Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Sonne Edition v sobotu - a rozhovor s holandským DJ Rydelem!

V sobotu vystoupí na akci Sonne Edition číslo 3 holandský DJ Rydel. Kdo to je? A co si myslí třeba o hraní z cédéček? Uvnitř článku ;)
Přidat na Facebook
Ahoj, jak víme, v České republice jsi už hrál. Bylo to na párty Bayday na zlínsku v roce 2005. Jak vzpomínáš na tuto akci?

Ahoj! Ano, pamatuju si tuto cool party s neuvěřitelnou lasershow, levným pivem a kouzelnou fotografkou, která udělala super fotky když jsem hrál. Celkově to tedy bylo pěkné, bohužel však nebylo zas tak mnoho návštěvníků.

Mnozí z nás, si tvé skvělé vystoupení pamatují, změnil se nějak tvůj styl? Mohl bys nám trochu přiblížit svůj aktuální sound?

Díky. Můj styl se moc nezměnil. Stále hraji tribal techno, většinou mezi 140-147 bpm (beatů za minutu) se spoustou perkusí a basových linek. Minimal a schranz jde mimo mě. Můj zvuk ale může být i dosti odlišný, záleží na party a na lidech.

Jak vůbec vznikl tvůj pseudomym Rydel??

Už jsem se s ním narodil.

Jaké byly tvoje první kroky v Djingu a jaké náčiníčko používáš??

Mé první kroky byly v hardcoru. Začínal jsem na kazetovém přehrávači a gramofonu bez regulátoru rychosti (pitch), ale naštěstí jsem měl přátele, kteří měli opravdové gramofony doma, tak jsem u nich trénoval kdykoli byla možnost. Hodně jsem se naučil právě od mých dvou kamarádů, u kterých jsem hrával.

Víme, že už máš za sebou několik úspěšných releasů. Jaké máš, s tvou produkcí, plány do budoucna?

Mé plány jsou pokračovat, ale stále se mám také co učit například v oblasti masteringu. Právě jsem rozjel svůj vlastní label, D|Dance Records, takže budu vydávat většinu tam, ale samozřejmě nepřestanu poskytovat své tracky i jiným labelům.

Co bys rád dokázal v Djingu?? Určitě máš také nějaké ty sny, prozradíš nám je???

Ano, spoustu! Chtěl bych jezdit hrávat každý měsíc do nejrůznějších zemích po celém světě, takže mým největším snem je se k tomu dopracovat.

Kteří ze současných producentů Tě baví? Co je třeba momentálně na předních místech žebříčku DJe Rydela?

V tuto chvíli to jsou u techna Cave, Carl Falk a Axel Karakasis. Z jiných oblastí hudby jsou mými oblíbenými producenty Dr.Dre, Chemical Brothers, Prodigy, Timbaland, Leftfield, Kruder & Dorfmeister a Pharell z N.E.R.D.

Přichází podzim, nedá mi to nezeptat se tě, jak jsi strávil léto? Měl jsi hodně hraní nebo jsi se spíš věnoval produkci? Nebo jsi stíhal obojí?

Toto léto jsem hodně pracoval, hraní nebylo tolik. Dělal jsem na různých skladbách, které teď budou vydány a začínám pracovat na propagaci těchto tracků, mého labelu a sebe jako DJe.

Co říkáš na nové technologie jako třeba Final Scratch, Serato nebo čím dál propracovanější CD playery? Jsi stále zastáncem klasických vinylů?

Používal jsem Final Scratch a musím říct, že ho mám rád. Díky mému labelu jsem dostával spoustu hudby v MP3, tedy spoustu skladeb, které ještě nebyly vydány. Také jsem mohl hrát své nevydané tracky. Je nemožné spoustu věcí sehnat na vinylech, takže od té doby co nemám Final Scratch používám také CD přehrávače. Jsem velký fanda vinylů a hrál bych nejraději pouze z nich, avšak nové digitální technologie jdou nahoru velmi rychle, a proto je více muziky nyní dostupnější v MP3 na stránkách jako juno, beatport či trackitdown.

Poslední dobou se u nás v ČR dostaly do módy styly jako trance, elektro a schranz. Jaká je situace ve Slovinsku kde teď žiješ?

Ano, u nás je tomu podobně. Schranz je zde nejpopulárnějším druhem techna hned vedle minimalu a electra. Bohužel jsem ve schranzu nenašel zalíbení, protože mi většina tracků zní stejně. Neodděluji však schranz od techna - pro mě je schranz hardtechno. Hraju tedy spoustu tracků, které lidi označují za schranz, většinou na konci dlouhého setu.

Kde bylo tvoje neoblíbenější hraní?? Kde ses opravdu bavil a na co nezapomeneš??

Hrál jsem na spoustě akcí, které jsem si výborně užil. Myslím ale, že dosud nejlepší hraní jsem měl v Ljubljaně v roce 2004. Byla to party pro 11 tisíc lidí. DJ předemnou hrál na lidi příliš tvrdě a monotóně, takže jsem jeho poslední desku stopnul, počkal pár sekund a začal deskou „Avalanche“ od Marco Caroly, která má pěkný nástup. Během chvíle jsem hrál pro naprosto zaplněnou halu a lidi mě povzbuzovali a křičeli při každé další desce, kterou jsem zamixoval. Byl to opravdu hrozně skvělý zážitek!

Jaké máš rád ženy??Projel jsi téměř celou Evropou, kde tě ženy zaujaly nejvíce a kde naopak??

Mám rád ženy s krásnou tváří, osobností a smyslem pro humor. Barva vlasů nebo kůže nehraje žádnou roli. Musím říci, že nejraději mám ženy tady ve východnější Evropě. Nevím proč, ale je tady fakt tak moc sexy ženských :)

Sleduješ sem tam i českou scénu?? S kým bys sis rád zahrál???

Českou scénu neznám zas tak dobře, protože u vás bohužel nehrávám často. Jedním z mála je DJ Lucasch, se kterým jsem již několikrát hrál. Má podobný styl jako já a skvělou techniku. Slyšel jsem také nějaké tracky od českých producentů a musím přiznat, že mají talent. Naposledy to byl Jordy na myspace, jeho tracky jsou cool ! A vlastně také Preach nyní žije v ČR, s ním bych si také rád zahrál !

Jaké je tvoje oblíbené pití, na které tě mohou fanoušci pozvat??

Haha, dobrá tedy… Můj oblíbený drink je tequila, ale víc jak 10 kousků za noc dokáže pěkně zničit. Proto většinou piju vodku s džusem.

Těšíš na návrat do České Republiky? Co bys vzkázal lidem, kteří se chystají na Sonne Edition?

Opravdu se těším! Doufám, že přijde spousta skvělých lidí. A vzkaz kluberům… hmmm hmm … nechte trable doma, nasaďte botky na tančení a pamatujte: buďte na lidi milí, společnost je už zkažená dost.

Děkujeme za rozhovor..
.Štěpán
(Štěpán Prachař)
čtvrtek 1. 11. 2007 17:12
Prachař, Štěpán. 2007. Sonne Edition v sobotu - a rozhovor s holandským DJ Rydelem!. Vychytané.cz. [Online] 1. 11. 2007. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=821. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Sonne-Edition-v-sobotu---a-rozhovor-s-holandskym-DJ-Rydelem!
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.084s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.144.85.114
Serverový čas: neděle 8. září 2024 05:06