Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Kniha: Představujeme tři absolutně zásadní knihy letošního podzimu

Sběratel kůží, Dokonalá chuť a Alice v říši divů.
Přidat na Facebook
Opravdu jste ještě nikdy neslyšeli o Lincolnu Rhymovi, kvadruplegickém kriminalistovi se schopností geniální dedukce? Ani o jeho partnerce, policistce Amélii Sachsové?

Pak je na čase se seznámit s jejich novým případem SBĚRATEL KŮŽÍ! Poprvé se setkali při pátrání po Sběrateli kostí (vydalo DOMINO, celkem prodáno sto tisíc výtisků; podle knihy byl také natočen film s Denzelem Washingtonem a Angelinou Jolie v hlavních rolích).

Nynější případ je pro ně ale něčím výjimečný – hledají vraha, který se jejich dávným případem - Sběratelem kostí - zjevně inspiroval…Plán má vypracovaný do nejmenších podrobností; jeho vražedná metoda paralyzuje hrůzou celý New York. Oběti zavleče do podzemní kobky, kde nožem a tetovacím strojkem vytváří na jejich tělech šifrované vzkazy. Místo inkoustu ale používá jed, který obětem přivodí tak kruté bolesti, že smrt vnímají jako vytoužené vysvobození. Rhyme a Sachsová vědí, že je jen otázkou času, kdy Sběratel kůží udeří znovu. Podle jakého klíče své oběti vybírá? Jaké sdělení skrývají vytetované vzkazy? Jakou šílenou misi se pachatel vlastně snaží svým počínáním naplnit? Odpovědi na všechny otázky je třeba najít dřív, než vrah zaměří svou pozornost na další oběť – anebo dokonce na samotného Rhyma a Sachsovou.

Dokonalý krimiromán světoznámého amerického spisovatele Jeffery Deavera SBĚRATEL KŮŽÍ vyšel v nakladatelství DOMINO v těchto dnech a během jediného týdne pronikl na první místa českých žebříčků bestsellerů. Do češtiny ho z originálu The Skin Collector přeložil Jiří Kobělka.

Deaverovy knihy byly doposud přeloženy do 25 jazyků a pravidelně se umísťují v první desítce na žebříčcích bestsellerů například v New York Times, London Times a Los Angeles Times. Autor je také nositelem celé řady prestižních ocenění za literární tvorbu. Dědicové Iana Fleminga jej před časem poctili právem napsat novodobé pokračování Jamese Bonda (česky vydalo DOMINO pod názvem Nula stupňů volnosti).



Brilantní a doslovnou pitvou manželství projdete v jedinečné knize Natalie Young DOKONALÁ CHUŤ aneb SNĚZ SI SVÉHO MANŽELA, které britská média přisoudila okamžitě aspiraci na knihu letošního roku.

Seznamte se s Lizzií Prainovou: ženou v domácnosti, která nedávno překročila padesátku. Bydlí v domku u lesa se svým psem Ritou. Moc ráda vaří a lidem ze sousedství se vyhýbá. Pro obživu peče jiným dorty. Jejího manžela Jacoba už pár dní nikdo nespatřil. To proto, že ho Lizzie minulé pondělí v náhlém hnutí mysli praštila do rýčem hlavy. Co by měla podniknout teď? Pokud chce začít nový život, který si podle vlastního mínění po ubíjejících třiceti letech v Jacobově stínu plně zasluhuje, musí se zbavit jeho mrtvoly. Způsob, jakým se to Lizzie rozhodne učinit, vychází z jejího vrozeného smyslu pro praktičnost. Nic pro slabší povahy. Lizzie však svůj plán hodlá dovést do zdárného konce. Protože jedině tak bude moci začít konečně žít.

Temný, vtipný, a místy značně bizarní příběh v sobě nese hlubokou lidskou linku. V Lizzii Prainové stvořila autorka jednu z nejvýraznějších literárních hrdinek poslední doby.

Skvělé recenze získala kniha nejen ve světě, ale i u nás (např. idnes.cz či Neoluxor).

Do češtiny z originálu Season To Taste přeložil Jan Netolička. Kniha vyšla ve výjimečném grafickém i tiskárenském zpracování, což umocňuje její výjimečnost mezi současnou knižní produkcí.



Ve světové premiéře vyjde u nakladatelství DOMINO kniha Sarai Walker ALICE V ŘÍŠI DIVŮ (A TAKY PŘED ZRCADLEM). Autorka se v přiznané parafrázi Alenky chytře, působivě a ironicky vymezuje proti současnému kultu věčného mládí, krásy a povinné štíhlosti. Původní rukopis musel být na radu právníků přepracován, protože nebezpečně přímo ukazoval na tvůrce všech těchto neblahých trendů. Neznamená to ovšem, že příběh ztratil na síle – spíše to dokazuje, jak silnou knihu Sarai Walker napsala. Je to neobyčejný, mnohovrstevnatý román stavící na hlavu Bridget Jonesovou, Sex ve městě i všechny ostatní podobné knihy. Víc už prozrazovat zatím nebudeme... Těšte se na 26. listopadu, kdy Alice v říši divů vyjde v edici Inteligentní romány pro inteligentní ženy.



Novinkové listopadové tituly nakladatelství DOMINO:
Adele Parks, TADY A TEĎ, edice Inteligentní romány pro inteligentní ženy
Lisa Jackson, VŠECHNO MI ŘEKNI, edice napětí
S. J. Bolton, OBĚTINA, edice napětí

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 18. 11. 2014 08:00
Chovancová, Michaela. 2014. Kniha: Představujeme tři absolutně zásadní knihy letošního podzimu. Vychytané.cz. [Online] 18. 11. 2014. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=8502. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kniha:-Predstavujeme-tri-absolutne-zasadni-knihy-letosniho-podzimu
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.097s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.223.106.232
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 16:28