Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Medvídci...

Ať chceme nebo ne, naše postele nikdy nejsou prázdné. Vždycky tam na nás trpělivě čeká nějaký ten mazlík, kterému se přitulíme a usneme. I pánové mají svoje chlupaté kamarády při sobě, ať už na ozdobu někde na stolku nebo místo polštáře. Dobře si pamatuji, jak můj dvacetiletý bratranec ječel, když teta věnovala jeho „miláčka“ charitě…
Přidat na Facebook
Mezi postavami ve filmu je to mistr Bean a jeho Teddy, věčně bez očí. A co třeba pan Burns? Jeden díl Simpsnů je speciálně věnovaný jeho plyšovému krasavci a Meggie, která ho získala a nechtěla navrátit. I dj Majkl si ujíždí na partičce medvídka Pú, je to první věc o kterou zakopnete v jeho pokojovém chaosu.

Poslední dobou jsou nejoblíbenější série medvídků Me To You. Holky z nich roztávají a šílí. Změní se v šišlavé dětičky a tisknou se k jejich kožíškům o sto šest. Bohužel to není levná záležitost. Jedna malá potvůrka vyjde okolo tří až čtyř stovek a to nemluvím o větších kusech.

Pro vysvětlení: Psychologové Alan a Barbara Peaceovi tvrdí, že ženská náklonnost k plyšovým tvorečkům je vlastně skrytým projevem mateřského pudu. Když se žena dívá na malé miminko, uvolňují se v jejím těle látky vyvolávající emoce, jako je něha, dojetí a náklonnost. Tvary plyšových hraček jsou přitom velice podobné právě dětskému tělíčku – velká hlavička, buclaté tělíčko, krátké končetiny. A toto málo prý stačí k tomu aby ženu či dívku zalily výše uvedené příjemné pocity.

A trošku z historie pro zvědavce: Roku 1903 dal americký prezident Theodore Roosevelt jméno Teddy (od Theodora) plyšovému medvědu, který si získal celý svět. Morrise Michtoma inspirovala kresba karikaturisty Berrymana v listu Washington Post znázorňující, jak vášnivý lovec medvědů Theodore Roosevelt rozhořčeně odmítá zastřelit malé černé medvídě. Stalo se to roku 1902 během prezidentovy návštěvy v jižních státech USA. Michtom pak požádal svou ženu Rosu, aby vyrobila plyšové medvídky. Ty vystavil vedle Berrymanovy karikatury ve výkladu svého obchodu v Brooklynu.

Poptávka po plyšových medvědech byla tak obrovská, že Michtom poslal jeden exemplář do Bílého domu a požádal prezidenta, aby se stal jeho kmotrem. Roosevelt se prý trochu zdráhal, ale nakonec neodmítl. Tak vznikl plyšový medvídek Teddy, který se stal fenoménen.

Takže stručně a jednoduše. Plyšáci jsou prostě nej kamarádi. Nic nikomu nevykecají, trpělivě drží když si stěžujete do jejich kožíšku a zbytečně nepindají a nezatěžují vás svými názory. Medvědi a jiné potvůrky s kožíšky jsou prostě best. Za to se stydět nikdo nemusí. Info pro chlapy: Tak co, pořídíte si miminko nebo raději umlčíte přítelkyni roztomilým chlupáčem? :o)
joslin
(Petra Hrabalová)
středa 10. 10. 2007 08:00
Hrabalová, Petra. 2007. Medvídci.... Vychytané.cz. [Online] 10. 10. 2007. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=781. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Medvidci...
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.082s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.118.142.35
Serverový čas: neděle 8. září 2024 05:10