Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Mnoho povyku pro nic

„Tuto hru pro mě vybral překladatel Martin Hilský,“ říká Jiří Menzel ke komedii Mnoho povyku pro nic, jejíž premiéra zahájí letošní Letní shakespearovské slavnosti.
Přidat na Facebook
„Pro mě je to prostě letní hříčka, žádný Macbeth, ale letní večerní pohlazení o lásce a o tom, jak k ní a skrze ni i k sobě lidé hledají cestu,“ tak charakterizuje režisér Jiří Menzel komedii Mnoho povyku pro nic, jejíž premiéra proběhne v rámci Letních shakespearovských slavností 24. června na scéně Nejvyššího purkrabství Pražského hradu. Zde již také od minulého týdne probíhají zkoušky na plné obrátky. „Jsem rád, že jsme včas stihli dokončit výpravu, kterou pro nás navrhl Jaroslav Milfajt. Od prvního dne zkoušení je tak na Hradě k dispozici kompletní scéna. V následujícím týdnu přijedou kostýmy Sylvy Zimuly Hanákové a než se nadějeme, bude premiéra,“ říká umělecký ředitel Slavností Libor Gross. V režii Jiřího Menzela se v komedii Mnoho povyku pro nic divákům představí Václav Jílek, Petra Horváthová, Petr Čtvrtníček, Leoš Noha, Lenka Zahradnická, Radúz Mácha, Jan Révai, Pavel Nový a další skvělí herci.

„Letošní Slavnosti se ponesou tak trochu v duchu oslav. Hostováním londýnského divadla Globe, které do Čech zavítá díky spolupráci Prague Shakespeare Company a Letních shakespearovských slavností, připomeneme uplynulých 450 let od narození Wiliama Shakespeara. Po dva červnové večery tak budou moc diváci vidět Shakespearova Hamleta v anglickém jazyce.

Opět se bude hrát na dvou plenérových scénách a to v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu, kde kromě zmiňované premiéry Mnoho povyku pro nic a Hamleta souboru divadla Globe mohou diváci vidět inscenace Jak se vám líbí, Dvaja páni z Verony, Zkrocení zlé ženy a v derniéře Richarda III. Scéna Hudební a taneční fakulty AMU na Malostranském náměstí pak přivítá od 2. července loňskou velmi úspěšnou premiéru Sen noci svatojánské a od 11. srpna stálici Slavností komedii Veselé paničky windsorské,“ dodává Libor Gross.

Letní shakespearovské slavnosti se konají od 24. června do 6. září. Slavnosti se dále konají v Brně, Ostravě a Bratislavě. Vstupenky na pražská představení jsou v prodeji v síti Ticketportal. Představení začínají obvykle ve 20:30 a cena vstupenek je od 290 Kč.

Více informací o letošním programu, repertoáru, cenách vstupenek a možných slevách naleznete na www.shakespeare.cz nebo na www.ticketportal.cz

Dodal: Pavel Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 11. 6. 2014 10:00
Chovancová, Michaela. 2014. Mnoho povyku pro nic. Vychytané.cz. [Online] 11. 6. 2014. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=7924. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Mnoho-povyku-pro-nic
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.114s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.144.102.237
Serverový čas: sobota 27. července 2024 08:15