Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

HHK2014 – GUNS ‘N ROSES

Ruff, rugged and raw vs nice & smooth. Co? Náhlý změny? Nahoru a dolů? Skrvny na slunci? Slunce, pak déšť? Návaly radosti a strachu? Hrabe nám? Minuli jsme se žánrem? Jsme už úplně mimo?
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
HIP HOP KEMP 2014
čtvrtek 21. srpna 2014 15:00
(konec +- neděle 24. srpna 2014 01:00)
Festival Park / Letiště
Hradec Králové (CZ)
Ale vůbec ne. Jen jsme se rozhodli, že zkusíme smíchat něco, co smíchat nejde. Krev a mlíko. Čistou špínu a syrovost grime music s jemností, jiskrou a citem rapu a zpěvu v sukních. Ať je sranda. Guns ‘N Roses. Zdar.

Lewisham, South London gun: P-Money. Nejen Nas si může notovat, že vše, co potřebuje, je jeden mikrofon. Kdo viděl kolosální show, co si na Pohodě připravili Magnetic Man s kamiónem plným LEDkovejch panelů a všech jinejch vyfikundací, ví, že stačil jeden týpek s mikrofonem, co si ukradnul show pro sebe. Ten týpek se jmenuje P-Money a ta pecka “Anthemic“. Zastihla ho tak v půlce cesty ze dna na vrchol. Z bezejmenného rave MC je pojem grime scény, a to ještě ani nemá album. Stačilo mu raz, dva, tři EP a 1, 2, 3, 4, 5 mixtapes a všechno je jasný. Jeho hlavní zbraně jsou hlas a flow. Umí to s nima tak, že konkurence zvažuje hřebík. A jediný, nad čím ještě váhá, je, jestli tam zavěsí svoji kariéru nebo svou maličkost. Na člena grime party OGs už tu na Kempu pár let čekáme a nemůžeme se dočkat, až se uráčí, protože to bude nepochybně velice veliký.

Praha Strašnice bullet: Smack One. OK, OK, OK. Možná to pár let trvalo, ale jestli se někomu v našich zeměpisných šířkách povedlo přesvědčit, že grime v češtině jde dělat, aniž by to byla hodně úsměvná parodie, je to on. Crew: Archetyp 51. Jméno: Smack. Chtěli jste oheň, dostali jste doušek ze zápalný lahve a lehli popelem. Letos z něj můžete povstat. Politý mrtvou vodou. V zásobníku je nová deska s parťákem jménem Shadow D – Iscream III, k tomu Smack Uno nahodí pár novejch věcí z chystaný sólo desky… No a aby toho nebylo málo, záda mu bude krejt Tchagun s matrem ze svojí čertsvý desky Nokturno. Budiž temno.

Růže z Queensu: Dynasty. Když vyleze na stage MC. Respektive, když vyleze na stage female MC a na nohou jehly, myslí nejeden spíš na píchání, než rap. Pokud je ta MC Dynasty, pak jen do chvíle, než otevře pusu. Královna z Queensu se přece neponese v rozšmajdanejch chlebech. A za svou ženskost nic neschovává. Naopak, ta holka má co říct a je na to hrdá. A když je k tomu všemu ještě krásná, má se za to stydět? Ale prosimtě. Její největší oblíbenec Talib Kweli ji cení, má s ní výbornou pecku “Stay Shinin’”. The most legendary DJ Premier ji cení, pozval si ji na svoji kompilaci Get Used To Us… A vy? Vy ji oceníte na Kempu.

Růže z Amsterdamu: MC Melodee. Tuhle kudrnatou krasavici s ďolíčky v usměvavých tvářích už jsme na Kempu viděli, je to tak. S jejím projektem La Melodia. Parádní produkce, lehce zasněný linky se špetkou elektronickýho funku, prodchnutý soulem. K tomu holka za majkem, co dokáže uhranout nejen svou dech beroucí krásou. Charizma má i její rap, ten lehounce nakřáplej hlas, to prýštící nadšení a energie. Jen pro info, svůj první vinyl vydala před deseti lety a objela s ním Evropu na šňůře s půlkou Stones Throw - OhNo, Percee P, Roc C, Wildchild a DJ Romes z Lootpack, která měla zastávku i v Praze. Má na kontě hraní na mejdanu v New Yorku, kam ji pozval Q-Tip. Vylezla hromadu klubových koncertů i fesťáků po celém světě - North Sea Jazz, Sonar, Popkomm, Soul Nation nebo Capetown jazz. Vydává v Evropě, Americe i Japonsku. Dělá s fejmovou Španělskou producentskou dvojkou Cookin Soul, nahrává s lidma jako Mac Miller, Smif N Wessun nebo Chuck Inglish z Cool Kids... Na té Melodee něco bude.

