Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Svojšice 2014 aneb skvělý start open-air sezóny

Po dvou vynechaných ročnících jsem se letos opět rozhodla navštívit své oblíbené Svojšice – letos poprvé dvoudenní, a to především kvůli našlapanému line-upu, který se pořadatelům podařilo pro předposlední červnový víkend zajistit.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Festival Svojšice - Pardubice 2014
pátek 20. června 2014 18:00
(konec +- sobota 21. června 2014 06:00)
Areál Svojšice
Pardubice (CZ)
Marco Bailey, Cristian Varela, Fernanda Martins, Mauro Picotto, Korsakoff, Matrix a Futurebound, to je opravdu jen špička jmen, které letos natáhly tisíce tancechtivých návštěvníků do areálu amfiteátru ve Svojšicích u Pardubic a přilehlého stanového městečka.

Do Pardubic přijíždíme v pátek něco před 8. hodinou večerní a z vlakového nádraží se odebíráme směr autobusák, kde má fungovat kyvadlová doprava do Svojšic vzdálených asi 25 km. K celé kyvadlové dopravě mám jen jednu, za to vcelku zásadní připomínku. Pominu to, že bus nejezdil až tak úplně včas, ok…. Ale proč jezdil jeden jediný autobus na takový počet lidí, které bylo třeba přepravit? To jsme nechápali … Pro příště bych volila určitě více autobusů, když už ne večer, tak alespoň ráno, po akci, kdy je předpoklad, že vlna odjíždějících bude větší než večerní pozvolná vlna příchozích.



No, naštěstí se dostáváme do prvního autobusu, který přijel, takže kolem deváté hodiny se dostáváme k areálu, přichází odbavení u vstupu, velká fronta, která ale díky fajnovým beatům ze stageí utíká rychle. Co se nás naštěstí netýkalo, ale mnoho lidí znechutilo, bylo asi ne úplně vhodné značení vstupů, kdy mnozí po 10 minutách stání ve frontě přišli na to, že daným vstupem je dovnitř nepustí.

Dostáváme se dovnitř a na hlavní stagei to rozjíždí starý dobrý Kaisersoze. Kupujeme pití, chvíli se pohupujeme v rytmu a jdeme omrknout areál. Co mě těší, jsou příznivé ceny na barech a koryta s tekoucí vodou na opláchnutí, které se v pozdějších hodinách velmi hodí. Mile mě překvapuje také úklidová služba, kterou potkávám v průběhu celého večera a rána pilně sbírat to, co ostatním od ruky odpadlo.

Procházíme areál a nestačíme se divit množství stánků s občerstvením všeho druhu od asijského po české, teplé, studené, na místě je také improvizovaná kavárna, ale nejvíce asi pobavil stánek KFC, který pro mnohé návštěvníky působil jako vytržený ze sna. Palec nahoru.

Procházíme ostatní stage, na drum´n´bassu hraje Suki a už má dost slušnou fanouškovskou základnu na parketu, hardtechno stage hostí T-MASSe, kterého střídá Peterson, na hardstylu řádí Maicuss. Hudební výběr je velmi bohatý, ale láká nás hlavní stage, takže se na ni po chvíli vracíme. Je tu suverénně nejvíce tančících lidí, a proč by taky ne? Kaisersoze hraje báječně. V půl desáté jej měla střídat djane Lucca, ale značně po desáté hodině večerní se dozvídáme z obrazovek za djs, že Lucca se omlouvá, je nemocná a nepřijede. Pro spoustu lidí zklamání. Kaisersoze ale pokračuje směle dál a kolem 11. hodiny jej střídá Julian Jeweil Live. Pro mě osobně notné zpomalení tempa, takže si poslechnu část jinak fajnového setu a jdu se opět porozhlédnout po areálu.



Zastavuju se na Rezonance hardstyle stage, kde valí Heavy Noizes, chvíli se ohřeju a pokračuju na Hardtechno stage, kde solidně štafetu po Petersonovi přebral Destroyer. Zapomněla jsem zmínit, že i když nakonec po dobu akce nepršelo, bylo v noci dost chladno. Naštěstí na krytých stageích bylo poměrně ,,vydejcháno“, tudíž teplíčko, stejně tak v davu na hlavní stagei, stačilo se jen dostat trochu mezi lidi a bylo teplo. Po dostatečném zahřátí a vyblbnutí na hardtechnu se vracím zpět na hlavní stage. Míjím fajnovou fotostěnu, kde pořizujem památeční skupinové fotky a za zvuku Rumenige Live navštívíme Marlboro stánek, už tradiční zpestření hudebních akcí. Za zakoupení krabičky je možné zúčastnit se různých soutěží a vyhrát ceny nebo si nechat udělat památeční placku s vlastním textem. Pro odvážlivce je tu taky nachystaný adrenalin v podobě jakéhosi simulátoru přetížení XG. No, je fakt, že mnoho zájemců o tohle zpestření jsem nezpozorovala, kdo by to taky riskoval, že vypité panáky udrží v těle. Jinak stánek Marlboro nabízí příjemný klid, ale taky pěkný výhled na hlavní stage.

Blíží se půl druhé, a tak se ale přemísťujeme z poklidu tohodle stánku zpátky na značky. Na hlavní stagei začíná Marco Bailey, miláček (nejen) českého publika a dav nešetří. Areálem se line pěkné dupkavé techno a lidi jsou nadšení. Marco mísí známé tracky s těmi (alespoň pro mě) méně známými, celkový dojem je famózní, za mě zatím po Rumenige nejlepší set večera.

