Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Red Bull Tour Bus veze kotel muziky na Rock for People

Každá kapela sní o velkém turné ve vlastním autobusu. Pro vybrané kapely a muzikanty se sen stal skutečností v podobě Red Bull Tour Bus, který brázdí nejvýznamnější hudební akce po Česku a Slovensku.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Rock for People 2014
čtvrtek 3. července 2014 21:00
(konec +- pátek 4. července 2014 04:00)
Letiště Hradec Králové
Hradec Králové (CZ)
Jde o autobus, na jehož střeše se dá během chvíle postavit mobilní podium pro živá vystoupení. Tento týden ho zastihnete na festivalu Rock for People v Hradci Králové. Na střeše speciálně upraveného autobusu na jedné z největších hudebních přehlídek u nás vystoupí devatenáct kapel a projektů, například Prago Union, Vladimir 518, Android Asteroid, Skyline, N.O.H.A., Please The Trees, ThePeteBox a další.

Kompletní program najdete zde:
http://www.redbull.com/cz/cs/music/stories/1331657593650/red-bull-tour-bus-line-up-rfp-2014



Česká karosa je už třináctý Tour Bus na světě. První zemí na světě bylo Německo, kde vznikl podobný projekt na platformě krátkého výletního autobusu značky Mercedes. Poslední dva roky si česká pobočka půjčovala autobus ze zahraničí, což bylo složité kvůli přejezdům i vytíženosti v jiných zemích. „Protože Češi jsou jsou festivalový a mejdanový národ, rozhodli jsme se pro stavbu vlastního autobusu, který nyní budeme využívat v naší vlastní, speciální formě,” říká Jan „Jedi“ Vondráček z Red Bull ČR.

V Česku hudební autobus vznikl z legendární Karosy ŠL 11, která nejednu generaci odvezla na školu v přírodě a tábor. Jde o typ linkového autobusu, který vyráběl československý podnik Karosa v letech 1970 až 1981. Kus určený pro přestavbu byl postaven v roce 1977 a po nasazení v běžném linkovém provozu se dostal do vlastnictví TJ Slavoj Chvaletice, od níž ho Red Bull zakoupil. Písmeno „Š” odkazuje na výrobce motoru, kterým byla Škoda, zatímco písmeno „L” je odvozeno o slova linkový. Je to ikonický český autobus, který měla kdysi spousta kluků jako hračku na dálkové ovládání.



Na návštěvě v „backstage”
V zadní části autobusu je vytvořená speciální backstage pro kapelu, která tam má šatnu, může si tam odpočinout nebo si tam udělat večírek. Řidič Red Bull Tour Busu dokáže kamkoli odvézt až osm lidí. Uvnitř je i spaní pro tři osoby. Autobus je plně klimatizován a uvnitř je spousta technických vychytávek. O napájení se stará nezávislý, benzínový generátor, který táhne klimatizaci a osvětlení, díky níž je autobus plně elektricky soběstačný. Z dalších zařízení nechybí vlastní soundsystém, dvě televize, mikrovlnka, tři lednice narvané red bullem, tekoucí vodu… co víc si přát?

Více info: www.redbull.cz/tourbus

Dodal: Pavel Eichler
Missquire
(Michaela Chovancová)
pondělí 30. 6. 2014 17:00
Chovancová, Michaela. 2014. Red Bull Tour Bus veze kotel muziky na Rock for People. Vychytané.cz. [Online] 30. 6. 2014. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=8001. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Red-Bull-Tour-Bus-veze-kotel-muziky-na-Rock-for-People
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.083s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 52.15.71.15
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 05:29