Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Will Smith, jeden z nejtalentovanějších herců současnosti.

Narodil se 25. září 1968 v americké Philadelphii jako Willard Christopher Smith Jr. Už v dětství se projevoval jako charismatický klučina. Díky tomu vyfasoval přezdívku „Princ.“
Přidat na Facebook
Jeho cesta ke slávě nejdříve vedla přes hudbu. Rapovat začal už ve dvanácti letech na ulici v partičkách. V šestnácti se dal dohromady s muzikantem Jeffem Townesem a vystupovali jako duo. Konečně se dostal do podvědomí publika a získal několik hudebních cen. Postupem času se přeorientoval na dráhu filmu.

Poprvé se objevil v malé roličce v televizní komedii The Perfect Date. Poté hrál výrazné vedlejší úlohy v melodramatu o skupince teenagerů z drsných ulic Los Angeles Kam tě srdce zavede i v komedii o hledání biologického otce Made in America s Whoopi Goldbergovou. První pozoruhodnější herecký výkon však Smith podal až v dramatu Freda Schepisiho Šest stupňů odloučení, a to v hlavní roli homosexuálního mladíka.

První nepřehlédnutelný Smithův filmový úspěch je spojen s kriminální komedií Mizerové, která nečekaně vydělala 140 miliónů dolarů a stala se hitem roku 1995. Po dalších hitech jako Den nezávislosti nebo Muži v černém byl herec nabídkami scénářů doslova zavalen.

Po řadě komických rolí přesídlil i do hájemství jiných žánrů - viděli jsme ho v thrilleru Nepřítel státu, v dobové romanci Legenda o slavném návratu, také exceloval v titulní roli životopisného snímku "Ali" o pohnutých osudech slavného boxera Muhammada Aliho, za niž byl nominován na Oscara. Poté se vrátil zase ke do role agenta J ze sci – fi komedie Muži v černem 2. Zatímco za jedničku si odnesl pouhých pět melounů, za dvojku se pětka čtyřikrát vynásobila. Poté se začal natáčet snímek Mizerové 2, který už neměl takový úspěch jak jednotka. Dále následovaly filmy jako Já, robot, Štěstí na dosah, Hitch: Lék pro moderního muže…

A my, co jsme byli nedávno v kině jsme mohli zaregistrovat upoutávku na I Am Legend. Který se pomalu a nenásilně dere do kin. O tenhle projekt měl například zájem sám Ridley Scott i Kurt Russell, bohužel rozpočet byl neúnosně vysoký a snaha něco podniknout jaksi opadla. Nakonec se toho všeho chopil Francis Lawrence (Constatntine).




I Am Legend vypráví o Robertu Nevillovi, který je jeden z posledních žijících lidí na Zemi. Neznámá nákaza změnila obyvatele planety v krvežíznivé bestie. V noci s nimi musí bojovat a přes den vymýšlí protilátku, která by mohla zachránit zbytek lidstva. Vítejte ve světě hororu, bu bu bu…

joslin
(Petra Hrabalová)
čtvrtek 2. 8. 2007 08:00
Hrabalová, Petra. 2007. Will Smith, jeden z nejtalentovanějších herců současnosti. . Vychytané.cz. [Online] 2. 8. 2007. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=711. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Will-Smith,-jeden-z-nejtalentovanejsich-hercu-soucasnosti.-
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.084s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.145.173.134
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:48