Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Fenomenální Morcheeba poprvé v původní sestavě v Brně!

V plné a původní sestavě se zpěvačkou Skye Edwards se skupina Morcheeba vůbec poprvé představí v Brně, 12. prosince v Bobycentu.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Morcheeba
pátek 12. prosince 2014 21:00
(konec +- sobota 13. prosince 2014 04:00)
Boby Centrum
Brno (CZ)
Britská skupina Morcheeba je v hudebním světě skutečně pojem. Obecně lze říct, že její repertoár jde přiřadit k popu, i když právě takovéto označení je pro skupinu tak výjimečného a specifického projevu poněkud nepřesné. Morcheeba totiž kromě klasického popu kombinuje ve své originální tvorbě také prvky trip - hopu (často je brána právě jako čistě trip - hopová záležitost), funku a soulu. Nenechejte si tuto výjimečnou koncertní událost ujít! Vstupenky od 590 CZK exkluzivně nabízí předprodejní síť Ticketpro.

Britská skupina Morcheeba je v hudebním světě skutečně pojem. Obecně lze říct, že její repertoár jde přiřadit k popu, i když právě takovéto označení je pro skupinu tak výjimečného a specifického projevu poněkud nepřesné. Morcheeba totiž kromě klasického popu kombinuje ve své originální tvorbě také prvky trip - hopu (často je brána právě jako čistě trip - hopová záležitost), funku a soulu.

Jádrem skupiny jsou bratři Paul a Ross Godfreyovi a energická zpěvačka Skye Edwards, která skupinu během doby její existence opustila, ale dnes je opět zásadní členkou celé sestavy.



Byla to totiž právě Skye Edwards, která stála spolu s Paulem Godfreyem u zrodu skupiny, a to už v polovině 90. let. Její nádherný hlas se sametovým nádechem vlastně vytvářel „image“ celé kapely a objevil se i na nejzásadnějších albech – a to hned na debutovém kousku Who Can You Trust?, následném Big Calm a Fragments of Freedom, ze kterého pochází asi vůbec nejznámější hit – Rome Wasn‘ t Built In A Day. Právě poslední zmiňovaná deska znamenala pro Morcheebu přelom i v dosavadním žánrovém obsazení, stylově se totiž začala od dosavadního melancholického ražení přiklánět k funku.

Skye skupinu však po několika letech působnosti opustila a šla si za svou sólovou kariérou a tím – po zcela objektivním ohlédnutí za následnou úrovní – Morcheeba ztratila svou originalitu, osobitost a kouzlo. Na postu zpěvačky se vystřídalo pár jiných vokalistů, avšak žádný z nich nenahradil silný a unikátní hlas Skye. Na dalším studiovém albu Dive Deep se díky absence Skye objevilo mnoho hostujících zpěváků, deska však nepatřila k těm zásadním z celé dosavadní diskografie.

Jaro roku 2010 však znamenalo pro Morcheebu velký přelom – do sestavy se totiž opět vrací zpěvačka Skye Edwards a právě s jejími vokály vychází album Blood Like Lemonade. V roce 2013 pak vyšla poslední deska skupiny – Head Up High.

A právě v plné a původní sestavě se zpěvačkou Skye Edwards se skupina Morcheeba vůbec poprvé představí v Brně, 12. prosince v Bobycentu. Nenechejte si tuto výjimečnou událost ujít! Vstupenky od 590 CZK exkluzivně nabízí předprodejní síť Ticketpro.

Předprodej:http://www.ticketpro.cz/jnp/hudba/tanecni-elektronicka-hudba/1415835-morcheeba.html

Událost akce : http://www.facebook.com/events/298231913695091/

Dodal: Dalin Vajčner
Missquire
(Michaela Chovancová)
čtvrtek 11. 9. 2014 08:00
Chovancová, Michaela. 2014. Fenomenální Morcheeba poprvé v původní sestavě v Brně!. Vychytané.cz. [Online] 11. 9. 2014. [Citace: 20. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=8232. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Fenomenalni-Morcheeba-poprve-v-puvodni-sestave-v-Brne!
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.096s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.144.16.254
Serverový čas: sobota 20. dubna 2024 01:52