Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

HHK2014 – MACHINE GUN FUNK

Spektrum a paleta stylů, co vám předvedou vystupující na letošním Kempu, je široký, pestrý a začíná se pomalu plnit. Od veselých po temný, od jemných po drsnotu, uvědomělých po tupý…
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
HIP HOP KEMP 2014
čtvrtek 21. srpna 2014 15:00
(konec +- neděle 24. srpna 2014 01:00)
Festival Park / Letiště
Hradec Králové (CZ)
Máme všechno na světě. Skoro. Tak zkusíme další rozpětí. Na straně jedné rychlopalný domácí rap a na straně druhé electro funk od protinožců? Jo a ještě něco mezi. Tak tady to máte.

Pokud českýmu rapu chyběl spratek. Jestli českej rap neměl výstavního alfasamce a ze všeho nejvíc mu chyběli koule. Už několik let je to komplet. Detektor přišel, viděl, zvítězil. Že zamíchá kartama? To bylo jasný od chvíle, kdy se zjevil s deskou s Enemym. Zamíchal. Když mu vaz nezlomila ani dlouhá odmlka před deskou Topství, rozdával to podle svýho. A když vydal s DJ Wichem desku Tetris, začal být tak trochu kategorií sám pro sebe. Jiná hra, jinej sport. Teď má Ektor venku 2 klipy z nové desky Detektor, kterou už by mohl na Kemp přivézt a můžem jen hádat, kam to zase posune. Odpovědi se dozvíme až na místě. Určitě to ale bude veliký.

Pokud si někdo ustlal někde v jeskyni a nejvýraznější MC z party Gramo Rokkaz do loňského podzimu úspěšně unikal jeho radaru, pak od doby, co vyšla morda “Škola rapu“, ví už každý, kdo to je ten Separ. Rapy, co lítaj jak z rozžhavený hlavně. Nasazení naprosto zuřivý. Tvrdost nejtvrdší. Hrne to jak buldozer. Bere všechno jak poctivý pirát a na Kempu nemůže aktuálně možná nejpoptávanější MC na hostovačky v československém rapu chybět.

Jestli pověst je to, co člověka předchází, pak panáčka jménem Edgar Wasser tak maximálně zachází. Tenhle týpek z Mnichova začal tam, kde jinej končí. Přilítl jak z vesmíru a nikým nepozorován prostoupil blogosféru a přistál na jedný z vedlejších stagí festivalu Splash, aniž by ho kdokoliv znal. Že si tu o něm píšem u příležitosti jeho návštěvy Hip Hop Kempu, je zřejmé, že se z takovéhle příležitosti neposral a že musí mít něco speciálního, když jeho skills předběhli i jeho vlastní hype… Jo, skills.

Pokud jde o líbezný groove moderního electro funku, i vrnění tohohle kosmickýho plavidla byl Hip Hop Kemp massive bez milosti vystaven. To když na nás dopadlo záření paprsků zvaných Dam-Funk. O dva roky později navazujem terapii další dávkou. Když už zmiňovaný Dam-Funk někoho cení, to už musí bejt. A když už musí bejt, tak je. Říká si Freekwency, je z Austrálie, svý těžkotonážní lejno vydává s posvěcením renomovaných labelů. No a navíc nepřijede sám, ale veme ssebou parťáka ve zbrani z nejpovolanějších. Ten druhej, se kterým se potkali u Melbourne už za svých dětských let, a vydrželo jim to dodnes, se jmenuje Inkswel, a je to úplně stejná krevní skupina. Nasaď brejle ze Star Treku, ať nemáš zánět spojivek ze zírání do diskokoule. Začíná show, držte si koule.

Starej, dobrej u Marc Hypea z Berlína sedí stopro. Starej je možná, dobrej zcela určitě a na Kempu už je pomalu součástí inventáře. Ale co si s ním počít, když tak strašně dává? Na ramínku gramofonu zářezy za skalpy soupeřů na DJských battlech, doma vavříny za rapovou produkci, ze které postupně přešel na tu funkovou. A po releasech u legendary Melting Pot Music aka MPM teď dokonce chystá label vlastní – Dusty Donuts, který se bude věnovat jen a pouze heavy 45s sedmiplacům. Shitty is pretty a jakmile začne tančírna s Marcem Hypem, budete se potit na betonu, co znamená taneční parket, bez ohledu na rysku, ke které se vyšplhá rtuť studenoměru.

Rap, ú es áci? Došli? Tvoje bába. Sleduj nás zas příští pátek. Na cestu na prázdniny dostaneš ještě jednu várku a krom zvučných domácích tě čekají i zvuční hosté. USA. Skutečné lejno.



Hip Hop Kemp 2014

CEELO GREEN /USA/

KRS-ONE /USA/

ONYX + Snowgoons /USA, D/

BIZARRE RIDE 2 THE PHARCYDE /USA/

DILATED PEOPLES /USA/

ACTION BRONSON /USA/

OSTR & MARCO POLO /PL, CAN/

KONTRAFAKT /SK/

BILAL /USA/

SAMY DELUXE /D/

MAJK SPIRIT /SK/

CUNNINLYNGUISTS /USA/

BLACK MOON /USA/

EKTOR /CZ/

DJ STATIC & DENMARK ALLSTARS feat. Nat ill, J-Spliff, Temu, Peaceful James, Nappion /DK/

EDGAR WASSER /D/

VLADIMIR 518, ORION & DJ MIKE TRAFIK / PSH /CZ/

MADCHILD /CAN/

POKAHONTAZ + BUKA /PL/

360° DEGREES RECORDS 20TH ANNIVERSARY ft. TORCH, TONI L & GUESTS /D/

BLACK MILK /USA/

SEPAR /SK/

P-MONEY /UK/

WITTEN UNTOUCHABLE /D/

RASMENTALISM /PL/

BARREL BROTHERS (Torae & Skyzoo) /USA/

PRAGO UNION + Champion Sound /CZ/

VEC /SK/

DILLON COOPER /USA/

BETTY FORD BOYS /D/

SMACK /CZ/

SNAK THE RIPPER /CAN/

FREEKWENCY & INKSWEL /AUS/

CHEFKET /D/

STRAPO & DJ SPINHANDZ /SK/

KĘKĘ /PL/

UGLY HEROES (Apollo Brown, Verbal Kent, Red Pill) /USA/

TEN TYP MES /PL/

BOYBAND (Idea & Boy Wonder) /CZ, SK/

4D /SK/

DYNASTY /USA/

ERIPE & QUEBONAFIDE /PL/

ŘEZNÍK / SODOMA GOMORA /CZ/

MC MELODEE /NL/

ANDROID ASTEROID /CZ/

SZTIGAR BONKO /PL/

MARPO & TROUBLE GANG /CZ/

MADAME PEPPER /UK/

REFEW /CZ/

HAHA CREW /SK/

MOOZA /CZ/

MLODE WILKI POPKILLERA /PL/

MARC HYPE /D/
Fred
(Fred Durst)
sobota 21. 6. 2014 08:00
Durst, Fred. 2014. HHK2014 – MACHINE GUN FUNK. Vychytané.cz. [Online] 21. 6. 2014. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=8072. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/HHK2014-–-MACHINE-GUN-FUNK
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.133s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.145.176.131
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:11