Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Už v sobotu! Hať a přilehlé okolí rozezní festival Hafest

V sobotu 6. června proběhne již tradičně festival Hafest, který se odehrává v malebné obci Hať na pomezí Hlučína a Ostravy. Festival své pomyslné brány otevře od 16 hodiny. Vystoupí Vypsaná Fixa, Fleret, Bongostan (PL), IAN, Cocaine Party, Adobre, Krackhouse Family.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Hafest
sobota 6. června 2015 21:00
(konec +- neděle 7. června 2015 04:00)
Hať
Hať (CZ)
Vypsanou Fixu není potřeba moc představovat. Je to jedna z předních českých skupin pocházejících z Pardubic, která se pohybuje na scéně již 20 let. Objevují se na velkých českých festivalech, majálesech a dalších významných akcích a jak bychom řekli slovy jejich názvu alba, jsme „bestiálně šťastní“, že se objeví i u nás v Hati. Skupina je výrazná a zároveň výjimečná svými originálními texty, které jsou velmi surrealistické a je potřeba je vnímat s nadhledem. Nejlépe uděláte, když si některé jejich album poslechnete.



Vizovickou skupinu Fleret lze žánrově zařadit mezi folkrockové/folklorní lidové kapely. V písních můžete slyšet typické valašské nářečí. V minulosti vystupovali například s Jarmilou Šulákovou či Vlastou Redlem. Doteď hrají na koncertech známé písně jako Zafúkané či skladbu Sbohem galánečko právě od Vlasty Redla.



Pátý ročník Hafestu konečně přivítá i polského interpreta!
Skupinu Bongostan z polského města Opole lze žánrově zařadit mezi reggae ska kapely. Vznikli roku 2009, o tři roky později vydali svůj debut Rasta Kasta, poté singl Maxi Singiel, kde můžete slyšet skladby s odkazem na různé hudební styly. Posledním počinem bylo vydání alba State of Bliss na podzim 2014. Bongostan si zahráli například na polských festivalech Reggaeland, Reggae Festival Ostróda nebo na polském Woodstocku, ze kterého je natočen videoklip k písni Nanana, který si lze poslechnout na Youtube, nebo v odkaze na našich stránkách www.hakultura.cz



Dalším potvrzeným interpretem je brněnské duo IAN. Jednoduché, ale zároveň silné spojení akustické kytary, zpěvu a violoncella vytváří z tohoto projektu něco jedinečného. Svojí energií dokáží roztančit davy a rozhodně stojí za to. V jednoduchosti je krása a v jejich případě obzvlášť. Fungují teprve od roku 2013, ale za tak krátkou dobu se stali vítězi Českého YouTube festu, zahráli si například na maďarském festivalu Sziget nebo na Rock For People, vydali desku Voyage a natočili 4 videoklipy. To vše za rok a půl…A pozor! Na Hafestu vystoupí speciálně i se svými hosty, kteří je doprovodí na klávesy a bicí v několika skladbách.

Nebudou chybět ani Cocaine Party, opavská parta mladých kluků, kteří fungují přibližně od roku 2009. Kapela žánrově začala jako rocková, ale postupem času zakotvila ve stylu, který jí byl nejbližší - rock'n'roll s lehkým nádechem punku. Kapela klade důraz na show a koncerty plné energie. Od vzniku stihli vydat několik EP a odehrát spousty klubových koncertů, menších i velkých festivalů.

Hafest odstartuje ostravská rocková skupina Adobre v čele s Martinem Pražákem. Kapela zaujme zejména naše věrné fanoušky střední generace, kteří se každoročně na Hafestu sejdou už od začátku.

Pátý ročník Hafestu uzavře regionální funky revivalová skupina Krackhouse Family. Není to jen obyčejná revival kapela. Dominuje jí ženský zpěv doplněn o dívčí trio. Ve svém repertoáru mají například písně od známých světových interpetů (Bruno Mars, Pharrell Williams, Daft Punk, atd.) V jejich podání živý koncert nabírá úplně jiných rozměrů a rozhodně o co stát.

Vstupné: 120 Kč v předprodeji od května (Elektro Hať, Info Centrum Hlučín, Květovárna Ostrava) a 150 Kč na místě.

Line-up:
16:00-16:45 Adobre
17:10-17:55 Cocaine Party
18:20-19:10 IAN
19:40-20:40 Fleret
21:10-22:00 BongoStan (PL)
22:30-23:30 Vypsaná Fixa
00:00-01:00 Krackhouse Family
01:00-02:00 DJ Dan repro hudba


Facebook: http://www.facebook.com/events/1579238582307023/
Web: www.hakultura.cz/hafest
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 2. 6. 2015 08:00
Chovancová, Michaela. 2015. Už v sobotu! Hať a přilehlé okolí rozezní festival Hafest. Vychytané.cz. [Online] 2. 6. 2015. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=9140. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Uz-v-sobotu!-Hat-a-prilehle-okoli-rozezni-festival-Hafest
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.122s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 52.15.143.223
Serverový čas: sobota 27. července 2024 04:17