Aktuální akce
pátek 22. února 2019
ÚHOŘI MAJÍ NABITO - PREMIÉRA
19:30 Multikino Golden Apple Cinema, Zlín
Gorgon City
21:00 Roxy, Praha
Gorgon City
sobota 23. února 2019
JAK VYCVIČIT DRAKA 3 3D - PREMIÉRA
14:15 Multikino Golden Apple Cinema, Zlín
SHAKIN‘ STEVENS
21:00 Forum Karlín, Praha 8 - Karlín
SHAKIN‘ STEVENS
Urban Legends 12 w/ Funk D´Void
21:00 Cross Club, Praha 7
Funk D´ Void (UK), El Prevost (UK/live), Floex, Slater & Urban Legends feat. Filip Markes (live), Schwa, Fatty M, Pavel Bidlo, Josef Sedloň, 4BeCome1, Biodan
CLIMAX
23:00 Roxy, Praha
Chris Sadler
neděle 24. února 2019
ZELENÁ KNIHA - PŘEDPREMIÉRA
20:15 Multikino Golden Apple Cinema, Zlín
pondělí 25. února 2019
ALITA: BOJOVÝ ANDĚL 3D
18:45 Multikino Golden Apple Cinema, Zlín
FREE MONDAYS
21:00 Roxy, Praha
djs: Leemac, Jean Luc, Future
úterý 26. února 2019
PSÍ DOMOV
17:00 Multikino Golden Apple Cinema, Zlín
Deaf Havana
21:00 Café V lese, Praha
Deaf Havana
středa 27. února 2019
SPOLU TO DÁME (FKS)
14:00 Multikino Golden Apple Cinema, Zlín
VŠICHNI TO VĚDÍ - PREMIÉRA
17:45 Multikino Golden Apple Cinema, Zlín
ISHORTS: OSCAR 2019 – HRANÉ
19:15 Multikino Golden Apple Cinema, Zlín
Calvin Love
21:00 Café V lese, Praha
Calvin Love
Modeselektor
21:00 Roxy, Praha
Modeselektor

Barmanina těžká dřina - Vznik,teorie, praxe!

Pro barmanství jako takové v dnešní době náleží moderní výraz "MIXOLOGIE". Mixologie je řemeslo a určitá forma umění, největší část z ní je však nesmírně zábavná. Samotný koktejl musí být doslova vykouzlen a s chutí namíchán.
Přidat na Facebook
První publikovanou definici koktejlu najdeme v americkém časopisu ''Balance and Columbian Repository'' ze 13. května roku 1806: ''Koktejl je stimulovaný likér, složený z různých druhů alkoholu, cukru vody a bitteru, hovorově nazývaný bitter sling."

O vzniku těchto nápojů se vypráví mnoho legend a teorií. Zajímavý je kupříkladu příběh o dceři mexického krále Axolotla VIII., který na začátku minulého století válčil s americkou armádou. Po několika bitvách se vůdci obou znepřátelených stran dohodli na příměří a americký generál se vypravil na dvůr mexického krále. Před zahájením jednání se král zeptal všech přítomných, zda nechtějí něco k pití, a když souhlasili, přinesla velice krásná dívka ve zlatých pohárech nápoj, který měl zvláštní chuť a aroma. Neznámý nápoj Američanům velice chutnal. Generál se zeptal kdo nápoj připravil a král mu představil onu krásnou dívku, která poháry donesla. Byla to jeho dcera Coctel. Američtí vojáci později její jméno změnili na Cocktail.

Co je to Flair Bartending?
Flair barmansví je podávání alkoholických i nealkoholických nápojů s netradičními někdy až akrobatickými prvky a pohyby. Technicky řečeno, Flair je akt točení, házení do vzduchu, žonglování, balancování a chytání lahví, nápojů a ostatních barových pomůcek během procesu výroby koktejlů. Barmanství bez flairu je jak tancování bez rytmu, mnoho lidí to dělá a to pouze kvůli pohybu. V době kdy se flair stává přirozenou částí stylu barmana, se můžete těšit na každý moment Vaší směny a díky flairu si vydělat více peněz. Troufám si říct, že do budoucna se flair stane silným marketingovým nástrojem v barovém průmyslu.

Co je to Pracovní Flair / Working Flair?
Pracovní Flair neboli Working Flair je forma flairu, jejímž posláním je zrychlení práce barmana: jsou to jasné, rychlé pohyby při práci například s plnou lahví nezpomalující výrobu koktejlu. Je to práce barmana především cestou elegance, usnadnění a zábavy, místo cesty obtíže a zpomalení při výrobě.

Co je to Show / Exhibition Flair?
Show neboli Exhibition Flair je forma flairu, která je prezentována především pro zábavu na různých společenských akcích, v médiích a v neposlední řadě barmanských soutěžích. Show Flair vyžaduje speciální přípravu a trénink. Je to soubor kombinací různých pohybů do speciální choreografických sestav. Většinou není na tuto formu flairu v běžných koktejl barech čas a někdy ani prostor. Používají se lahve, které jsou naplněny pouze 2 – 6 cl alkoholu. Při této formě flairu se ocitají ve vzduchu 2,3,4 někdy i více lahví nebo jiné barmanské pomůcky jako například šejkr (tin) a někdy i dokonce hořící lahve.
r.o.b
(Robin Eliáš)
pondělí 14. 1. 2008 08:00
Eliáš, Robin. 2008. Barmanina těžká dřina - Vznik,teorie, praxe!. Vychytané.cz. [Online] 14. 1. 2008. [Citace: 22. 2. 2019.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=913. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Barmanina-tezka-drina---Vznik,teorie,-praxe!
Rozhodně vychytané akce, které byste si neměli nechat ujít..
so 23.02.2019
(Cross Club, Praha 7)
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.099s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2019
Vaše IP: 54.90.204.233
Serverový čas: pátek 22. února 2019 23:22