naše plány a možnosti protnuly, byl až na jaře, a tak se setkáme na pódiu Dvořákovy síně Rudolfina 13. března 2016.” K programu ještě Barek upřesňuje: “Během večera se k nám přidají mí spoluhráči z kapely Njorek, Norbi Kovács, Adib Ghali a také vynikající britský kytarista Dylan Fowler, který má blízko ke keltské hudbě.”

Dodala: MIchaela Braná
Missquire
(Michaela Chovancová)
pátek 6. 11. 2015 08:00
Chovancová, Michaela. 2015. Do Čech přijíždí Laurence Juber, bývalý spoluhráč Paula McCartneyho. Vychytané.cz. [Online] 6. 11. 2015. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=9630. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Do-Cech-prijizdi-Laurence-Juber,-byvaly-spoluhrac-Paula-McCartneyho
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.077s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.149.239.72
Serverový čas: sobota 27. července 2024 08:16