Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Hlučínský majáles opět zpět

(Nejen) Nádvoří hlučínského zámku ožije v květinovém stylu
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Hlučínský majáles
čtvrtek 7. května 2015 14:40
(konec +- čtvrtek 7. května 2015 21:40)
Zámecké nádvoří
Hlučín (CZ)
Pořadatel, Spolek Ha Kultura, funguje od roku 2012. Za tu dobu se mu podařilo zorganizovat čtyři ročníky Hafestu, Open Air Darkovice (2012) a několik plesů a zábav se zajímavou hudební produkcí. Málokdo ovšem ví, že spolek funguje také jako dobrovolníci. V tom, co dělají, jsou částeční amatéři a pracují zadarmo bez nároku na nějakou odměnu. Prvním rokem letos pořádají studentský majáles v Hlučíně.

Info: Ha Kultura bude mít na starost kompletní organizaci, studenti gymnázia si sami zorganizují průvod městem, vyhlásí krále a královnu majálesu, postaví májku a v úvodu majálesu budou mít vlastní program.
Hlučínský majáles má v Hlučíně už několikaletou tradici. Po loňském výpadku se spolek rozhodl „převzít štafetu“ do svých rukou a majáles znovu uspořádat.

Vše odstartuje 7. května průvod studentů od gymnázia. Majáles bude tento rok ve květinovém stylu. Toto téma si studenti vymysleli sami a je jen na nich, jak se tématu zhostí a připraví jej. Poté bude pokračovat program v prostranství hlučínského zámku.

V programu, který budou mít na starost studenti, se objeví různorodé scénky, vyhlásí se král a královna majálesového průvodu a dojde také na opožděné stavění májky. Následovat bude hudební program až do nočních hodin.

Účinkující:
Neo Chess Sunny Rock and Roll Band: Nabídne svěží rokenrol od Elvise přes Beatles, Rolling Stones, až k filmovým melodiím, např. z Pulp Fiction. Skupina vznikla z lásky k této muzice a ve večerních hodinách nám nabídne to nejlepší ze svého repertoáru.

Staré pušky: Toto "allstar"seskupení je postaveno z pilířů severomoravských kapel Degradace, Proti směru a jesenických Naarden. Cíl účinkujících byl od počátku jasný: pokusit se zachovat punkrockového ducha skladeb a zároveň se pokusit vložit mezi staré známé, zaběhlé, už tolikrát omývané témata a na ně navazující fráze kapku něčeho pro tuto scénu jiného.

Ajdontker: Na pódiích se pohybují od roku 2010 a ve třech to dokáží pořádně rozjet. Právě vydali dva nové singly „Cena útěchy“ a „Dva světy“, které je možné si poslechnout na jejich bandzonovém profilu (bandzone.cz/ajdontker). Věříme, že tato příjemná kytarová kapela roztančí i návštěvníky našeho majálesu.
The Places: Ostravská kapela v čele se zpěvačkou Evou funguje od roku 2010, zahrála si například na Festivalu v ulicích, ostravském Majálesu či Dokořánu. V srpnu 2014 započalo nahrávání první oficiální desky. Produkce se ujal Tomáš Neuwerth (Umakart, Kittchen, Nierika, Kafka Band, Kašpárek v rohlíku). V současné době se připravuje první singl s klipem, celá deska by měla spatřit světlo světa na podzim 2015.

David Stypka & Bandjeez: David Stypka a jeho kapela Bandjezz je neopakovatelným úkazem současné muziky našeho kraje. Řízný a energický hlas Davida je doprovázen muzikanty, kteří se nebojí hrát si dynamikou, neotřelými rytmy, jazzovými improvizacemi i refrény hranými "na plno". Vlastní tvorba Davida vás překvapí svou osobitostí, příjemným zvukem a upřímnou radosti z hudby samotné.

Sækədʒəwiːə (čti Sekedžavía): Fungují teprve krátkou dobu, ovšem koncem února vyhráli ve finále studentské soutěže Break It, díky které si zahrají i na Majálesu Ostrava či jiných akcích. Dominantou a silnou stránkou skupiny je zejména výrazný zpěvákův hlas.

Vstupné na majáles bude dobrovolné. To znamená, že každý návštěvník může do majálesové kasičky přispět jakoukoliv částkou či vůbec žádnou. Pokud se nám na tomto vstupném podaří něco vybrat, peníze půjdou do dalšího ročníku majálesu, který by mohl být zas o něco lepší a propracovanější.

Harmonogram:
14:40-15:15 Průvod od gymnázia, májka na náměstí
15:20-16:20 Program gymnázia
16:45-17:30 Sækədʒəwiːə
17:55-18:40 David Stypka & Bandjeez
19:05-19:50 The Places
20:15-21:15 Neo Chess Sunny RNR Band
21:35-22:20 Staré pušky
22:45-23:30 Ajdontker
23:30-00:00 Repro hudba

Facebook: https://www.facebook.com/events/1429540070679212/
Web: www.hakultura.cz/majales

Dodal: Lukáš Plaček
Missquire
(Michaela Chovancová)
pondělí 13. 4. 2015 09:00
Chovancová, Michaela. 2015. Hlučínský majáles opět zpět. Vychytané.cz. [Online] 13. 4. 2015. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=8954. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Hlucinsky-majales-opet-zpet
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.105s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.118.37.25
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:43