Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Miro Žbirka & Abbey Road = 2 LP & 2 CD MIRO

MIRO, tak se jmenuje dvoj-LP a dvoj-CD, které Miro Žbirka nahrál celé ve studiích Abbey Road. Jediné slovenské album natočené v Abbey Road Studiu - MIRO - vychází 18. září 2015 u Universal Music.
Přidat na Facebook
Cestu do nejvěhlasnějšího hudebního studia světa – londýnského Abbey Road - Miro Žbirka zná dnes už nazpaměť. Nejdříve sem mířily jeho kroky jako turisty a jen snil o tom, jaké by to mohlo být….

Příběh vzniku LP a CD MIRO začal narozeninovým dárkem v podobě jedné skladby natočené ve Studiu 2 v Abbey Road, pokračoval přátelstvím s tamním producentem Robem Cassem, který stojí také za filmovým hitem skladbou Fair Play, a skončil spoluprací s takovými legendami jako Manfred Mann nebo Pete Brown na nejnovějším dvojalbu MIRO.

Všechny písně napsal Miro sám. Anglických textů se ujal dvorní textař kapely Cream, beatnik a poeta, autor mnoha známých skladeb jako „Sunshine Of Your Love“ - Pete Brown. Právě on svým zaujetím pro věc rozhodl o tom, že se celá polovina desky točila v angličtině. Na slovenské části alba si napsal texty Miro Žbirka sám a dva mu otextoval jeho dlouholetý spolupracovník, básník a textař Kamil Peteraj.

Meky k tomuto projektu s úsměvem dodává: „ Po 25 letech zase vychází na vinylové černé desce moje album a já jsem rád, že jsem nezahodil gramofon. Pro fajnšmekry je to úplně jiný zvuk a samozřejmě výtvarně vynikne i obal, na kterém najdete desítky foteček ze Studií Abbey Road.“

Skladba Prišla z Londýna rotovala v rádiích celé léto a k vydání alba se chystá další singl s písní LIVE, tentokrát s klipem, který má nečekaného režiséra a nečekaný konec. Nechte se překvapit!

V říjnu do Prahy přiletí celý tým, který se na nahrávání desky podílel včetně producenta Roba a Peta Browna a zahrají si spolu s Mekym na dvou privátních koncertech, kde také pokřtí album MIRO.

Pro aktualizované informace sledujte webové stránky www.zbirka.cz a facebook Mira Žbirky http://www.facebook.com/MiroZbirka.



Seznam skladeb CD:

CD 1
1. Suddenly, 2. All My Days, 3. Following Rain, 4. I’m With You, 5. The Muse, 6. Alive, 7. Just You, 8. Girl In The Middle, 9. I’ve Got A Reason, 10. Songs Made Out Of Love, 11. Let Me Down Real Slow, 12. What A Way To Go, 13. That Thing Inside, 14. Morning Sun, Evening Star, 15. Fair Play

CD 2
1. Voľný deň, 2. Nádej (Iba ty), 3. Live, 4. Plán, 5. Aká si príťažlivá, 6. Prišla z Londýna, 7. Fair Play, 8. Vianočná (O prímerí),

Album MIRO, Miro Žbirka:
Produced and mixed by Rob Cass at Abbey Road Studios London
Programming: Pearse MacIntyre
Engineering: Toby Hulbert, Rob Cass, Pearse MacIntyre
Bass: Pearse MacIntyre
Electric guitar: Pearse MacIntyre, Rob Cass
Acoustic guitar: Pearse MacIntyre, Miro Žbirka
Keyboards: Pearse MacIntyre, Dean Ross
Piano: Simon Webb, Dean Ross ; ;
Drums: Frank Tontoh
Percussion: Rob Cass
Backing vocals: Rob Cass, Miro Žbirka
Guest vocalist: Jessica Bennett (“The Muse”)
Guest Keyboards: Manfred Mann (“Let Me Down Real Slow”)
Mastering: Christian Wright at Abbey Road Studios London

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 2. 9. 2015 08:00
Chovancová, Michaela. 2015. Miro Žbirka & Abbey Road = 2 LP & 2 CD MIRO. Vychytané.cz. [Online] 2. 9. 2015. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=9408. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Miro-Zbirka-&-Abbey-Road-=-2-LP-&-2-CD-MIRO
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.117s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.133.120.53
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:36