Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Exkluzivní rozhovor se Skyline u příležitosti křtu desky Fairytapes

Skyline vydávají v pořadí šesté album Fairytapes a věnovali nám pár minut těsně před koncertem a křtem nové desky v pražském Paláci Akropolis.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Skyline: Křest alba Fairytapes
pátek 5. dubna 2013 21:00
(konec +- sobota 6. dubna 2013 01:00)
Palác Akropolis
Praha (CZ)
Super rychlý rozhovor se odehrál přímo za dveřmi do backstage. Povídali jsme si s bubeníkem Radkem B. a producentem Hoffym. „Naše hudba není temná, ani řešící, je to o tom, abysme lidi nabyli energií!“ říkají.

Ahoj kluci, jak se máte?
Radek: Dobrá otázka (úsměv), dobře. Jsme trošku nervózní, jako vždycky, když je takováhle velká akce. Jde taky o křest desky, takže je to takovej blázinec. Jsme nervózní, ale ještě to jde.



Jak se těsně před koncertem cítíte?
Hoffy: Jsme lehce unavení, od rána to tady chystáme. Měli jsme náročnej tejden, ale zatím jsme naladěni dobře. Všechno funguje, tak doufáme, že to všechno klapne.

Jak jste se na dnešní den připravovali?
Radek: Je to křest naší nové desky a dneska je to vůbec poprvé, kdy budeme hrát nový skladby, takže jsme je museli všechny nacvičit, nastavit, vymyslet, jak to hrát, a těch posledních třeba čtrnáct dní... Nejdříve jsme vlastně měli stres s dokončováním desky, když jsme ji dodělali, tak zase začal stres s přípravou živýho koncertu. Naštěstí máme naše skvělé spolupracovníky, kteří jsou docela samostatní, jako je třeba VJka Deja, která udělala skvělý projekce bez dozoru, takže jsme se tím nemuseli stresovat.

Trénovali jste na dnešní křest nějaké speciální skoky? Ne teda vy dva, ale všimla jsem si, že skvěle skáčete na pódiu, tak jestli byste mohli prozradit, jak ty skoky ostatní členové kapely trénují?
Radek: Myslím si, že to je hodně přirozený. Kuba je takovej neposednej, ten prostě takhle funguje každej den čtyřiadvacet hodin. Maru, ta má zase atletickou průpravu, takže má natrénováno. Ale rozhodně se to netrénuje u zrcadla (smích), je to hodně přirozená věc.

Takže žádná trampolína?
Radek: Ne, ne, ne.



Do Akropole se vracíte na den přesně po sedmi letech, tehdy jste tady křtili svoji třetí desku, pamatujete si to ještě?
Radek: Jo, tak mlhavě, Hoffy, řekni něco.
Hoffy: Já musím říct, že si to úplně detailně teda nevybavuju, protože těch křtů bylo od tý doby hodně.

Proč jste si vybrali právě Akropoli?
Hoffy: V poslední době jsme hodně velkejch koncertů dělali v Lucerně, takže jsme teď chtěli nějakou změnu. To byl důvod.
Radek: A také, že to je první koncert, tak jsme chtěli menší, decentnější prostor. Myslím si, že třeba na podzim to uděláme někde ve větším, uvidíme.

Budete mít křest i v Brně?
Radek: No křest ne, protože letos to vyšlo tak, že máme jeden křest v Praze a pak už jsou rovnou majálesy a festivaly. Klasický klubový turné bude až na podzim, kdy ta deska už bude žít svým vlastním životem. Křtít budeme teda jenom dneska.

Jak to je s tím paralelním světem elektronických pohádek?
Radek: To jsem tak plácl do tiskovky a od tý doby se nás na to všichni ptaj…ale v podstatě to vychází z toho, že název desky je nakonec takovej pohádkovej Fairytapes a z toho se pak odvodil obal, kterej je taky pohádkovej, takže to má celý takovej pohádkovej design. Co se týče nějakého důvodu, proč to tak je, tak naše kapela od začátku byla taková, že se snažíme dostat lidi do jinýho světa, aby zapomněli na svoje problémy. Naše hudba není temná, nebo řešící, je to o tom, abysme lidi nabyli energií, to je toho součástí.

Jak vypadalo tvoření desky?
Hoffy: Tuhletu desku jsme udělali trochu jinak než jindy. Díky tomu, že už jsme dospěli do stádia, kdy každej z nás včetně vokalistů má doma nějaký vybavení a je schopný si nahrávat demoverze písniček, vokálů a tak, tak jsme letos docela hodně fungovali po internetu. Nahrávky mezi námi pendlovaly po síti, různě jsme si je dodělávali a pak jsme to dávali klasicky celý do kupy v našem domácím studiu.

Co říkáte na změnu, kterou jsou jen dva hlasy ve vaší kapele?
Radek: Tak je to změna, náš MC Nu C se rozhodl skončit s kapelou. Naštěstí jsme měli tři zpěváky, takže nám pořád ještě dva zbyli. Ve finále to nebyl zas tak drastickej problém, co se týče hudby. Samozřejmě Nu C nám chybí, je to náš kamarád. Paradoxně to mělo i plusy, protože zbylo více prostoru pro dva zpěváky a myslím si, že tu novou desku to negativně neovlivnilo.



Hoffy, ty máš ještě jeden svůj projekt s Kubou…mohl bys nám k tomu něco říct?
Hoffy: My ještě fungujeme jako DJský duo Hiffi&Jacob. Je to klasická párty muzika, hrajeme elektro, dubstep, drum'n'bass. Máme klubovou noc v Chapeau každý měsíc, jezdíme i v létě nějaký festivaly. Dneska tady budeme dělat po koncertě after párty.

Kde vás uvidíme v létě a jak se těšíte na festivalovou sezónu?
Radek: Na festivalovou sezónu se těšíme velmi. Pro nás je to vždycky takovej vrchol roku. Naše kapela je na festivaly jako dělaná (smích), takže nás to hrozně baví a strašně se těšíme. No a letos to vypadá na velice nabitý léto, tak mám radost. Namátkou pojedeme většinu velkejch majálesů, pak se to přehoupne na klasický festivaly, jako je třeba Rock for People a jsou tam i Český hrady a spousta dalších. Teď čerstvě je potvrzená Pohoda na Slovensku, což je pro nás velká pocta, protože to je zásadní festival. Koho to zajímá, může se podívat k nám na web na www.skylineweb.cz, kde aktualizujeme všechny termíny.

Radku a Hoffy, za všechny čtenáře vychytane.cz děkuju za rozhovor a ať se vám dnešní koncert a křest nové desky Fairytapes vydaří.

Skyline vyzpovídala: Eva Danielová, Pikewoman, vychytane.cz
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 9. 4. 2013 08:00
Chovancová, Michaela. 2013. Exkluzivní rozhovor se Skyline u příležitosti křtu desky Fairytapes. Vychytané.cz. [Online] 9. 4. 2013. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6528. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Exkluzivni-rozhovor-se-Skyline-u-prilezitosti-krtu-desky-Fairytapes
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.152s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.16.212.245
Serverový čas: sobota 27. července 2024 04:13