Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Kniha: Kruh se uzavírá..

Vychází čtvrtá a zároveň poslední kniha ölandské série Johana Theorina Mlýny osudu.
Přidat na Facebook
Z temnoty vyklouzla přízračná loď a blížila se černými vodami průlivu. Nikdo a nic ji nedokázalo zastavit.

Tak začíná kniha Mlýny osudu Johana Theorina, jež uzavírá čtyřdílnou ölandskou sérii (již vyšlo Mlhy Ölandu, Smršť a Zkamenělá krev).

Jenom titulu Mlýny osudu se v autorově rodném Švédsku (má méně obyvatel než ČR) prodalo na sto tisíc výtisků a všech jeho knih téměř milion a půl. V sousedním Norsku je alespoň jeden výtisk v knihovně každého desátého Nora.

Johan Theorin se může pochlubit nejen vysoce prestižním oceněním CWA International Dagger udělovaným za nejlepší cizojazyčné detektivky přeložené do angličtiny ve Velké Británii (Smršť), ale je i držitelem ceny Glass Key. Jeho knih se po celém světě prodalo více než tři miliony, jsou přeloženy do dvaceti jazyků a točí se podle nich filmy. Přesto zůstává skromným. Aby měl na své psaní klid, pronajímá si malý pokoj uprostřed göteborgského starého města. Nepřikládá žádný význam symbolům společenské úrovně, nepotřebuje honosnou pracovnu.

„Je mi jedno, kde píši, příběhy jsou v mé hlavě. Když chci na Öland, zavřu oči a jsem tam“, říká.

Theorinova pátá kniha v češtině s názvem Mlýny osudu vychází v těchto dnech u nakladatelství MOBA, jež je jeho výhradním vydavatelem u nás.



Mlýny osudu (Rörgast), překlad Jaroslav Bojanovský
Uprostřed noci zabuší na dveře bývalého námořního kapitána Gerlofa Davidssona dvanáctiletý Jonas Kloss a s hrůzou mu vypráví o tom, že na moři viděl loď, na jejíž palubě byli umírající námořníci a šílenec se sekyrou. Na Ölandu se mezitím rozbíhá hlavní turistická sezona, přijíždějí sem tisíce lidí, bohužel ne všichni zde chtějí strávit dovolenou nebo obdivovat krásy ostrova. Poklidná letní atmosféra je totiž záhy narušena sérií násilných činů. Zdá se, že někdo přijel na ostrov s jediným cílem: pomstít se. Temná minulost se opět dostává ke slovu, nic není takové, jak se na první pohled zdá…

Viola Kondracki, LitteraturMagazinet, o knize Mlýny osudu
Mlýny osudu jsou posledním románem ölandské tetralogie, a to jednoznačně nejlepším. Už proto je mi opravdu líto, že tato série končí. Doufám, že spisovatel změní názor a napíše o Ölandu ještě nějaké nové knihy! Theorinovu další tvorbu budu každopádně sledovat s velkým zájmem. Mlýny osudu se řadí k nejlepším knihám svého žánru, které u nás letos vyšly. Číst tento román je čirá radost.

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 25. 6. 2014 09:00
Chovancová, Michaela. 2014. Kniha: Kruh se uzavírá... Vychytané.cz. [Online] 25. 6. 2014. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=7985. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kniha:-Kruh-se-uzavira..
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.156s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.22.70.137
Serverový čas: sobota 27. července 2024 06:44