Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Festival Sziget už za 2 týdny

Našlapaný program doplňují nejen Rudimental. Poslední šance na levnější vstupenky je jen do konce července.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Sziget festival
pondělí 10. srpna 2015 21:00
(konec +- úterý 11. srpna 2015 04:00)
Budapešť
Budapešť (Maďarsko)
Za dva týdny se otevřou brány obřího festivalu Sziget (10.8. – 17.8.2015), na který míří hudební hvězdy z celého světa. Už od pondělí 10.8., kdy se otevřou brány festivalu, Sziget servíruje fanouškům speciality a parádní show, které vévodí koncert Robbieho Williamse. Hvězdný program se jmény Florence and the Machine, Kings of Leon, Avicii, Martin Garrix, Ellie Goulding, Kasabian, Limp Bizkit, Foals a řadou dalších nově doplňují Rudimental. Festivalový rej a koncerty mohou Szigeťani sledovat či sami prožívat na více než 50 místech festivalového ostrova uprostřed Budapešti. Poslední šance pro fanoušky získat levnější vstupenky končí 31.8.

Přestože se podařilo pro letošní rok navýšit kapacitu areálu, mizí vstupenky rekordním tempem. Za zvýhodněnou cenu (Advanced Round 2) jsou k dostání jen do konce července. Předprodej vstupenek ZDE - www.szigetfestival.cz/tickets/category/entry-ticket
Jako poslední položku programu hlavního pódia jsou pozváni Rudimental a jejich pop & drum´n´bass. I pro druhou největší scénu je tu doplnění, obří stan se scénou A38 pro 15000 diváků, jsou belgičtí indie-popoví Balthazar (http://www.youtube.com/watch?v=qwi6POwtfnc ). Do programu se navíc vrací i obří stan Telekom Aréna, zaměřený na současnou taneční scénu s hvězdami Alesso, W&W, Blasterjaxx, Nervo a řadou dalších. Nechybí však spousty nových a mladých nadějných kapel z celé Evropy, které doplnily v program festivalu. Kompletní seznam se stovkami položek naleznete zde - (www.szigetfestival.cz/programs/program_2015 ).

Výběr těch největších hvězd dle dnů:
Po 10.8. – Robbie Williams, Irie Maffia, z ČR Ghost of You
Út 11.8. – Florence & The Machine, Asaf Avidan, Babylon Circus, Kensington, Future Islands, Infected Mushroom
St 12.8. - Alt-J, Gogol Bordello, The Horrors, The Script, SOJA, Enter Shikari, CRO, SBTRKT, z ČR Cirk La Putyka
Čt 13.8. – Ellie Goulding, Foals, The Ting Tings, MØ, Ella Eyre, Balthazar, Interpol, z ČR Cirk La Putyka a Mydy rabycad
Pá 14.8. – Avicii, Kasabian, Marina and the Diamonds, The Subways, Jamie Woon, The Gaslight Anthem, z ČR Cirk La Putyka
So 15.8. – Kings Of Leon, Hollywood Undead. Major Lazer William, Paloma Faith, Nero, Foxes, z ČR Cirk La Putyka,
Ne 16.8. - Limp Bizkit, Rudimental, Martin Garrix, José Gonzalez, Kwabs, Fauve, Passenger, C2C, z ČR Cirk La Putyka,

Pro návštěvníky, kteří neznají Sziget lze ve zkratce říci, že je to největší hudební festival ve střední Evropě, který probíhá na ostrově na řece Dunaji v maďarské metropoli Budapešť a zatím jako jediný v historii je dvojnásobným držitelem evropského ocenění EFA „Best Major Festival“ (2011 a 2014). I pro letošní rok areál prošel řadou úprav a vylepšení. Kromě návratu obřího tanečního stanu si návštěvníci mohou užít nově divadelní a klidovou zónu festivalu Sziget. Nebude chybět ani scéna věnovaná jazzu a klasické hudbě, world music s hvězdami jako je Goran Bregovič či Maríza, nebo scéna s irskou hudbou.
Protože festival se nachází na ostrově o rozloze 76 hektarů, doporučujeme již předem prohlédnout mapy areálu.

Mapa festivalu ZDE http://szigetfestival.cz/_/info/mapa_festivalu_2015
Na festivalu bude i výrazné české zastoupení, a to ani ne počtem vystupujících, jako spíš počtem představení. Kromě skvělých Mydy Rabycad, kteří zahrají v rámci scény věnující se evropské scéně Europe Stage a vítězů talentové soutěže Jednou trefou na Sziget kapely Ghost of You, se chystají na Sziget také famózní Cirk La Putyka. Ti zde odehrají šest představení. „Budeme stavět speciální program přímo pro festival. Chceme vycházet z různých hudebních žánrů i z historie naší company. Tématy pro Sziget jsou historie hudby, česká kultura, virtuozita, ekvilibristika a fantazie,“ ohlašuje Rostislav Novák, režisér a umělecký ředitel Cirk La Putyky, prémiové představení pro Sziget.
http://szigetfestival.cz/news/ei_na_szigetu_2015_letos_vraznji_ne_kdy_dv._.649.html

Více informací a vstupenky na: www.szigetfestival.cz

Co je Sziget:
Sziget, největší hudební festival ve střední Evropě, probíhá na ostrově na řece Dunaji v maďarské metropoli Budapešť každý rok v srpnu a to více než dvacet let. Jako zatím jediný festival v historii je Sziget dvojnásobným držitelem evropského ocenění EFA „Best Major Festival“ a to za ročníky 2011 a 2014, a pravidelně přiláká na krásný ostrov v srdci Budapešti téměř 400 000 fanoušků (vloni rekordních 415000) z více než 80 zemí. Obří akce poskytuje kompletní úžasný prázdninový týden se skvělými živými koncerty světových hvězd, mezinárodní komunitou a všemi turistickými atrakcemi, které město Budapešť nabízí. Program Szigetu tvoří zvučná jména těch největších umělců napříč žánry, doplněná o fantastické nehudební zážitky mnoha divadelních představení, vizuální tvorby a instalací. Tato jedinečně namíchaná směs přitahuje stále větší počet návštěvníků, a tak v roce 2014 byly poprvé vyprodané permanentky ještě před začátkem festivalu.

www.szigetfestival.cz

Dodal: Přemysl Štěpánek
Missquire
(Michaela Chovancová)
čtvrtek 30. 7. 2015 08:00
Chovancová, Michaela. 2015. Festival Sziget už za 2 týdny. Vychytané.cz. [Online] 30. 7. 2015. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=9332. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Festival-Sziget-uz-za-2-tydny
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.126s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.17.77.161
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:54