Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

The Parov Stelar Band míří 14.3. do Brna, do pavilonu G1!

V dnešní době je pojem „elektroswing“ už mnoha hudebním fanouškům poměrně známý, ale věřte, že před několika lety tomu ještě tak zdaleka nebylo. Na počátku všeho stál jistý Marcus Füreder – dnes však více známý jako PAROV STELAR.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
The Parov Stelar Band LIVE
pátek 14. března 2014 20:00
(konec +- sobota 15. března 2014 03:00)
Pavilon G1, BVV
Brno (CZ)
Tento rodák z rakouského Lince stál u zrodu stylu, kterému se říká právě „elektroswing“. Původem DJ, jehož hlavním zaměřením bylo techno a minimal, byl také velkým fanouškem jazzu, swingu a blues. A stačilo málo – spojit tyto právě docela vzdálené směry a přidat do hitu od jedné z největších jazzových zpěvaček všech do – „Billie Holiday“ rytmus a velký objev byl na světě. Marcus tak začíná stále více experimentovat, své oblíbené žánry míchá dohromady a postupně začíná psát i své vlastní kousky.

Zvrat nastává v roce 2004, kdy Marcus začíná hrát pod jménem Parov Stelar a zakládá vlastní nahrávací společnost Etage Noir Recordings. Již svými prvotními počiny "KissKiss EP" a deskou "Rough Cuts" pod novým jménem, na sebe ihned upozornil. Spojením elektronické hudby s živými nástroji a specifickou atmosférou, vycházející ze 30. let 20. století, se mu podařilo stvořit jedinečnou a nezaměnitelnou hudbu. Jeho originální a nostalgické retro nahrávky 30. let s příměsí elektronických beatů způsobily v hudebním světě velkou senzaci – a kromě koncertních hal je můžeme stále častěji slýchat také ve filmech, nebo v reklamách.
Parov Stelar si později ke svému vystupování přizval také živé nástroje – až vznikl šestičlenný The Parov Stelar Band, se zpěvačkou Cleo Panther. Jejich strhující show je vyhledávána příznivci po celé Evropě i v zámoří. V České republice si díky svým dosavadním excelentním vystoupením vybudoval velkou základnu věrných fanoušků. Loni vyprodal pražskou Incheba arénu (měsíc před akcí nebylo možné sehnat vstupenky) a také se se svou skupinou představil jako jeden z headlinerů festivalu Rock for People.

14. března roku 2014 přijede do legendárního pavilonu G1 v Brně kompletní sestava The Parov Stelar Bandu, s pořádnou dávkou toho nejlepšího elektroswingu, a to navíc - vše v živém podání.

Vstupenky exkluzivně nabízejí předprodejní sítě Ticketportal a Ticketpro od 790,- za základní cenu vstupného, přes VIP za 990,-, až po VIP GOLD za 2490,-.



Jelikož se dá očekávat, že koncert bude brzy vyprodaný, doporučujeme s nákupem vstupenek neotálet a nepodcenit tuto jedinečnou šanci slyšet Parov Stelar Band LIVE!

Odkazy: http://www.parovstelar.com; http://www.facebook.com/parovstelar



Dodala: Nina Fialová
Missquire
(Michaela Chovancová)
neděle 12. 1. 2014 10:00
Chovancová, Michaela. 2014. The Parov Stelar Band míří 14.3. do Brna, do pavilonu G1!. Vychytané.cz. [Online] 12. 1. 2014. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=7317. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/The-Parov-Stelar-Band-miri-14.3.-do-Brna,-do-pavilonu-G1!
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.085s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.216.179.146
Serverový čas: neděle 8. září 2024 05:05