Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Goran Bregović v Praze v temperamentní show představí nové album

Slavný hudebník, skladatel a producent Goran Bregović, přezdívaný Král Balkánu, míří do podzimní Prahy s výjimečnou, dynamickou koncertní show plnou energie, temperamentu a žhavých rytmů.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Goran Bregović
neděle 3. listopadu 2013 21:00
(konec +- pondělí 4. listopadu 2013 04:00)
Kongresové centrum Praha
Praha 4 (CZ)
V rámci úspěšného světového turné k nové desce Champagne for Gypsies v České republice spolu se svou kapelou Wedding & funeral band absolvuje jediný koncert – 3. listopadu v Kongresovém centru Praha. Pražskému koncertu předchází vystoupení na festivalech v USA a Mexiku a hned 4. listopadu Goran Bregović zahraje v bratislavské Hant aréně.

Na novém albu Champagne for Gypsies Goran Bregović spolupracoval s několika generacemi romských umělců – od legendárních Gipsy Kings přes současné generaci bližší kapelu Gogol Bordello s frontmanem Eugenem Hutzem až po mladé, zatím neznámé talenty, mezi nimiž vyniká Selina O'Leary z Irska. „Toto album je reakcí na extrémní tlak, který Romové v poslední době zažívají po celé Evropě. Chtěl jsem připomenout naše oblíbené romské muzikanty, kteří zanechali své stopy v moderní populární kultuře mnoha zemí. Romové nejsou problémem tohoto světa, vždy byly jedním z jeho talentů, zdrojem inspirace skladatelů napříč staletími,“ uvedl Goran Bregović. Album Champagne for Gypsies záhy po svém vydání vzbudilo značnou pozornost posluchačů i kritiků, recenze hovoří o multižánrovém ohnivém balkánském karnevalu, který nikdy nepolevuje v tempu. A živé provedení intenzivní zážitek z poslechu Bregovićovy emocemi nabité hudby ještě násobí! Každý koncert charismatického Gorana Bregoviće a Wedding & funeral bandu je nezapomenutelnou událostí.



Třiašedesátiletý Bregović se narodil v Sarajevu, jeho otec je Chorvat a matka Srbka. V šestnácti začal hrát na kytaru v sarajevské kapele Bestije a postupně prošel řadou dalších formací, v roce 1974 založil ve své době velmi populární band Bílý knoflík (Bijelo Dugme). Z Jugoslávie jej vyhnala občanská válka, přišel o veškerý majetek a v emigraci začínal od nuly. Mezinárodní úspěch mu přinesla spolupráce s režisérem Emirem Kusturicou, je autorem hudby ke kultovním Kusturicovým filmům, např. Underground, Arizona Dream nebo Dům k pověšení. V roce 1995 získal na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes Zlatou palmu. Pracoval také s Iggy Popem nebo Jane Birkinovou. V současné době žije a tvoří v Paříži, kde složil soundtracky k desítkám filmů, včetně oceňované Královny Margot režiséra Patrice Chéreaua. V roce 1995 Goran Bregović založil vlastní cikánskou kapelu Wedding & funeral band, se kterou koncertuje po celém světě, mimoto nahrává a vydává vlastní alba, komponuje scénickou hudbu, opery, produkuje, pravidelně hostuje na renomovaných festivalech i na deskách známých evropských hvězd. V roce 2010 jej britský časopis Songlines ocenil jako nejlepšího umělce world music na světě.

Vstupenky na koncert Gorana Bregoviće 3. listopadu v Kongresovém centru Praha jsou v předprodeji v síti Ticket Art – www.ticket-art.cz v cenách od 590 Kč.

Dodala: Alice Titzová
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 25. 9. 2013 08:00
Chovancová, Michaela. 2013. Goran Bregović v Praze v temperamentní show představí nové album. Vychytané.cz. [Online] 25. 9. 2013. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6950. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Goran-Bregović-v-Praze-v-temperamentni-show-predstavi-nove-album
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.119s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.227.190.93
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 16:40