Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

SUPRAPHON: Skupina HM… chystá nové album “LOVU ZDAR”

A nabízí svou diskografii poprvé digitálně.
Přidat na Facebook
Začalo to čirou radostí a zjištením “…to by mohlo být zajímavé” (2000), následoval “Oběd” (2004), pak se připravil “Plán na zimu” (2008) a tropily se “Klukoviny” (2011). Teď přichází čas zvolat “Lovu zdar” a přidat tak další zářez do studiové diskografie skupinyHm…. Těšit se na něj můžete v pátek 1. 11., kdy album vyjde u vydavatelství Supraphon. Online obchod s hudbou Supraphonline.cznavíc nabízí již nyní, vůbec poprvé v historii Hm... jejich kompletní diskografii v digitální podobě.

Novinka, kterou svérázní písničkáři pokřtí 30. 10. v pražském Paláci Akropolis, vznikala stejně jako všechna předchozí alba ve studiu JáMor Ondřeje Ježka. “Nahrávat u Ondřeje je velmi zábavné, ve studiu je mnoho věcí, které vydávají nějaký zvuk a často na to ani nevypadají. Máme v něj velkou důvěru co se týče zvukového i jiného vkusu a vždycky se těšíme, jaký nástroj/zvuk/ruch nám na nahrávku dohraje,” komentuje to “nejvyšší člen Hm…” Marek Doubrava.



Zvyky kapela nemění ani co se textů týče. Opět se tedy můžeme těšit především na zhudebněné básně a to ať už českých klasiků (Jaroslav Seifert, František Halas, Josef Kainar, Bohuslav Reynek), básníků generačně mladších (Ludvík Kundera, Ivan Wernisch) či básníků-vrstevníků (Viktor Špaček, Simona Racková). Jeden text pochází od Raymonda Carvera (USA) a tři přímo z kapelových řad (Marek Doubrava).

Stylově se pak dá očekávat pro Hm… typicky široký záběr jdoucí od jazzu, přes rock až po klasiku a podřizující se jednotlivým básním a jejich náladám. Co však pro Hm... doposud během jejich devatenáctileté historie obvyklé nebylo, je přítomnost zpěvačky, konkrétně Jany Jelínkové ze Sto zvířat, jež zpívá v písni “Budete zlá” (Josef Kainar). A není to zdaleka jediná specialita nového alba. Na ty další si však ještě chvíli počkejte....

Diskografie HM... na Supraphonline.cz: http://www.supraphonline.cz/umelec/92092-hm
http://skupina.hm/
http://www.supraphonline.cz/
http://supraphon.cz/



Více info najdete zde: http://media.supraphon.cz/-/skupina-hm-chysta-nove-album-lovu-zdar-a-nabizi-svou-diskografii-poprve-digitalne/

Dodal: Lukáš Kadeřábek
Missquire
(Michaela Chovancová)
čtvrtek 10. 10. 2013 08:00
Chovancová, Michaela. 2013. SUPRAPHON: Skupina HM… chystá nové album “LOVU ZDAR”. Vychytané.cz. [Online] 10. 10. 2013. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=7002. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/SUPRAPHON:-Skupina-HM…-chysta-nove-album-“LOVU-ZDAR”
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.091s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.135.194.49
Serverový čas: sobota 27. července 2024 12:29