Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

PLACEBO vystoupí 13. listopadu ve velkém sále pražské Lucerny

Londýnské trio, které patří ke špičce alternativní scény, letos vydá po 4 letech novou desku, kterou podpoří na koncertním turné zahrnujícím i Českou republiku.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
PLACEBO
středa 13. listopadu 2013 21:00
(konec +- čtvrtek 14. listopadu 2013 00:00)
Lucerna - Velký sál
Praha (CZ)
KROMĚ NOVÝCH SKLADEB PLACEBO NA TURNÉ PŘEDSTAVÍ I MATERIÁL
Z PŘEDCHOZÍCH ALB, KTERÝCH DOPOSUD PRODALI PO CELÉM SVĚTĚ VÍCE NEŽ 12 MILIONŮ.

Historie kapely se píše již deset let a za tu dobu stihli tito temní romantici a hudební experimentátoři ovlivnit svou tvorbou nejedno hudební seskupení. U zrodu kapely stál v první řadě Bryan Molko (kytary, zpěv) – nepřehlédnutelná a nepřeslechnutelná osobnost, a Stefan Olsdal (basa), původem ze Švédska. Později se k nim připojil bubeník Steve Hewit, který zároveň působil v kapele Breed a v Placebo nahradil Roberta Schultzberga.



První stejnojmenné album vydali Placebo v roce 1996, kapela se stala senzací a skladby „Nancy Boy“ a „Bruise Pristine“ obrovskými hity. Následovala nabídka na předskakování takovým veličinám jako U2 nebo hraní na narozeninách Davida Bowieho.

V roce 1998 přichází trio s novinkou „Without You I’m Nothing“, které se v Anglii výborně prodává, k úspěchu napomohl i singl „Pure Morning“, doprovázený vynikajícím klipem. Placebo působili na alternativní scéně jako zjevení - pro jejich skladby byly typické tyto ingredience: ostré kytarové rify doprovázené glamrockovou náladou a Molkovým uječeným vokálem. V tomto období přispěli Placebo předělávkou „20th Century Boy“ z dílny T-Rex na soundtrack k fi lmu „Velvet Goldmine“, ve kterém si také kapela zahrála.



Třetí nahrávka „Black Market Music“, která přinesla krom klasického kytarového zvuku i prvky hip-hopu a diska, vyšla v roce 2000 a obsahovala hity jako „Taste In Men“ a „Slave To the Wage“. Živě ji představili v Praze na pražské Brumlovce (7/4/2001). Svoji tvrdší polohu nabídli Placebo na další nahrávce „Sleeping With Ghosts“ 2003. Skladby z ní, včetně hitů „Special Needs“ nebo „This Picture“, zahráli i v Malé sportovní hale (5/9/2003) v rámci svého evropského turné. Předskakovala jim pražská skupina The Ecstasy Of Saint Theresa , která se Bryanovi & spol. zalíbila natolik, že ji nechali remixovat skladbu „English Summer Rain“ ze svého alba „Meds“. To vyšlo v roce 2006 a kapela jej představila i v brněnské hale Vodová. Následně z kapely odešel bubeník Stewe Hewitt, kterého nahradil Steve Forrest. O tři roky později se Placebo přihlásili s titulem Battle For The Sun, kterému se dobře dařilo v rozličných hitparádových žebříčcích.

Placebo se do České republiky vracejí pravidelně a rádi, tentokrát se fanouškům představí ve velkém sále pražské Lucerny.

Dodal: Petr Novák / Echo Promotion
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 21. 5. 2013 13:00
Chovancová, Michaela. 2013. PLACEBO vystoupí 13. listopadu ve velkém sále pražské Lucerny. Vychytané.cz. [Online] 21. 5. 2013. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6640. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/PLACEBO-vystoupi-13.-listopadu-ve-velkem-sale-prazske-Lucerny
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.118s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.21.105.209
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:33