Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Král jihoafrického krimi žánru Deon Meyer přichází na českou scénu!

Už za měsíc vychází jeho bestseller ĎÁBLOVA HORA.
Přidat na Facebook
Jeden z nejlepších autorů krimi na zeměkouli, jak nazývají Deona Meyera britská média, dostal svět na kolena. Respektive hlavní hrdina jeho thrillerů – detektiv Benny Griessel.

První případ ĎÁBLOVA HORA (Devil´s Peak) vyjde 19. března u nakladatelství MOBA. Že jde o titul skvostný a nadmíru kvalitní dokládá i fakt, že byl zařazen do výběru nejlepších knih letošního jara v rámci prestižní akce Velký knižní čtvrtek.

Jihoafrický spisovatel Deon Meyer, píšící v rodné afrikánštině, je ověnčen mnoha prestižními literárními oceněními. Jeho knihy byly přeloženy do více než dvaceti osmi jazyků a vyšly po celém světě.



Meyerovy tři na sebe volně navazující příběhy svérázného (a občas i mírně opilého) detektiva Bennyho Griessela (ĎÁBLOVA HORA, Třináct hodin a Sedm dní) z atraktivního prostředí Jihoafrické republiky se dočkají i filmového zpracování. Hollywoodští tvůrci do hlavní role obsadili známého britského herce Seana Beana (více informací ZDE).

Knihu ĎÁBLOVA HORA do češtiny pro nakladatelství MOBA přeložil Jakub Kalina.

Tři osudy, jeden průsečík.

Bývalý voják Thobela přijde o syna. Protože soudy jsou na vrahy krátké, vezme spravedlnost do svých rukou a stává se z něj zabiják. Luxusní prostitutka Christine prchá před pronásledovateli a vypráví svůj životní příběh knězi. Jak moc je ve své zpovědi upřímná? Vyšetřovatel Benny Grissel si až příliš pozdě uvědomí, že z něj alkohol udělal trosku a že případ, který mu byl přidělen, je jeho poslední šance, jak si udržet práci a možná získat zpátky manželku a děti.



Meyer není zbytečně brutální, přesto je příběh, který napsal, naléhavý a mrazivý. Jeho osamělý mstitel si získává veškeré čtenářovy sympatie a stává se novodobým hrdinou.

Deon Meyer zavítá i do České republiky na přelomu června a července v rámci jeho cesty po Evropě. Pokud budete mít zájem o rozhovor, kontaktujte mne, prosím.

Dalšího pokračování případů Bennyho Griessela se dočkáme na podzim, kdy vyjde titul s názvem Třináct hodin.

Více informací naleznete na www.mobaknihy.cz .

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
čtvrtek 26. 2. 2015 17:00
Chovancová, Michaela. 2015. Král jihoafrického krimi žánru Deon Meyer přichází na českou scénu! . Vychytané.cz. [Online] 26. 2. 2015. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=8802. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kral-jihoafrickeho-krimi-zanru-Deon-Meyer-prichazi-na-ceskou-scenu!-
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.089s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.226.163.23
Serverový čas: neděle 8. září 2024 02:04