Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

FILM: Příběh Kmotra. Film, který možná ovlivní volby.

Premiéra 24. října.
Přidat na Facebook
Příběh Kmotra – nový český film Petra Nikolaeva, který možná ovlivní volby. I proto se jeho premiéra posouvá na 24. října.

Film už dopředu vzbuzuje velké emoce, aktuálně se můžete podívat na nový trailer zde:



Jaroslav Kmenta, autor předlohy k filmu dodává: „Film Příběh Kmotra připomene jeden z největších pomníčků české kriminalistiky - násilnou smrt krále českého podsvětí Františka Mrázka. O tom, že byl vlivným mužem polosvěta českého byznysu, politiky a podsvětí, se vědělo dlouho. Ale až teprve po jeho vraždě vyšlo najevo, kam až sahala jeho chapadla moci. Odhalil to spis Krakatice, který policie vedla na Mrázka v letech 2000 až 2002“.



Autoři scénáře Petr Nikolaev a Miroslav Oščatka spolupracovali na scénáři i během natáčení s kriminalisty Karlem Tichým a Hynkem Vlasem (Krakatice a Pokr), kteří vyšetřovali obě kauzy sahající až do nejvyšších pater naší společnosti a nyní stojí mimo službu. Vycházeli též z přímých svědectví Mrázkových přátel a známých.

Do hlavních rolí jsou obsazeni Ondřej Vetchý (František Vedral) a Lukáš Vaculík (kriminalista Čestmír Cajthaml).

Příběh Kmotra je filmové drama inspirované životem Františka Mrázka. František Vedral (Ondřej Vetchý) začínal v 80. letech jako vekslák a postupně zbohatl na podvodech, bankovních čachrech, kuponové privatizaci, lobbingu a dalších činnostech. Přiblíží nám dobrodružství muže, který ovlivňoval - více než kdo jiný - zákulisí vysoké politiky. Napojení kontroverzních podnikatelů do nejvyšších pater politiky, ale i do struktury soudů, rozvědky a policie je vskutku fascinující. Jak je vůbec možné, že mu to i jeho přátelům z byznysu a politiky tak hladce procházelo? Kdo má nyní jeho archiv a co z něj zbylo? Z čeho pramenila moc a peníze starých veksláků – kapitalistů? Kdo převzal vliv? Kde jsou kořeny korupce v Česku? Položil Mrázek a spol. základy pro „českou cestu korupce“? To jsou všechno otázky, které otevírá thriller Petra Nikolaeva Příběh Kmotra.

V kinech od 24. října!

Příběh Kmotra vytváří osvědčený tým – režie a scénář Petr Nikolaev (Lidice, Báječná léta pod psa, Jménem krále, atd.), střih Adam Dvořák (Lidice, Martin a Venuše, Bobule, atd.) a produkční společnost U. F. O. Pictures (Lidice, Mamas & Papas, Bobule, Vrtané lahve, Kuky se vrací, atd.).

Dodala: Johana Turnerová
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 4. 9. 2013 09:00
Chovancová, Michaela. 2013. FILM: Příběh Kmotra. Film, který možná ovlivní volby.. Vychytané.cz. [Online] 4. 9. 2013. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6888. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/FILM:-Pribeh-Kmotra.-Film,-ktery-mozna-ovlivni-volby.
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.132s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.223.241.131
Serverový čas: neděle 8. září 2024 07:04