Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

FILM: Iron Man 3 – velkolepé a ještě více Marvelovské

V pořadí již třetí pokračování světoznámé a fanoušky velmi oblíbené série z dílny komiksového studia Marvel. Příběh o železném superhrdinovi je ještě více nabitý, mnohem vtipnější a ačkoliv nezapře jednoznačné rysy svých předchůdců, má nyní blíže k Marvelovským Avengers, než k vlastní sérii o Iron Manovi.
Přidat na Facebook



Po maximálně úspěšných Avengers, kde byli kromě Iron Mana mezi hlavními představiteli také Hulk, Captain America, Thor a další, není divu, že se tvůrci rozhodli pro pokračování jak samotných Avengers, tak i několika filmů o jednotlivých superhrdinech z této party. Mimo jiné se zanedlouho můžeme těšit na pokračování snímku o Throrovi, snad příští rok o Captainovi Americovi a právě v těchto dnech nám do kin vstoupil nový Iron Man, kterým v podstatě filmové komiksové šílenství okolo hrdinů z týmu Avengers v roce 2008 začalo.



Jak jsme mohli v předešlých dílech vidět, Iron Man je geniální konstruktér a vědec Tony Stark, nebo chcete-li dílo, které začal vytvářet v prvním díle jako zajatec v afgánské jeskyni. Veleúspěšný průmyslník a obchodník se zbraněmi byl donucen si pro záchranu vlastního života vytvořit mechanický oblek, díky kterému se mu později povedlo uprchnout z místa, kde jej v zajetí drželi po zuby ozbrojení radikálové, kteří ho nutili k vytvoření zbraně hromadného ničení. Později, po mnoha experimentech a zdokonaleních, se tento oblek v rukou Tonyho Starka ukázal jako neuvěřitelně mocná zbraň, která může skvěle sloužit jako ochrana proti všemožným vetřelcům a nepřátelům jeho vlasti.



Ve filmu Iron Man 3 se dozvíme mimo jiné, že má Tony v současnosti velké problémy s návaly úzkosti a také nespavostí. Jeho jediným koníčkem je neustálé vyvíjení nových a nových modelů a nekonečné zdokonalování schopností Iron Mana. Na vše ostatní, včetně své krásné manželky Pepper a také své firmy, pak tak trochu kašle. V zájmu bezpečnosti Spojených států je proto vyroben trochu netypický nový model s názvem Iron Patriot, který není určen pro Tonyho Starka, nýbrž pro jeho přítele plukovníka Jamese Rhodese, který později také sehraje důležitou roli.



Kromě modelu Iron Patriot se můžete těšit také na celou armádu modelů Iron Mana, jimž kraluje nejmodernější model 42, které již mohou být ovládány na dálku pomocí kybernetického systému Jarvis a jež budou v nejtěžších chvílích rozhodovat o vítězích a poražených.



Hlavním záporákem se tentokrát stane tajemný Mandarin, který ovládá síť zfanatizovaných šílenců, kteří na různých místech odpalují několik podivných a velmi ničivých bomb. Později se však dozvíme, že se největší nepřítel nemusí skrývat někde na Blízkém východě a že svého úhlavního nepřítele Tony Stark zná vlastně už dlouhá léta.



Vědci vyvinuté technologie, jež měly původně sloužit pro zdokonalení struktury rostlin, a které ještě zdaleka nejsou bez problémů, byly děsivým způsobem upraveny pro bojové účely. V rukou šílence, který se nezastaví ani před veřejnou popravou prezidenta USA, se tak ocitá neuvěřitelně mocná a o co hůř i skrytá zbraň, kterou musejí naši hrdinové zastavit.



Ve snímku samozřejmě nechybí velkolepá finální bitva, která je doslova přetlakovaná skvělými speciálními efekty a jak je dnes již pro top filmy standardem, tak i doplněná bezchybným ozvučením.



Vybrat si navíc můžete mezi dabingem a titulky a poprvé v této sérii konečně i mezi 3D a 2D verzí. Osobně Vám rozhodně doporučím 3D, které je v tomto filmu uděláno velmi citlivě, neruší a naopak zážitek z filmu výborně umocňuje.



Co dodat závěrem? Jeden z největších trháků roku 2013 i přes velká očekávání mile překvapil, což dokazují i již dnes velmi vysoká hodnocení. Ve svém závěrečném shrnutí však začnu menší kritikou a to směrem k soundtracku. Ten mě osobně trošku zklamal, zejména pro chybějící rockové fláky (například od AC/DC), které se k Iron Manovi v minulosti vždy skvěle hodily. Je mi však jasné, že spoustě divákům se bude naopak líbit tento nový styl soundtracku, takže tato výtka je velmi individuální. A teď pozitiva: snímek překvapil ještě zvednutou laťkou co se humoru týče a velmi potěšil bezchybnou kamerou a zvukem, skvělými zvláštními efekty a jako velké plus bych tvůrcům přiřknul také přiblížení celé série o Iron Manovi směrem ke kolegům z Avengers. Takže neváhejte a zajděte si do kina, nebudete litovat.


Brůňa
(Tomáš Bártek)
čtvrtek 2. 5. 2013 20:00
Bártek, Tomáš. 2013. FILM: Iron Man 3 – velkolepé a ještě více Marvelovské. Vychytané.cz. [Online] 2. 5. 2013. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6592. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/FILM:-Iron-Man-3-–-velkolepe-a-jeste-vice-Marvelovske
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.127s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.135.217.212
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:20