Růže ze Severo Západního Londýna: Madame Pepper. Příběh téhle srdcové dámy, se kterou Radimo natočil desku Drummond - album, o kterém léta jen snil, ten už jsme vám vyprávěli. Dobře to dopadlo. Plán se podařil. Svým nadšením nakazili dostatek lidí, že se povedla i jejich crowdfundingová kampaň na HitHitu a deska existuje nejen jako sbírka jedniček a nul, ale i jako kus plastu a především jako řádnej kus barevnýho asfaltu v krásným obalu. Což není laciný přívlastek z tiskovky. Na krásu toho obalu existuje certifikát. Na slovo vzaté úřední potvrzení – ještě žhavá stříbrná medaile z prestižních evropských dizajnových cen European Design Awards, co za něj jeho autor Jan Kloss aka Zerwox nafasoval v Kolíně nad Rýnem tuhle sobotu. A jen tak pokračuje v tomhle neuvěřitelném příběhu, dokazujícím, že uvolněné srdeční záležitosti, na rozdíl od často sterilního křečovitého supění na lovu za trendy, tak nějak nestárnou. Madame Pepper není žádná super star, ale má za sebou koncerty na největších Majálesech a lidi si k její muzice svojí cestu možná pomalu, ale nachází. A na Hip Hop Kemp vezme věčně usměvavá Janice na druhý pokus ještě parťáka ve zbrani. MCho jménem Artcha, kterého můžete znát třeba z crew ONE, kde byl i Sway. Oi!

Ták, a to bysme měli. Počet kapel se nám zaokrouhlil na čtyřicet. Jé. Takže pohodlí, pupek, pleš, lenochodectví a konec? Ani náhodou. Za týden uvidíte. To lejno bude funky, bude procítěný, bude lehce veteránský a bude naprosto funkční.



Hip Hop Kemp 2014

CEELO GREEN /USA/

KRS-ONE /USA/

ONYX + Snowgoons /USA, D/

BIZARRE RIDE 2 THE PHARCYDE /USA/

DILATED PEOPLES /USA/

ACTION BRONSON /USA/

KONTRAFAKT /SK/

SAMY DELUXE /D/

BLACK MOON /USA/

DJ STATIC & DENMARK ALLSTARS feat. Nat ill, J-Spliff, Temu, Peaceful James, Nappion /DK/

VLADIMIR 518, ORION & DJ MIKE TRAFIK / PSH /CZ/

MADCHILD /CAN/

POKAHONTAZ /PL/

360° DEGREES RECORDS 20TH ANNIVERSARY ft. TORCH, TONI L & GUESTS /D/

BLACK MILK /USA/

P-MONEY /UK/

RAPSODY & 9TH WONDER /USA/

RASMENTALISM /PL/

BARREL BROTHERS (Torae & Skyzoo) /USA/

PRAGO UNION + Champion Sound /CZ/

DILLON COOPER /USA/

SMACK /CZ/

SNAK THE RIPPER /CAN/

STRAPO & DJ SPINHANDZ /SK/

KĘKĘ /PL/

UGLY HEROES (Apollo Brown, Verbal Kent, Red Pill) /USA/

TEN TYP MES /PL/

BOYBAND (Idea & Boy Wonder) /CZ, SK/

4D /SK/

DYNASTY /USA/

ERIPE & QUEBONAFIDE /PL/

ŘEZNÍK / SODOMA GOMORA /CZ/

MC MELODEE /NL/

SZTIGAR BONKO /PL/

MARPO & TROUBLE GANG /CZ/

MADAME PEPPER /UK/

REFEW /CZ/

HAHA CREW /SK/

MOOZA /CZ/

MLODE WILKI POPKILLERA /PL/
Fred
(Fred Durst)
pátek 30. 5. 2014 14:00
Durst, Fred. 2014. HHK2014 – GUNS ‘N ROSES. Vychytané.cz. [Online] 30. 5. 2014. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=8069. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/HHK2014-–-GUNS-‘N-ROSES
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.093s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.148.113.32
Serverový čas: neděle 8. září 2024 05:18