Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Trans Siberian Orchestra v Praze

Praha zažije jediný tuzemský koncert velkolepého World Tour 2014 americké kapely Trans Siberian Orchestra.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Trans Siberian Orchestra
pátek 24. ledna 2014 21:00
(konec +- sobota 25. ledna 2014 04:00)
Kongresové centrum Praha
Praha 4 (CZ)
Trans Siberian Orchestra, mimořádně úspěšná americká progresivní rocková kapela, slaví 15 let nepřetržité hudební kariéry na turné World Tour 2014, jehož součástí je i pražský koncert – 24. ledna v Kongresovém centru Praha. „Tentokrát jsme naše vystoupení poprvé pojali jako pořádný rokový koncert, dříve šlo vždy spíše o rockové opery. Zazní jak známé hity, tak i písně, které nikdy na CD nevyšly a které si schováváme na naše budoucí desky. Slyšet tenhle exkluzivní výběr naživo, to je něco!“ přibližuje repertoár zakladatel Trans Siberian Orchestra, známý producent, skladatel a textař Paul O'Neill. Diváky čeká mimořádně intenzivní zážitek – skvělá hudba v podání výtečných sólistů a více než osmdesátičlenného sboru, podkreslená laserovou show, nejmodernějšími pyrotechnickými a vizuálními efekty… Strhující rockové divadlo, které bude v České republice k vidění vůbec poprvé!

Historie Trans Siberian Orchestra (TSO) se začala psát v roce 1993, kdy byla podepsána smlouva s Atlantic Records/ Warner Bros, TSO vydali první CD a vyrazili na první zimní turné – to aktuální bude již čtrnácté v řadě. Věhlas TSO přinesla série rockových oper Christmas Eve and Other Stories, The Christmas Attic, Beethoven's Last Night, The Lost Christmas Eve. Od roku 2010 patří alba TSO k deseti nejprodávanějším z katalogu Atlantic Records/ Warner Bros. „Měli jsme štěstí, že naše skupina vznikala v době, kdy nahrávací společnosti ještě dávaly nadějným skupinám spoustu peněz. Byli jsme jedna z posledních skupin, která měla toto podporu, protože pak s nástupem internetu začaly příjmy společností klesat a už nebyly prostředky na podporu nadějných umělců. Tohle nám strašně moc pomohlo v začátcích. Dnes se snažíme divákům nabídnout show, kterou nikde jinde neuvidí,“ říká Paul O'Neill.



Trans Siberian Orchestra má na svém kontě přes 10 milionů prodaných alb a více než 9 milionů návštěvníků koncertních show po celém světě. Jejich hudební styl bývá přirovnáván k originální směsici Pink Floyd, The Who a Yes, do hard rocku a heavy metalu přináší prvky klasické hudby. „My sami říkáme, že hrajeme progresivní rock. Je to v podstatě jediný hudební styl, který nemá přesně vytyčené hranice, proto se v něm můžeme skvěle realizovat. V naší hudbě se mísí mnoho vlivů a mnoho stylů, takže bylo zezačátku těžké se nějak vymezit a progresivní rock nám poskytuje dostatek volnosti bez zbytečného zaškatulkování. Když v orchestru hrajete death metal, už to není orchestr. V progresivním rocku je ale vše dovoleno, nejsou žádné limity a přesto to zastřešuje naši tvorbu pod souhrnným žánrem,“ dodává Paul O'Neill.

Vstupenky na jediný koncert Trans Siberian Orchestra v ČR – 24. ledna 2014 v Kongresovém centru Praha – jsou v předprodeji v síti Ticket Art – www.ticket-art.cz a Ticketportal - www.ticketportal.cz v cenách od 590 Kč.

Dodala: Alice Titzová
Missquire
(Michaela Chovancová)
pondělí 4. 11. 2013 14:00
Chovancová, Michaela. 2013. Trans Siberian Orchestra v Praze. Vychytané.cz. [Online] 4. 11. 2013. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=7099. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Trans-Siberian-Orchestra-v-Praze
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.062s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.146.35.139
Serverový čas: neděle 8. září 2024 02:17