Člověk by se opravdu potřeboval rozčtvrtit, aby si užil vše, jak by chtěl, ale jsme zvědaví taky na krásnou Fernandu Martins, která od 2 hraje na hardtechno stagei a jdeme ji ,,zkontrolovat“. Naše mírně prochlazená těla se, ihned jak vstoupíme do hardtechno stanu, příjemně prohřejí. Užíváme si živý a tvrdý set a jde vidět, že nejsme sami. Fernanda to v sobě prostě má, hraje si s davem, usmívá se na celé kolo. Tahle dáma sem opravdu patří! Na d´n´b i hardstyle stagei to taky dobře jede, ale před třetí hodinou ranní se vracíme opět na hlavní stage, kde si dav uživá set Cristiana Varely, který se po krátké proluce vrátil zpět do ČR. Začíná se projevovat únava, a tak si jdeme opět sednout na naše ,,chillout“ místo a strádáme síly na společný set Cristiana a Marca Baileyho.



Ani se nenadějeme a je to tu. Dav šílí, spojení těchto dvou jmen i ve mně vyvolává příjemné nadšení. Společně jsem tyto dva pány ještě nezažila, takže s chutí čekám, co přijde. Opět na značkách, tempo nabírá na otáčkách. Atmosféru dokreslují krásné go-go tanečnice, kterých mi bylo v jejich miniaturních oblečcích fakt líto – je opravdu kosa. Co ke společnému setu Marca a Cristiana říct? Jednoduše paráda. Nechávám se unést stejně jako stovky lidí kolem mě. Každý si spokojeně paří až do konce. Všechno skvělé ale má svůj konec, a tak kolem půl páté se pánové loučí a dostávají za svůj výkon zaslouženou pochvalu od nadšeného davu.
¨
Po děkovačce nastupuje Harvey McKay, který, pro naši smůlu, volí pomalejší tempíčko, než jsme čekali, a tak jdem opět obejít areál. Uvelebujeme se opět na hardtechno stagei, kde hraje, řekla bych, trochu umírněnější set oproti Fernandě Martins český Golpe. Nedá se říct, že hardtechno stage zeje prázdnotou, ale rozhodně jde únava na návštěvnících poznat – zůstávají jen ti nejsilnější nebo nejveselejší. Vydržíme asi do půl šesté a na úplný konec se jdeme občerstvit ke stánku s jídlem a uvolnit se na d´n´b stage.

Je šest hodin, hudba postupně tichne, až se nakonec areálem rozhostí ticho. Spousta lidí ale ještě posedává a sharuje dojmy z báječného večera. Pomaličku opouštíme areál a přesunujem se nahoru na stanoviště autobusů. Pro naši smůlu nám však těsně před příchodem ujede kyvadlový autobus. Od ostatních se dozvídáme, že další pojede kvůli skluzu asi až za hodinu. Nabízí se možnost zůstat chvíli na afteru v místní restauraci. Vidina cesty domů je pro nás ale silnějším argumentem, a tak voláme taxíka a odjíždíme směr Pardubice, kde nasedáme na vláček směr domů.

Všechny partypeople, co na místě zůstali, obdivuji, musela to být a podle FB statusů to taky byla super akce i v sobotu.

Mé drahé Svojšice, vidíme se příští rok!



Na závěr přidávám anketku s pár návštěvníky.

Kapitán Karel, 25, Česká Lípa
Kdo/co tě přilákalo na letošní Svojšice?
Zaujalo mě, že letošní ročník akce byl dvoudenní. Hudební obsazení bylo taky super, i když se v téhle scéně moc nepohybuju, tudíž jsem moc djs neznal. Vyrůstal jsem na djane Lucce, na kterou jsem se taky nejvíc těšil, takže mě trochu naštvalo, že nakonec nepřijela, ale užil jsem si to i tak.

Zúčastnil ses předchozích ročníků?
Sice jsem o tom kolikrát přemýšlel, ale nikdy mi to časově nevyšlo. Letos to byla pro mě premiéra a užil jsem si to maximálně.

Který z DJs Tě nejvíc potěšil a který nejvíc zklamal?
Nejvíc mě potěšil Julian Jewell Live, jehož set jsem si opravdu užil. Jinak nemůžu říct, že by mě někdo vyloženě zklamal, líbili se mi víceméně všichni, které jsem si poslechl.

Chceš něco vzkázat pořadatelům?
Příště bych místo KFC stánku uvítal spíš McDonalda a nebo ideálně obojí  A jinak bych posílil množství kyvadlových autobusů, těch bylo na počet účastníků fakt málo.



Andy, 36, Kladno
Kdo/co tě přilákalo na letošní Svojšice? Zúčastnil ses předchozích ročníků?
Přilákalo mě techno, areál Svojšic a kvalitní festival, který navštěvuji pravidelně, čímž jsem odpověděla i na druhou otázku. Vždy jsem odjížděla z festivalu a řekla si, že zase za rok znovu a to taky dodržuji.

Který z DJs Tě nejvíc potěšil a který nejvíc zklamal?
Z DJs se mi líbil Marco Bailey v b2b setu s Cristianem Varelou, super byl i Julian Jewel, ale ostatně i další byli dobří. Nezklamal mě nikdo.

Chceš něco vzkázat pořadatelům?
Vzkázala bych pořadatelům, ať se jim daří a připraví pro nás další kvalitní festival Svojšice v roce 2015.

Peace, love, Misha
Missquire
(Michaela Chovancová)
pondělí 23. 6. 2014 20:00
Chovancová, Michaela. 2014. Svojšice 2014 aneb skvělý start open-air sezóny. Vychytané.cz. [Online] 23. 6. 2014. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=7975. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Svojsice-2014-aneb-skvely-start-open-air-sezony
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.16s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.15.0.88
Serverový čas: sobota 27. července 2024 04:11