Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Kniha: Potkejte se se svými oblíbenými autory!

Dvanáct knižních novinek opět přinese Velký knižní čtvrtek. Tentokrát již 20. března 2014.
Přidat na Facebook
Jo Nesbø, Miloš Urban, Peter May, Irena Dousková nebo Alice Munroová, to je jen část autorů, jejichž novinky se 20. 3. 2014 objeví na pultech knihkupectví v rámci dalšího pokračování akce Velký knižní čtvrtek, kterou opět připravila knižní distribuce Kosmas ve spolupráci s předními nakladateli a knihkupci.

www.velkyctvrtek.cz

Tituly:
Jo Nesbø - Červenka (Kniha Zlín)
Anotace: Harry Hole pátrá nejdříve po špičkové pušce, určené ke spáchání atentátu a následně po vrahovi válečného veterána z druhé světové války. Zatímco stopy vedou do minulosti a střípky příběhu do sebe začínají zapadat, vrah si připravuje scénu pro svůj závěrečný výstup.

Miloš Urban - Přišla z moře (Argo)
Anotace: Inteligentní román noir, v němž se v policejní cele setkává podezřelá tajemná kráska, zadržená polonahá na pláži a mladý novinářský elév, píšící o ní článek. Netuší, že její přízeň by mohla být životu nebezpečná.

Peter May - Muž z ostrova Lewis (Host)
Anotace:Muž beze jména. Muž bez paměti. Muž, který nemá na výběr. V rašeliništi na ostrově Lewis je nalezeno dokonale zachované tělo mladého muže, které nese stopy bodných ran. Nejde o oběť rituální vraždy před stovkami let, ale o zločin z nedávné minulosti.

Alice Munroová - Drahý život (Paseka)
Anotace:Osudy, které utváří touha, citová vzplanutí, náhlá hnutí mysli i náhodné události. To všechno ovlivňuje hrdiny, kteří zjišťují, že od určitého okamžiku se jejich život už nikdy nevrátí do původních kolejí.

Irena Dousková - Medvědí tanec (Druhé město)
Anotace:Román o posledních měsících života enfant terrible české literatury Jaroslava Haška. Ještě v něm dřímá někdejší vtipálek a provokatér, ale příběh jeho posledních dnů nás často dojímá a někdy z něj mrazí.

Juraj Červenák - Mrtvý na Pekelném vrchu (Argo)
Anotace:Historická detektivka či špionážní thriller z období tureckých nájezdů se svéráznými hrdiny – ostříleným válečným veteránem Joachimem Steinem a vzdělaným notářem se slabostí pro ženy a víno Matějem Barbaričem. Ti řeší případ vraždy šlechtice a velezrady.

Mark Lowery - Jenom ponožky nestačí (Arg
Anotace: Vítejte v životě Michaela Swarbricka – horší už to být nemůže! Dojemně komický příběh o dospívání pro všechny, kdo přežili pubertu.

Lucie Lomová - Na odstřel (Labyrint)
Anotace:Komiksová detektivka z divadelního prostředí, kde není nouze o podezřelé. Hlavní hrdinka, divadelní kritička Dita Oulibská, má tak trochu styl slečny Marplové.

Jess Walter - Nádherné trosky (Argo)
Anotace: Dějově bohatý román o lidských snech a jejich střetu s realitou, který nás z ospalého italského městečka zavádí hned na okázalou natáčecí scénu velkofilmu Kleopatra, hned doprostřed bujaré zábavy edinburského festivalu či nelítostného prostředí hollywoodského filmového průmyslu.

Chaim Cigan - Altschulova metoda /Kde lišky dávají dobrou noc I. (Torst)
Anotace: Bravurně napsaný příběh, zasazený do různých zemí a kontinentů, historických epoch a alternativních světů, konfrontuje čtenáře s důsledky postmoderní technologie, vyvinuté v budoucnosti ze středověké kabaly. Jsou to právě středověk, židovské myšlení, kultura a dějiny, co zde autor mistrně předkládá z překvapivých úhlů pohledu.

Ján Rozner - Sedm dní do pohřbu (Prostor)
Anotace: Vzpomínková próza románového charakteru od překladatele a publicisty Jána Roznera je autentickou zprávou o lidech, událostech a poměrech dané doby, o kulturních, společenských a politických poměrech na Slovensku na počátku normalizace.

Frederic Lenormand - Případy soudce Ti: Smrt čínského kuchaře (Garamond)
Anotace: Další z oblíbených detektivek o moudrém a chytrém soudci Ti, který tentokrát pátrá přímo v císařských přípravnách jídla po vrahovi jednoho z palácových kuchařů.
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 19. 2. 2014 08:00
Chovancová, Michaela. 2014. Kniha: Potkejte se se svými oblíbenými autory! . Vychytané.cz. [Online] 19. 2. 2014. [Citace: 20. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=7451. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kniha:-Potkejte-se-se-svymi-oblibenymi-autory!-
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.088s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.117.254.139
Serverový čas: sobota 20. dubna 2024 09:07