Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Severní vítr Cashmere Cat byl krutý!!!

Magnus August Hoiberg, dříve známý jako elektro housový producent DJ Final, posledních pár let aka “kašmírová kočička“, přijel z norského Haldenu v rámci svého turné s EP Wedding Bells, aby nám zpříjemnil nepopulární nedělní večer, kdy každý je už nervní z nástupu dalšího pracovního týdne.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Wedding Bells Boombox
neděle 13. dubna 2014 21:00
(konec +- pondělí 14. dubna 2014 04:00)
Lucerna - Music Bar
Praha (CZ)
A pokud jste si také našli cestu do Lucerna Music Baru, tak musíte uznat, že se mu to bezesporu povedlo! Nedovedu si snad představit víc vyklidněného týpka, který svůj smysl pro pohodičku přenáší na ostatní pomocí svých neo hip hopových rytmů.

Ale nebyl to jen večer rovných kšiltů, sesunutých kalhot ke kolenům a setíku o konstantním BPMku. Naopak. Hudební barevnost jeho mixů by mohl rozprodávat na aukru začínajícím DJs. Ačkoli podle svých slov nikdy nebyl dobrým klavíristou a cvičení techniky hraní mu bylo naprosto volné, právě pianové linky s xylofonovým nádechem tvoří základ jeho tracků. Do jisté míry melancholický podtext songů a celkovou atmosféru neohrabané romantiky z ničeho nic ale rozbijí brutálním nástupem synťáků, bassové smršti, apod.



Rozmanitost jeho hudebního počínání je znát takřka v každém taktu. Dá se bez nadsázky říct, že během večera procestoval celý svět. Jak sám přiznává, miluje americký rap, kvůli kterému se přestěhoval do Los Angeles, v jeho titulním songu Wedding Bells pozdravil píšťalovým sólem Iana Andersona z Jethro Tull, to vše doplnil africkými bongy. Nejbouřlivější ovace vzbuzovaly jeho pecky jako intimní With Me, Mirror Maru, která vám bude dělat společnost při hraní GTáčka 5, nebo konečně Party Girls, povedený cover Barbie Girl od Aquy.

Velkým zklamáním pro všechny přítomné a myslím, že i pro samotného Magnuse, byla chabá návštěva klubu. Odhadem necelé dvě stovky lidí se “mačkalo“ v těsné blízkosti pódia a ve zbytku sálu se proháněly maximálně duchové staré Prahy. Jestli jsme jako Češi tak neznalí a povrchní, že se necháváme hudebně ovlivnit jen interprety, kteří mají na youtube kanálu více než 100 miliónů shlédnutí, nebo jestli tomu nahrál právě onen nedělní čas, zůstává nezodpovězenou otázkou.



Nicméně 26 letý Cashmere Cat prokázal svoji profesionalitu a hodinu a půl dlouhý set odehrál ve velkém stylu. Nezapřel v sobě svůj housový původ a s oblibou ve svých tracích využíval právě prvků tohoto žánru, ať už v podobě abstraktních vokálů či rychlejších přechodů.
Svému nejnovějšímu čtyř trackovému EP Wedding Bells tak udělal prvotřídní reklamu, nosné motivy songů umě několikrát zopakoval a náctileté fanynky si do sytosti užívaly prodlouženou večerku. Celou svoji show zakončil naprosto neznatelným úsměvem, vypojil si sluchátka, hodil jablko do baťohu a odkráčel. Možná je takový introvert, možná je tak nafoukaný, možná byl tak rozčarován z malé návštěvy, who knows? Každopádně, po hudební stránce to v rámci žánru pomalých houpaček bylo jedno z nejlepších performance, co jsem mohl na půdě českých klubů vidět. Díky skalním fanouškům za snahu vytvořit i tak bouřlivou atmosféru a věřím, že příště se sejdeme v hojnějším počtu!



Omluvte zhoršenou kvalitu zvuku :)

Autor: MarKorb (vychytane.cz)
Foto: Pikeman (vychytane.cz)
Missquire
(Michaela Chovancová)
čtvrtek 17. 4. 2014 08:00
Chovancová, Michaela. 2014. Severní vítr Cashmere Cat byl krutý!!!. Vychytané.cz. [Online] 17. 4. 2014. [Citace: 24. 10. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=7691. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Severni-vitr-Cashmere-Cat-byl-kruty!!!
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.072s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.116.89.187
Serverový čas: čtvrtek 24. října 2024 11:50