Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

MARCUS COOPER - rozhovor

Tento pátek 25.5. odstartuje v plzeňském klubu Granit party Perfect Balance, kde vystoupí DJové Petr Holman, Molczik, Jacker, Mr. Pole a jako headliner DJ Marcus Cooper, jehož jsme při této příležitosti trochu vyzpovídali.
Přidat na Facebook
Ahoj Marcusi, dlouho jsme se neviděli. Co je u tebe nového? Co party?
Dlouho? No jo, v Plzni naposledy loni v září na Tranceparade to je fakt.
Nové věci nebo události jistě jsou. Z těch zásadních a pozitivních, že skvěle funguje pořad Style Clubbing na Rádiu Zlín a získal jsem proto i reprízu, a práce pro vydavatelství RGM jako vedoucí divize dj&dance, kde se připravují myslím zajímavý projekty v oblasti elektronický hudby, o kterých jistě později uslyšíte…! :o)

Napadá mě…jak by ses představil lidem, kteří tě neznají? Kdo je to DJ Marcus Cooper a co hraje za muziku?
Jsem člověk … ne mimozemšťan! :o) Z té lidské stránky jsem vystudovaný ekonom, náročný na spolehlivost lidí v práci! Nevím jestli rozvíjet další blábol…!? Co se týká muziky, nerad něco škatulkuji, ale pokud by se můj styl měl charakterizovat tak bych to asi specifikoval jako „electro-progress groovy sound“…! :o) Mam rád tracky co mají koule, pohltí tě svým ústředním samplem a doklepnou tě nějakým malým vokálkem.

Pojďme se bavit o tvé tour. Jak tě napadlo rozjet na místní poměry tak velkolepé turné? Tuším, že bude mít dvanáct zastávek, je to tak?
Tohle konkrétní tour je v souvislosti s mými narozeninami. Jsem na sebe náročný v tom co dělám a to se týká i djingu. Takže proč neudělat náročný tour!? Nejdříve byl plán asi na 4 místa do tradičních klubů kam jezdím, ale projevili o mě zájem i jiné kluby a tak se koordinuje tour na 3 měsíce. Aktuálně je 14 zastávek, jsou smlouvy na tyto kluby Fabrique Jaroměř, MusicLand Zlín, Ministry Zvolen, Bunkr Vsetín, Granit Plzeň, Bizon Karviná, Duplex Most, Studio 54 Praha, Celnice Praha,City Rožnov p/Radh.,Perpetuum Brno, Stars Košice, Shark Valašské Meziříčí, Paluba Soběslav … podrobnosti najdete na mým webu www.marcuscooper.com
To jestli je to velkolepý a jak vše dělám se může posuzovat různě, ale kdyby to bylo špatně, tak bych asi nedostal důvěru od mého tradičního partnera Speed8 a nově taky od Exe Jeans, za což bych firmám rád velice poděkoval.

Koukal jsem do programu a několik zastávek je i na Slovensku. Já o tobě vím, že na Slovensko jezdíš poměrně často. Čím myslíš, že jsi Slováky okouzlil, když tě tam zvou tak často?
Okouzluji možná tak Slovenky, a ty jsou tam fakt mooc hezký! Takže mě tam bookujou holky! :o) Ted trochu na zem. Věřím že se jim moje muzika i projev pro lidi libí, a to je přeci hlavní úkol dje – pobavit lidi!

Pozoruješ nějaký rozdíl mezi mejdany na Slovensku a třeba v Praze, kde jsi taky pravidelně?
Rozhodně musím říct, že mám dojem, že lidi na Slovensku si více mejdanu užívají a více si váží kvalitních akcí! Nehledají jen negativa, což je bohužel jakýmsi českým sportem … někoho trestat a pomlouvat za úspěch !

Kolika klubů jsi vlastně rezidentem? Vím, že často vystupuješ v Duplexu, Studiu54.. jaké jsou ty další?
Mám svůj koncept nocí Perfect Balance, s kterým jezdím prakticky všude po Česku i Slovensku! Pravidelný residentní noci probíhají a probíhaly v pražském populárním klubu Studiu54 (2005-2006), ve zlínském klubu Velryba (2006-2007), v bratislavském klubu Duna (2006), ve slovenském populárním klubu Ministry Zvolen (2006-2007), v mosteckém top klubu Duplex (2006-2007). Mimo to samozřejmě jezdím i na jiná místa, vše najdete na mým webu.

Zpátky k tvojí tour. Podle čeho jsi vybíral zastávky a DJs, kteří tě na nich budou doplňovat?
Jak jsem už zmínil, nejdříve jsem chtěl udělat radost a poděkování nej klubům kde jezdím často, ale pak měli o mě zájem i další! Vybírat Djs je na český poměry složitý hlavně z hlediska financí, takže na každou zastávku nejde zajistit „skvělý“ hosty, jelikož nepatřím ani já na některé poměry mezi levný dje. Ale v Plzni se to podařilo, což mě těší a hosté jako Molczik nebo Petr Holman jsou cool! Žádný speciální klíč k výběru tedy není!

Už nějaká zastávka proběhla?
Proběhnul 11.5. můj favorizovaný Ministry Zvolen, kde to fakt miluju! Je tam vždy skvělá atmosféra od 1000 lidí, špičkový zvuk a světelná show, jakoby se tam konaly hvězdný války a pravidelně si to tam užívám v 3-hodinovým setu!
12.5. byl nově otevřený klub Bunkr Vsetín, kde mám dostatek fandů díky mému rádiovému pořadu Style Clubbing na Rádiu Zlín.

Takže toho máš ještě většinu před sebou. Jak to vůbec zvládneš? Musí to být docela „záhul“, ne? Jak tě znám, tak žádný mejdan nepodceníš… vydrží to tvoje tělo? :)
Hehe, podcenit to nesmíš nikdy, ale zejména muzikou a tím co předvedeš pro lidi! Co se týká kalby, náročný to bude, snad se proberu z komatu…! :o) Čím jsem starší je to nějak horší se probrat! :o)

Jak se vůbec dostala do seznamů zastávek i Plzeň, potažmo klub Granit?
Výborně totiž spolupracuji s jedním z mála fér kluků djem Molczikem! Jeho iniciativa a já…za to dík!

Na co se tedy můžou návštěvníci plzeňské Perfect Balance těšit?
Nebudu psát superlativy, ale určitě to je dobře připravený mejdan na kterým se budete bavit hlavně podle to ho jak se budete chtít bavit. Speciálně pro dobrý tanečníky (hlavně slečny) budeme rozdávat ampule Speed8 a originál trika Marcus Cooper od Exe Jeans a taky muj Cd mix. Za zmínku stojí určitě i laser show, která se v klubech tak často nevidí.

No, vypadá to na pořádný mejdan. Co bys tedy závěrem plzeňákům vzkázal?
Plzeň,znám hlavně díky mým pracovním návštěvám, ale když jsem naposled v Plzni hrál byly jste skvělý publikum, takže to chci vidět znova, že to umíte…bavit se a o to jde..! :o)

Díky moc za rozhovor a 25.5. v Granitu na viděnou.
Taky díky.

ptal se -korys-
Andree
(Ondřej Škrabánek)
pátek 25. 5. 2007 14:00
Škrabánek, Ondřej. 2007. MARCUS COOPER - rozhovor. Vychytané.cz. [Online] 25. 5. 2007. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=650. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/MARCUS-COOPER---rozhovor
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.144s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.144.119.70
Serverový čas: sobota 27. července 2024 08:03