Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

The Drums nikdy nesurfovali

Naše redaktorka pro vás exkluzivně vyzpovídala brooklynskou kapelu The Drums, která vystoupí zanedlouho na slovenském Grape Festivalu.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Grape Festival
pátek 9. srpna 2013 21:00
(konec +- sobota 10. srpna 2013 04:00)
Letisko Piešťany
Piešťany (SK)
Jonathan Pierce a Jacob Graham se seznámili už jako děti na letním táboře. Brzy na to založili kapelu Goat Explosion. Tento projekt se rozpadl, ale i přesto po letech (v roce 2008) dali dva nejlepší kamarádi dohromady The Drums a vypustili do světa svůj první song Best Friend. Největším hitem však asi stále zůstává skladba Let´s Go Surfing z roku 2009. Brooklynští indie rockeři bývají od začátku své kariéry často přirovnáváni k legendárním The Smiths. Jejich hudba je velmi specifická, převažují v ní jednoduché a nostalgické songy s nádechem popu, post punku a retro zvuku.

Pokud chcete kapelu, kterou vlivný hudební časopis Rolling Stone označil jako jeden z nejlepších debutů roku 2010, vidět naživo, vyražte 10. srpna na Grape Festival, který se koná na piešťanském letišti!



I když The Drums údajně rozhovory poskytují neradi, Jacob Graham si na mé dotazy čas udělal. Vy se tak můžete dozvědět více o kapele, sólových projektech jejich členů a třeba i to, zda zpěvák Jonny Pierce znal český časopis Reflex ještě předtím, než se v jednom ze svých klipů objevil v tričku s jeho logem.



Blíží se doba letních festivalů, je nějaký festival, na který se chystáte i jako návštěvníci?
Obvykle festivaly nenavštěvujeme. Neradi kempujeme, nemáme rádi davy lidí a podobné věci. Letos jsem vyzkoušel New York City Pop Fest, ale to je velmi odlišný typ festivalu – všechna vystoupení se konají uvnitř.

Změnila Vás hudba nějak? Jak?
To je těžké říct, protože si sotva pamatuji dobu, kdy hudba nebyla velkou částí mého života.
Doufám, že ve mně existují části, které se neustále mění, ale že v hloubi duše budu vždy stejný.

Jste známí především svými nostalgickými songy. Co má na Vaši tvorbu největší vliv?
Život, staré filmy a tajemné fotografie.



Považujete The Drums za něco víc, než jen kapelu?
Ne, považuji The Drums pouze za kapelu. Vím, že existuje spousta kapel, které se považují za něco většího než jen kapelu, ale my máme rádi tu jednoduchost. Nechceme příliš tříštit své síly.

Díky jednomu z Vašich nejznámějších singlů "Let's Go Surfing", se nabízí otázka: “Surfujete? Běháte? Co Vy a sport?”
Nikdy jsme nesurfovali. Máme rádi některé sporty, ale pravděpodobně jiným, již dříve zmíněným nostalgickým způsobem, než jaký je běžný pro ostatní. Mám na mysli třeba lyžování, baseball nebo tenis. Jinak oba trochu běháme a cvičíme, ale ne víc než kdokoliv jiný.

Když se zpětně podíváte na svá alba “The Drums” nebo “Portamento”, existuje něco, co byste na nich změnili?
To si nemyslím. Tyhle alba pro mě začínají být něčím jako časovou schránkou. Raději bychom se měli pohnout dopředu a nevracet se stále k něčemu, co už je hotové.

V jednom z rozhovorů jste se nechali slyšet, že někteří lidé nesnášeli a vždy budou nesnášet vaši hudbu. Jiní Vás zase označují za “oficiálně nejcoolovější newyorskou kapelu”. Jak osobně vnímáte tyto protichůdné názory?
Myslím si, že je to jen povaha věci. Všechny kapely mají lidi, kteří je nenávidí nebo milují. Možná jsme víc polarizující než ostatní ? Nevím, je těžké o tom přemýšlet po všech těch letech.



Jonathan jednou vyjádřil svůj názor, že by kapela Kings of Leon měla skončit a přestat dělat muziku. Existuje ještě nějaký interpret, který by podle Vás měl ukončit kariéru?
No, po tomto vyjádření Jonathan prohlásil: “Myslím, že jsem to radši neměl říkat! Haha!” Podle mě, když se komerční snažení stane mnohem důležitějším než je umělcova důstojnost, ztratí se rovnováha a věci jdou špatným směrem. Možná je problémem dnešní doby právě fakt, že nikdo nemá důstojnost.



Jonathan i Jacob, oba vystupujete i se svými sólovými projekty. Co Vás přimělo k tomu, dát se na sólovou dráhu? V čem se liší od tvorby The Drums?
The Drums jsou kombinací obou z nás, ale oba máme velmi specifické představy o tom, co chceme dělat s hudbou mimo působnost The Drums. Což je důvod, proč oba naše sólové projekty zní tak moc jinak, než naše společná kapela. Je taky příjemné dělat něco s vědomím, že to nebude pro tak velké publikum. Bereme to jako hudební chvilku oddychu.



Jonny, ve svém klipu k songu “I Didn't Realise”, na sobě máte tričko s logem českého časopisu Reflex. Víte vůbec, že takový časopis existuje?
Jsem si jistý, že před natáčením videoklipu Jonny o tomto časopise nevěděl. Rozhodně si nebyl vědom, o jaký druh časopisu jde. Naši fanoušci velmi dobře znají naše politické názory a ví, za čím si stojíme. Měli by tak brát toto Jonnyho tričko jako vtip nebo jako útok na konzervatismus a předsudky.



Zjistila jsem o Vás, že neradi poskytujete rozhovory. Považujete je za nezbytné zlo. Na jaké otázky neradi odpovídáte?
Nenapadají mě žádné konkrétní otázky. Nemám rád, když musím odpovídat na osobní otázky, ale s postupem času jich dostáváme méně a méně. Je velmi těžké mluvit o něčem tak subjektivním jako je umění nebo hudba, aniž by člověk nenarazil na něco nejednoznačného nebo nemastného neslaného.

Autor: Veronika Zelníčková / Vychytane.cz
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 16. 7. 2013 14:00
Chovancová, Michaela. 2013. The Drums nikdy nesurfovali. Vychytané.cz. [Online] 16. 7. 2013. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6773. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/The-Drums-nikdy-nesurfovali
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.114s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.222.111.24
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 08:52