Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

United Islands of Prague - spojené ostrovy, mosty, nábřeží a ulice

Centrum Prahy už po dvanácté spojuje hudba.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
United Islands of Prague
čtvrtek 18. června 2015 21:00
(konec +- pátek 19. června 2015 04:00)
Praha
Praha (CZ)
Organizátoři festivalu se každoročně snaží, aby se srdce města stalo jedním obrovským hudebním ostrovem: zřízení Festivalové zastávky, zóna pro pěší, festival na zatím vůbec největší ploše. Zároveň objížďky a uzavírky, které mají být nastaveny tak, aby co nejméně omezovaly obyvatele, kteří městem pouze projíždí.

Nejjednodušším způsobem, jak se na koncerty dostat i jak se pohybovat mezi jednotlivými scénami, bude využití tramvaje č. 9. Ta dostane návštěvníky do centra, bude stavět na speciálně zřízené zastávce na mostě Legií s názvem „Festivalová“ a následně je doveze třeba i na Újezd, odkud se snadno dostanou na Kampu nebo hlavní scénu do Kinského zahrady. Na mostě Legií budou stavět také tramvaje č. 6, 12, 20, 22.

Aby byl areál festivalu co nejbezpečnější, byla vytvořena zóna pro pěší, která dotváří atmosféru festivalu. Povede přes most Legií, od Janáčkova nábřeží až k Národnímu divadlu. „Snažili jsme se minimalizovat rizika, která hrozí při velkém pohybu lidí v centru města a uzavírku vytvořit tak, aby se lidé mohli pohybovat po „festivalovém areálu“ bez problémů i s dětmi. Zároveň se rok od roku snažíme zlepšovat systém uzavírek tak, abychom neztěžovali situaci motoristům, kteří centrem pouze projíždí nebo zde bydlí,“ vysvětluje Martin Voňka, jeden z organizátorů.

Areál je letos rozlohou opravdu největší v historii United Islands. Cílem bylo, aby se návštěvníci nikde netlačili a zároveň si festival užili také rodiny s dětmi. Proto bude kromě koncertů probíhat také různorodý doprovodný program. Lákavá bude také nabídka jídel i nápojů, kdy festival kromě klasické festivalové nabídky představí také gastro speciality z nejrůznějších koutů světa. „Doufáme, že tak z centra Prahy vytvoříme jednoduše místo, kde se lidi potkají, budou se dobře bavit a třeba se i zamilují. Přijďte se na United Islands of Prague zamilovat. Do sebe, do krásného centra Prahy nebo do programu, tak jako se to stalo nám v průběhu roku,“ vyzývá druhý z organizátorů David Gaydečka.

Dodala: Barbora Pangrácová
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 17. 6. 2015 08:00
Chovancová, Michaela. 2015. United Islands of Prague - spojené ostrovy, mosty, nábřeží a ulice. Vychytané.cz. [Online] 17. 6. 2015. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=9192. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/United-Islands-of-Prague---spojene-ostrovy,-mosty,-nabrezi-a-ulice
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.099s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.119.111.9
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 10:22