Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Mimořádná opatření ke koncertu Trans Siberian Orchestra

První koncert Trans Siberian Orchestra v České republice provázejí mimořádná technická opatření
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Trans Siberian Orchestra
pátek 24. ledna 2014 21:00
(konec +- sobota 25. ledna 2014 04:00)
Kongresové centrum Praha
Praha 4 (CZ)
Velkolepé rockové divadlo v podání amerického Trans Siberian Orchestra v rámci turné World Tour 2014 poprvé zamíří do České republiky. Koncert, který se uskuteční 24. ledna v Kongresovém centru Praha, je v mnohém unikátní. Trans Siberian Orchestra zpravidla hrají ve velkých halách, pouze v Praze bude veškerá technika instalována v menších prostorách Kongresového centra, což si vyžádá mimořádně technicky náročná řešení. Světelnou aparaturu do Prahy přiveze 6 kamionů. V sále centra vznikne „druhý strop“, na který se všechna světla zavěsí. Diváci se tak mohou těšit na mimořádně intenzivní zážitek. Čeká je jedinečná světelná show s lasery, nejmodernějšími pyrotechnickými a vizuálními efekty.

Trans Siberian Orchestra jako jedna z prvních kapel začala na koncertech používat automatický systém synchronizující lasery, světla a pyrotechniku s rytmem hudby a každé jejich turné je v tomto ohledu stále dokonalejší. „World Tour 2014, to bude opravdu velká show, protože technologie se od posledního turné vyvinuly pěkný kus dopředu. Dnes se dá uskutečnit tolik věcí, o kterých se nám v devadesátých letech ani nesnilo! A vše se dá přivézt do Evropy – pyrotechnika, laser show a další efekty. I když je fakt, že V USA a Kanadě jsou arény vybaveny lepším technickým zázemím, v Evropě se potýkáme s drobnými potížemi, občas je problém najít vhodnou lokaci, každá země má jiné možnosti, což jsme respektovali a naše vystoupení trochu upravili. Jediné, na čem opravdu trváme, je bezpečnost diváků, ta je při našich koncertech na prvním místě,“ ujišťuje zakladatel TSO, známý producent, skladatel a textař Paul O'Neill.

Americká progresivní rocková kapela Trans Siberian Orchestra má na svém kontě přes 10 milionů prodaných alb a více než 9 milionů návštěvníků koncertních show po celém světě. Na pražském koncertě zazní nejznámější hity kapely, např. Sarajevo 12/24, Wizards In Winter, Christmas Canon a další v kompletním scénickém provedení, s více než osmdesátičlenným sborem.



Trans Siberian Orchestra (TSO) je komerčně mimořádně úspěšným naplněním snahy známého producenta, skladatele a textaře Paula O'Neilla (spolupracoval např. s Aerosmith, Humble Pie, AC/DC, Joan Jett, Scorpions a dalšími kapelami či interprety) dát progresivnímu rocku zcela novou dimenzi. Rozhodujícím impulsem k založení TSO bylo setkání Paula O'Neilla se členy skupiny Savatage Jonem Olivou a Alem Pitrellim. Spolu s nimi jádro tvůrčího týmu tvoří klávesista a koproducent Robert Kinkel. Historie TSO se začala psát v roce 1993, kdy byla podepsána smlouva s Atlantic Records/ Warner Bros, TSO vydali první CD a vyrazili na první zimní turné – to letošní bude již čtrnácté v řadě. Věhlas TSO přinesla série rockových oper Christmas Eve and Other Stories, The Christmas Attic, Beethoven's Last Night, The Lost Christmas Eve. Od roku 2010 patří alba TSO k deseti nejprodávanějším z katalogu Atlantic Records/ Warner Bros. Hudební styl TSO bývá přirovnáván k originální směsici Pink Floyd, The Who a Yes, do hard rocku a heavy metalu přináší prvky klasické hudby.

Vstupenky na jediný koncert Trans Siberian Orchestra v ČR – 24. ledna 2014 v Kongresovém centru Praha – jsou v předprodeji v síti Ticket Art – www.ticket-art.cz v cenách od 590 Kč.

Dodala: Alice Titzová
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 20. 11. 2013 15:00
Chovancová, Michaela. 2013. Mimořádná opatření ke koncertu Trans Siberian Orchestra. Vychytané.cz. [Online] 20. 11. 2013. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=7176. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Mimoradna-opatreni-ke-koncertu-Trans-Siberian-Orchestra
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.095s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.218.169.50
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 06:34