Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

HHK2014 – HOW ABOUT SOME HARDCORE

Here we like it raw. Nářezu není nikdy dost. Pozitivní myšlenky, světový mír a libozvučný tóny? Piknik na rozkvetlé louce? To všechno je fajn. Ale pak jsou taky chvíle, kdy má jeden chuť se zničit.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
HIP HOP KEMP 2014
čtvrtek 21. srpna 2014 15:00
(konec +- neděle 24. srpna 2014 01:00)
Festival Park / Letiště
Hradec Králové (CZ)
V obřím mosh pitu propadnout transu a produpat se z něj rovnou do Valhally. Na dnešek jsme vám slíbili tvrdost, máte jí mít.

První rána kapitána: Válečnická sekyra. Okultní magie. Podsvětí. Louče a řemdih. Že s tímhle skřetem nejsou žerty, to bylo jasný od první skladby jeho party Swollen Members. Když velkej šéf Battle Axe Warriors vyhrál svoji největší bitvu. Bitvu se svými vlastními démony. Nechal si na tvář vytetovat svý oblíbený sekyrky a vydal sólo desku Dope Sick, bylo všechno jasný. Nic už nebude jako dřív. Ne že by dekáda SM, plná vizí dračích slují a bohatýrských oslav, nebyla lemována deskama ze zlata a platiny, randěním s Nelly Furtado, cenami Juno atd. Ale když se do toho Madchild obul po svém, bylo to ještě větší. Aktuální kreativní vrchol tohohle kanadského ošlehaného veterána začíná třetím místem v prodejní hitparádě v den vydání.

Druhá rána kapitána: Rambo nůž. Chlast. Smah. Krosení chromů. Snak The Ripper je další zlobivý dítě z hodný Kanady, co se nám jede předvést. Podání: nechytatelný eso. Nasazení: maximální. Nasranost: olbřímí. Věrohodnost: absolutní. Tenhle týpek z Vanvouveru zná cestu ze dna na vrchol celou. Teda hlavně začátek. Potápěním v bezednosti dna trávil nepěkných pár let. Jeho vyprávění má ale o to zajímavější rozměr. Jestli jste v jednu chvíli smažka bez domova, co váží čtyřicet kilo a nenávidí celej svět, a ve druhou chvíli šéfujete druhej největší YouTube kanál v Kanadě po Celine Dion, jezdíte konciky po Americe i Evropě, děláte s ikonama rapu, vaše deska si sedí na vrcholu domácích iTunes a jako speciálního hosta vás na Kemp pozvou Onyx, pak máte v zásobě celkem zajímavej příběh a k vrcholu už to nebude taková štreka.

Třetí rána kapitána: Kotel. Punchlineové řezy. Kéry. Kérky. Fotbal. Kopačky s výskokem. Letí to. Je to deset let, co Marpo vtrhnul na scénu. A bez ohledu na to, jestli vás jeho kadence přirovnání bavila nebo srala, jednu mu upřít nejde. Bez povšimnutí rozhodně neprošel. Když se porcoval první velkej beef CZ scény, byl tam. Když se krájelo sto kilo čedaru za rapovej battle, byl tam. Když chtěl největší major label upsat první rap od dob Chaozzu, byl tam. A když už to vypadalo, že si svoje místo obhájil, posadil se najednou za bicí v kapele Chinaski… Jenže pak překvapil ještě jednou. Místo, aby už o něm v rapu nebylo nikdy slyšet, založil partu Trouble Gang a se svojí pátou deskou R!OT oslavil poměrně velkolepej návrat. Teď bude mít poprvé prostor přesvědčit o svý věci i na Kempu.

Čtvrtá rána kapitána: Reál. Nostalgie. Melancholie. Síla poezie všedního dne. Jestli za mlada lapal frajeřinu, když na šňůrce proháněl blikající disko Yo-Yo. Rád mlsá bonbóny Si-Si. A oheň rozdělá i bez sirek, pokud má po ruce Pe-Po. Nebo má jiný důvod pro zvláštní jméno KęKę, to agenturní zprávy neuvádí. Co ale uvádí je, že tenhle rodák z obce Radom vydal první desku až po deseti letech šlapání cesty undergroundem. Když už ale deska Takie Rzeczy vyšla, vyšla s logem Prosto a mluví se o ní jako o nejsilnějším kousku asfaltu za poslední roky. Ulice, tvrdost jak sídlištní panel a místo fantazií mluvit rovně. Jak málo někdy stačí.

Že jsou tyhle kluci posledních deset let na jednom místě? No, asi proto, že vědí, kam patřej. Je to jistota, a ta je vedle všech experimentů občas fajn. A co si dáme příště? Čistou špínu.



Hip Hop Kemp 2014

CEELO GREEN /USA/

KRS-ONE /USA/

ONYX + Snowgoons /USA, D/

BIZARRE RIDE 2 THE PHARCYDE /USA/

DILATED PEOPLES /USA/

ACTION BRONSON /USA/

KONTRAFAKT /SK/

SAMY DELUXE /D/

BLACK MOON /USA/

DJ STATIC & DENMARK ALLSTARS feat. Nat ill, J-Spliff, Temu, Peaceful James, Nappion /DK/

VLADIMIR 518, ORION & DJ MIKE TRAFIK / PSH /CZ/

MADCHILD /CAN/

POKAHONTAZ /PL/

360° DEGREES RECORDS 20TH ANNIVERSARY ft. TORCH, TONI L & GUESTS /D/

BLACK MILK /USA/

RAPSODY & 9TH WONDER /USA/

RASMENTALISM /PL/

BARREL BROTHERS (Torae & Skyzoo) /USA/

PRAGO UNION + Champion Sound /CZ/

DILLON COOPER /USA/

SNAK THE RIPPER /CAN/

STRAPO & DJ SPINHANDZ /SK/

KĘKĘ /PL/

UGLY HEROES (Apollo Brown, Verbal Kent, Red Pill) /USA/

TEN TYP MES /PL/

BOYBAND (Idea & Boy Wonder) /CZ, SK/

4D /SK/

ERIPE & QUEBONAFIDE /PL/

ŘEZNÍK / SODOMA GOMORA /CZ/

SZTIGAR BONKO /PL/

MARPO & TROUBLE GANG /CZ/

REFEW /CZ/

HAHA CREW /SK/

MOOZA /CZ/

MLODE WILKI POPKILLERA /PL/
Fred
(Fred Durst)
pátek 23. 5. 2014 15:00
Durst, Fred. 2014. HHK2014 – HOW ABOUT SOME HARDCORE. Vychytané.cz. [Online] 23. 5. 2014. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=8068. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/HHK2014-–-HOW-ABOUT-SOME-HARDCORE
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.122s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.138.32.19
Serverový čas: neděle 8. září 2024 05:20