Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Osobitý americký písničkář Emperor X vystoupí dnes v NoD

Pražský prostor NoD chystá na 1. května exkluzivní koncert amerického písničkáře, který vystupuje pod přezdívkou Emperor X.
Přidat na Facebook
Tento originální a lyrický folkař vystupuje se svými autorskými songy už od roku 1998. Cestuje po celém světě a jeho cesty a zážitky z cest jsou jednou z jeho hlavních inspirací. Jeho vystoupení podpoří jeden z objevů pražské písničkářské scény – Jakub Jirásek, který vystupuje pod nickem J. Vstupenky v ceně 120 Kč budou k prodeji v den koncertu od 18:00.



Emperor X – vlastním jménem Chad Maheny – je stálým oblíbencem hudebních blogů a internetových rádií po celém světě. Díky svému originálnímu vidění světa, poetice, co chytne za srdce, a zálibou v cestovaní po celém světě nalezl v rámci americké písničkářské tradice svůj vlastní výraz. Vystupuje sice většinou jen se svou kytarou, ale v jeho tvorbě se objevuje i nadšení pro elektronické hračičkářství. Tento písničkář se nebojí vystupovat téměř kdekoli na této planětě – za sebou má hraní nejen v klubech a koncertních sálech, ale také v galeriích, univerzitách, barech, kavárnách, internetových rádiích nebo v knihkupectvích.



Prvomájový koncert doplní mladý a nastupující písničkář J. Vlastním jménem Jakub Jirásek vystupuje sólově od roku 2010. Jako správný vyznavač a nadšenec DYI etiky vystupuje naživo, nechává se doprovázet svým iPodem, veškeré nahrávky pořizuje doma a vydává je ve vlastnoručně vyrobených limitovaných edicí. Jeho poslední EP - Cold Cold Nights (2012) - sklízí pozitivní ohlasy na domácí scéně i v zahraničí. Dostalo se do vysílání Radia 1, Radia Wave, Streetculture, italského Radicchia a britského This Is Fake DIY. Jeho tvorba je progresivní a velmi osvěžující v kontextu české hudební scény. J mánašlápnuto správným směrem a pokud bude takto pokračovat dál, může se stát velmi populární.



Vstupenky na koncert Emperora X a J budou v prodeji v den koncert 1. května od 18:00 za prvomájových 120 Kč. Koncert začne ve 20:00.

Emperor X - Allahu Akbar na Youtube
Emperor X - Canada Day na Youtube
J - Boy na Youtube

Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 1. 5. 2013 09:00
Chovancová, Michaela. 2013. Osobitý americký písničkář Emperor X vystoupí dnes v NoD. Vychytané.cz. [Online] 1. 5. 2013. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6589. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Osobity-americky-pisnickar-Emperor-X-vystoupi-dnes-v-NoD
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.123s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.118.152.234
Serverový čas: sobota 27. července 2024 11:55