Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Kniha: Tipy na letní čtení pro celou rodinu od nakladatelství MOBA

Nakladatelství MOBA vydává kvalitní knižní tituly pro celou rodinu celou řádku let. Dokladem tohoto tvrzení jsou následující knihy, které lze bez obav doporučit jako letní čtení pro celou rodinu. Na své si přijdou děti, příznivci detektivek, historických i ženských románů.
Přidat na Facebook
Z detektivních románů lze bez obav doporučit:

Mlýny osudu - novinkový titul švédského spisovatele Johana Theorina, jehož knih se po celém světě prodalo přes tři miliony. V Čechách je to již jeho pátá kniha, na kterou nedočkavě čekají mnozí čtenáři. Johan Theorin se může pochlubit řadou vysoce prestižních ocenění, mj. CWA International Dagger či Glass Key. Více informací o Johanu Theorinovi, rozhovory, naleznete v přiloženém press kitu.

Uprostřed noci zabuší na dveře bývalého námořního kapitána Gerlofa Davidssona dvanáctiletý Jonas Kloss a s hrůzou mu vypráví o tom, že na moři viděl loď, na jejíž palubě byli umírající námořníci a šílenec se sekyrou. Na Ölandu se mezitím rozbíhá hlavní turistická sezona, přijíždějí sem tisíce lidí, bohužel ne všichni zde chtějí strávit dovolenou nebo obdivovat krásy ostrova. Poklidná letní atmosféra je totiž záhy narušena sérií násilných činů. Zdá se, že někdo přijel na ostrov s jediným cílem: pomstít se. Temná minulost se opět dostává ke slovu, nic není takové, jak se na první pohled zdá…



Miami Blues – první kniha v češtině vyšla před několika dny legendárnímu americkému spisovateli Charlesu Willefordovi, mnozí ji budou znát z její filmové podoby v hlavní roli s Alecem Baldwinem. Ani samotný Quentin Tarantino nepopírá inspiraci, kterou našel v jeho knihách pro film Pulp Fiction…

Světově proslulý Charles Willeford navázal v krimi románu Miami Blues na styl americké drsné školy. V příběhu se vypravíme do Miami, kde Fredy „Junior“ Frenger, násilnický psychopat čerstvě propuštěný z věznice v San Quentinu, chce začít nový život. Ale zůstane jen u předsevzetí. Ještě na letišti ukradne zavazadla a zabije cestujícího. Nelze se tedy divit, že se mu brzy dostává na stopu seržant Hoke Moseley, který vraždu na letišti vyšetřuje. Rodinná idyla, již si mezitím Fredy vybudoval s naivní prostitutkou Susie, se brzy změní v drama, v hon, který se odehraje v kubánském ghettu a na miamských předměstích. Ze stejnojmenné knihy v originále přeložila do češtiny Petra Hesová.



Historický román vonící novotou z pera Vlastimila Vondrušky je skvělou volbou pro letní četbu. V hrdinství a jasné mysli vyniká oblíbený středověký playboy Oldřich z Chlumu Vlastimila Vondrušky. Bude řešit Smrt ve Vratislavi a zmizení vyslance českého krále ve Slezsku. Ten se ztratí a vůbec nikdo netuší, kde by mohl být. Protože jde o ožehavou diplomatickou misi, je třeba postupovat taktně. Král Přemysl II. Otakar samozřejmě nechce nechat pátrání jen na vratislavských úřadech, proto posílá do Slezska v přestrojení svého věrného služebníka Oldřicha z Chlumu a jeho pomocníky panoše Otu a velitele Diviše. Jakmile však ti tři dorazí do Vratislavi, dojde k vraždě, která nejen že pátrání zkomplikuje, ale odvede jejich pozornost zdánlivě úplně jiným směrem.



Pokračování loňského dětského bestselleru o třídním outsiderovi Dannym je výborným tipem na čtení pro děti. Kniha s názvem Pomsta trapáků od H. N. Kowitta u nich vyvolá doslova závislost na čtení. Dannymu se sice podaří dostat své jméno ze seznamu trapáků, přesto stále patří mezi smolaře. Navíc se pořád objevují nějaké problémy – jako třeba Ty Randall, který je jedním slovem dokonalý: sympatický, svědomitý a všemi oblíbený. Prostě pravý opak Dannyho. Nechá se Danny zaslepit žárlivostí, nebo se pokusí napravit chyby dřív, než bude příliš pozdě? Dannyho deník je jedno velké dobrodružství a rozhodně se nejedná o nudné čtení. Trefné popisy všech svých průšvihů, přešlapů, ale i veselých příhod Danny doplňuje vtipnými obrázky a komentáři, takže se máte opravdu na co těšit!



Další pokračování erotického románu Kathryn Taylor Barvy lásky – Ztracená je doslova spalujícím čtením pro horké letní dny. Návštěva Říma? Pro mladou Britku Sophii Conroyovou je to něco výjimečného. Ale nikdy by nevěřila, co na ni v tomto věčném městě čeká. Setkání s hříšně atraktivním profesorem umění Matteem Bertanim jí naprosto změní život a odhalí nové dimenze rozkoše. Sophie se brzy beznadějně ztrácí ve svých pocitech – a ignoruje veškerá varování. I přes spalující vášeň, která se mezi nimi rozhořela, jí Matteo stále odolává. A Sophie si uvědomí, že jeho srdce nezíská zadarmo...



Další skvělé tituly, které vycházejí u nakladatelství MOBA, naleznete na www.mobaknihy.cz

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 1. 7. 2014 14:00
Chovancová, Michaela. 2014. Kniha: Tipy na letní čtení pro celou rodinu od nakladatelství MOBA. Vychytané.cz. [Online] 1. 7. 2014. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=8003. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kniha:-Tipy-na-letni-cteni-pro-celou-rodinu-od-nakladatelstvi-MOBA
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.189s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.15.10.164
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:31