Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Legendy ska/reggae THE SKATALITES oslaví 50 let v ROXY

Jamajská ska/reggae legenda The Skatalites slaví 50 let od svého založení a v rámci 50th Anniversary Tour navštíví i Českou republiku. Koncert plný známých hitů v rytmu ska a reggae se uskuteční 16. dubna v pražském klubu Roxy. V roli předskokanů se představí kapela The Spankers.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
The Skatalites (JAM) @ ROXY
středa 16. dubna 2014 19:00
(konec +- čtvrtek 17. dubna 2014 02:00)
Roxy
Praha (CZ)
Pražský klub Roxy se 16. dubna zaplní fanoušky ska a reggae. Uskuteční se zde koncert jedné z nejznámějších jamajských kapel - The Skatalites. Tu měli fanoušci v České republice možnost vidět již několikrát, v podobě klubového koncertu však naposledy v roce 2008. Od té doby kapela absolvovala řadu koncertů po celém světě. Nyní se do Prahy vrací, aby se všemi svými fanoušky oslavila 50 let své existence. Koncert se uskuteční v rámci turné 50th Anniversary Tour, se kterým v současnosti kapela objíždí celou Evropu a v klubu Roxy rozbalí skvělou show plnou energického ska a pozitivních reggae vibrací. Těšit se můžeme na staré známé hity jako je The Guns Of Navarone, Simmer Down a mnoho dalších. Vzhledem k historii kapely, jejím úspěchům a celosvětové popularitě se v tomto žánru jedná o hudební klubovou událost tohoto roku.

The Skatalites se dají označit za největší průkopníky stylu ska a reggae. Ačkoli se úplně první setkání těchto hudebníků uskutečnilo už v roce 1955, tak kapela původem z Jamajky datuje své začátky do roku 1964, kdy vydala svoji první úspěšnou desku Ska Authentic. Součástí kapely byl mimo jiné i Bob Marley nebo Don Drummond. Během svého působení propojili The Skatalites své aktivity s dalšími hvězdami svého žánru, jako jsou The Wailers, Specials, Madness a další. Pozitivní tóny šířili nejen na Jamajce, ale později i v USA a po celém světě. Opakovaně získali nominaci na Grammy, album "Hi-Bop Ska" získalo cenu americké Independent Record Distribution a se svými koncerty objeli USA, Evropu, Rusko, Japonsko, Jižní Ameriku a další místa. Z původní sestavy dnes kapelu reprezentují Lester Sterling a Doreen Shaffer.



Před samotnými The Skatalites rozproudí návštěvníky koncertu pražská kapela The Spankers, jejichž hudba s obrovskou energií kombinuje styly jako ska, reggae, funky, rock i rap. Fanoušci ji mohli v roce 2013 vidět na festivalech Colours of Ostrava, Mighty Sounds, Rock for People a mnoha dalších. Stejně tak ji velmi dobře znají z klubových koncertů po celé České republice i v zahraničí. V rámci tohoto koncertu The Spankers oficiálně představí svoji novou zpěvačku.
Missquire
(Michaela Chovancová)
pátek 28. 2. 2014 08:00
Chovancová, Michaela. 2014. Legendy ska/reggae THE SKATALITES oslaví 50 let v ROXY. Vychytané.cz. [Online] 28. 2. 2014. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=7477. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Legendy-ska/reggae-THE-SKATALITES-oslavi-50-let-v-ROXY
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.096s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.191.236.174
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 22:50