Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Kniha: Bourne. Jason Bourne.

Jeho poslední případ - BOURNEOVO DILEMA. Vychází právě teď.
Přidat na Facebook
Kdo by neznal Jasona Bournea? Celým jménem Jason Charles Bourne. Agent bez minulosti. Legenda několika desetiletí.

Jeho stvořitel Robert Ludlum je považován za otce moderního špionážního románu. Jeho knihy jsou napsané s tak udivující znalostí špionážní problematiky, že se Ludlum stal objektem zájmu CIA, která ho podezřívala z napojení na některého z agentů.

Bývá zvykem uvádět čísla o počtu jazyků, do nichž je ten který autor překládán, a v jakém úhrnném nákladu byly jeho knihy vydány. U Ludluma je to víceméně zbytečné. Impérium, které vzniklo na základě jeho románů vydaných na celém světě v nákladu přes půl miliardy výtisků, má dnes odhadovanou hodnotu jedné miliardy dolarů.

Jason Bourne pronikl i na filmová plátna; v nejslavnějším bourneovském filmu Agent bez minulosti legendárního agenta bravurně ztvárnil Matt Damon. Obrovský úspěch filmů o Jasonu Bourneovi ovlivnil i tvůrce bondovek, které s nástupem Bournea výrazně přitvrdily.

Pravděpodobně posledním příběhem Jasona Bournea je kniha BOURNEOVO DILEMA aktuálně vycházející v nakladatelství DOMINO (ostatně Domino vydalo celou Ludlumovu tvorbu).

Volba mezi dvěma životy nebyla pro Jasona Bournea nikdy těžší.

Jason Bourne se zavázal ke splnění velmi neobvyklé mise: sehrát úlohu dvojníka syrského ministra na významném blízkovýchodním summitu. Uprostřed jednání však do místnosti vtrhnou ozbrojenci a zmasakrují všechny přítomné – až na jednoho. Jasona Bournea totiž potřebují živého. V podzemním bunkru se Bourne poprvé setkává se strůjcem svého únosu, neblaze proslulým teroristou El Ghadánem. Ten si pro něj kromě mučení přichystal i jeden opravdu speciální úkol: zavraždit prezidenta Spojených států amerických, jenž má v dohledné době vyjednat mír mezi Izraelem a Palestinou. El Ghadán je odhodlán příměří zabránit za každou cenu. Proto drží v zajetí i Bourneovu přítelkyni Sorayu a její dvouletou dcerku. Pokud Bourne odmítne splnit zadaný úkol, zajatkyně zaplatí za jeho rozhodnutí životem. Jason Bourne tak stojí před drásavým dilematem: má zachránit Sorayu a její dcerku, nebo prezidenta?



Robert Ludlum a Eric Van Lustbader, BOURNEOVO DILEMA vychází v edici Napětí nakladatelství DOMINO ve středu 11. března 2015; do češtiny přeložil Michael Havlen z originálu The Bourne Ascendency.

V nakladatelství DOMINO v březnu ještě vychází:
Julia Fierro, PROŘEZÁVÁNÍ ZOUBKŮ, edice Inteligentní romány pro inteligentní ženy, Kolik různých neuróz může vyvolat tak prostá věc, jakou je rodičovství?

Únorové tituly:
POMSTA, Martina Cole, edice Napětí, vyšlo 11. 2. 2015
TEN, KDO ODEŠEL, Lucy Dawson, edice Inteligentní romány pro inteligentní ženy, vyšlo 25. 2. 2015

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 10. 3. 2015 11:00
Chovancová, Michaela. 2015. Kniha: Bourne. Jason Bourne. . Vychytané.cz. [Online] 10. 3. 2015. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=8832. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kniha:-Bourne.-Jason-Bourne.-
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.093s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.189.178.37
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 05:14