Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Námořnická Unie ve Zlíně oslavila 10 let

Námořnická Unie (NU) oslavila již 10 let od svého založení. Akce proběhla v jazzovém klubu ŠachMat, který se nachází v prostorách nově zrekonstruované 15. budovy Baťova areálu ve Zlíně, ve středu 28. května 2014.
Přidat na Facebook
Námořnická Unie prezentovala svoji dosavadní činnost formou projekce fotografií a videí a ke zhlédnutí byla též výstava plakátů jednotlivých kulturních akcí pořádaných od minulosti až do současnosti. Součástí večera bylo hudební vystoupení kapely Avion Big Band a jazzového tria TomM Band.

Celá akce byla přístupná široké veřejnosti a to bez vstupného. Každý měl tak možnost přijít oslavit s Námořnickou Unií její kulaté výročí. Ti, kteří přišli, jistě nelitovali, protože součástí večera byla, mimo výše zmiňované, také výstava artefaktů ze sbírek Námořnické Unie, např. dinosauří kamenné vejce, šamanská hůl a mnoho dalších.

V průběhu večera nejprve vystoupil kapitán Námořnické unie Ing. Dušan Fojtů, Ph.D. se svojí prezentací. Návštěvníci tak měli možnost shlédnout historii Námořnické unie od jejich počátků až po současnost formou fotografií a videí s komentářem člověka, který je pevně spjat se spolkem Námořnické Unie od jejího vzniku. Poté přišli na řadu gratulanti. Martin Červinka, kapelník hudební kapely Avion Big Band, popřál Námořnické Unii hodně štěstí a úspěchů do dalších let. Dále se přidal admirál NU RNDr. František Včelař, CSc. se svým krátkým a osobitým vzkazem. Dokonce vystoupil i admirál NU Jaroslav André Šolc, král majálesu 2006, se svou gratulací. Na závěr popřál Námořnické Unii současný předseda spolku Ing. Petr Brzobohatý. Jeho přáním je, aby součástí Námořnické Unie byla spousta lidí, kteří jsou ochotni měnit okolí a dělat správné věci, i když to není vůbec lehké. „Doufám, že se
budeme moci sejít při dalším kulatém výročí vzniku Námořnické Unie, podívat se na sebe a spokojeně si říct, že jsme konali dobré věci a ovlivnili pozitivní myšlení alespoň části světové populace.“ odpověděl na dotaz, zdali se Námořnická Unie dočká dalšího kulatého výročí.



Proběhla též ochutnávka frgálů se znakem kotvy, která je typická pro Námořnickou Unii a k této významné příležitosti, byla také vydána speciální edice odznaků s logem Námořnické Unie a textem „10 let s Vámi“. Námořnická Unie během své desetileté činnosti dosáhla řadu úspěchů. Trojnásobné vítězství ve volbě Krále Majálesu v letech 2006, 2007 a 2008. Zrealizovala 156 kulturních akcí od těch nejmenší klubových až po akce ve sportovních halách. Námořnická Unie uvedla takové producenty jako Fleret, Buty, Argema, No Name, René Trosman, Avion Big Band, Jazzzubs a jiné. Mezi členy Námořnické Unie patří známé české celebrity jako bavič Josef Alois Náhlovský nebo televizní moderátor Petr Suchoň.

A tak Námořnická Unie jasně předeslala, že i v dalších letech se bude snažit rozvíjet komunikaci a dialog mezi lidmi různého společenského postavení nebo názoru. Do této doby měla Námořnická Unie snahu sdružovat a sbližovat studenty a pedagogy všech fakult UTB ve Zlíně, aby v případě jedince, který se chce realizovat, ale nemá dost prostředků pro vlastní tvorbu, mu tato aktivita byla umožněna. Do dalších let se rozhodla tento cíl přenést i do okolního společenského prostoru i mimo hranice města Zlína a ovlivnit tak i vaše srdce.

Více informací je možné získat na webových stránkách http://www.namornickaunie.cz a na facebookové stránce http://www.facebook.com/namornickaunie.

Dodal: Dušan Fojtů
Missquire
(Michaela Chovancová)
čtvrtek 12. 6. 2014 16:00
Chovancová, Michaela. 2014. Námořnická Unie ve Zlíně oslavila 10 let. Vychytané.cz. [Online] 12. 6. 2014. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=7933. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Namornicka-Unie-ve-Zline-oslavila-10-let
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.162s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 52.15.143.223
Serverový čas: sobota 27. července 2024 03:10