Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Struny dětem zahájily předprodej, část programu je již vyprodána

Velký zájem o kvalitní program a věrné publikum provází již tradičně Struny dětem. To potvrzuje i skutečnost, že během pouhého jednoho dne od zahájení předprodeje je většina worskhopů a část koncertů beznadějně vyprodaná.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Struny dětem
pátek 17. října 2014 21:00
(konec +- sobota 18. října 2014 04:00)
Modrá Vopice
Praha 6 (CZ)
Struny dětem otevřou od 17. až 19. října malým i velkým návštěvníkům již popáté brány do pestrého světa hudby, pohybu a nekonečné dětské fantazie. Divadlo Minor se na jeden víkend opět stane místem, kde na zvídavé děti i jejich hravé rodiče čekají žánrově rozmanité koncerty, ale i další hudební, výtvarné, pohybové a jiné kreativní aktivity ve společnosti předních osobností domácí umělecké scény. Rodinné výpravy se mohou těšit například na legendární Spirituál Kvintet, Hu(d)bohraní v podání vynikajícího beatboxera evropského formátu Ondřeje Havlíka aka En.dru, oblíbenou Vltavu, výlet do světa swingu či na koncert tradičních moravských písniček v podání Jitky Šuranské.

„Struny dětem kladou důraz na zapojení dětí do samotného tvůrčího procesu a jsme rádi, že se do hry s dětmi zapojuje řada osobností uměleckého světa,“ říká Dana Syrová, výkonná ředitelka festivalu Struny podzimu, a dodává: „Cílem víkendu je, aby se děti v divadelním a uměleckém prostředí cítily jako doma a chtěly se do něj vracet.“

Struny dětem opět zaplní každý kout Divadla Minor: hlavní program v jeho prostorách doplní nepřetržitá řada workshopů, dílniček a dalších aktivit, kde se děti seznámí s různými výtvarnými i řemeslnými technikami, z nichž si odnesou své osobní trofeje. Naše přední autorka komiksů Lucie Lomová ukáže, jak se z jednoduchých obrázků rodí příběhy, s Přírodovědci nahlédnou do tajemného světa pod mikroskopem a zkusí si vyrobit parfém, dozví se, jak se vymýšlí hry do mobilních telefonů nebo se naučí, jak s pomocí tvořivosti a špetky fantazie vdechnout život papíru, drátkům, provázkům a dalším zdánlivě nepotřebným věcem.



Jednotlivé programové části jsou rozděleny podle věkových kategorií od čtyř, od sedmi a od deseti let. Ti nejmladší se mohou koncertů zúčastnit na klíně. Předprodej vstupenek na jednotlivé koncerty a dílny bude zahájen 24. srpna. Více informací na www.strunypodzimu.cz

Páteční podvečer 17. října odstartuje bohatý program domovské Divadlo Minor představením Anežka chce tančit, které promění velkou scénu divadla v dětskou tančírnu. Sobota 18. října už nabídne doslova napěchovaný program – koncert tradičních moravských písní Nezachoď slunečko s dvojnásobnou nositelkou Anděla Jitkou Šuranskou nebo veselé hudebně-divadelním představení Harlekin, kde v interpretaci klarinetisty Karla Dohnala zazní hudba Karlheinze Stockhausena. Z Brna dorazí trochu zlobivý hiphoper Kluk BomBarďák a vicemistr světa v loopingu a jeden z nejlepších evropských beatboxerů Ondřej Havík aka En.dru se svými přáteli dokáže, že hudba je jen jedna. V klasickém příběhu Romea a Julie v podání Juventus Collegia FOK budou soupeřit kromě Monteků a Kapuletů i Sergej Prokofjev a Charles Gounod.

Bubenický workshop plný afrických a latinskoamerických rytmů povede perkusionista a kapelník Tam Tam Batucady Miloš Vacík, Slavomír Hořínka ve své dílně pojmenované Myslet zvukem umožní dětem, aby si zkusily, jaké to je být skladatelem. Budou moci poznat a nakreslit svět Pod drobnohledem, vyzkoušet si japonskou techniku stříhání a skládání papíru v dílně Kirigami Terezy Hradílkové anebo zjistit, Jak se vaří hry do mobilu od Boba Tětivy a Štěpána Kleníka z Brainzmobile.

V neděli 19. října rozezpívá Struny dětem hned na úvod jedna z našich největších legend - Spirituál Kvintet. Kapitána pejska pátrání po ztracené lodi přinese samozřejmě Vltava a Petra Erneyi s kapelou Swingfonix a tanečním studiem Zig-Zag nás přenesou do zlaté éry swingu a dokáží všem přítomným, že Swing nás baví. Vokální skupina Skety, složená z mladých jazzových muzikantů v čele s Petrem Wajsarem, si získává evropské renomé a z poslední doby ji zdobí vítězství ze soutěže Vokal Total v rakouském Grazu a cena The Ward Swingle Award. Na Strunách dětem ukáže v interaktivním koncertu tato Kapela bez nástrojů, co všechno dokáže lidský hlas. Síle a možnostem lidského hlasu se věnuje také dílna Hlasohrátky zpěvačky Lenky Nové.

Postavit lidskou pyramidu, naučit se klaunské kotouly nebo žonglovat, ale především se dobře bavit – to nabídne dětem nedělní Cirkusové řádění. Příběhy zdánlivě všedních zvuků kolem nás odkryjí ve workshopu Nadace Proměny Pro-story a v Komiksové improvizaci s Lucií Lomovou se seznámí s tvorbou komiksu. Kouzlo animovaného filmu budou moci poznat na Výletě s animovaným orchestrem se sdružením ULTRAFUN.



V dalších dílničkách si děti budou moci v průběhu celého víkendu vytvořit hračky z odpadového plastu i vázacího drátu, vyrobí si osobní minideník, vytvoří si tričko technikou monotisku, porovnají sluch a zrak lidí a zvířat, nebo si zkusí výrobu parfému.

Ve zcela volných Hravých zónách je čeká Bystřiště mozkových závitů v herně společenských her Mindok, klouzačky a schovávačky na dvorku Josefa Minora, internetové hřiště dětského kanálu ČT :D, Fotokoutek s Duhovkou a Agátin svět s jeho knižními a kreativními lahůdkami.

Dodala: Silvie Marková
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 26. 8. 2014 10:30
Chovancová, Michaela. 2014. Struny dětem zahájily předprodej, část programu je již vyprodána. Vychytané.cz. [Online] 26. 8. 2014. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=8187. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Struny-detem-zahajily-predprodej,-cast-programu-je-jiz-vyprodana
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.076s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 13.59.130.130
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 20:41