Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Horkýže Slíže už naložili svou zelenou dodávku

Zahájili turné a zvou příznivce na koncerty i do nového videoklipu.
Přidat na Facebook
Horkýže Slíže minulý čtvrtek zahájili největší turné v jejich historii, kterým chtějí se svými fanoušky v Česku i na Slovensku oslavit 20 let na hudební scéně. Cestovní horečka vypukla v bratislavské Incheba Expo Aréně a přítomno jí bylo přes 5 000 návštěvníků. Kapela se rozhodla turné využít a ze setlistu koncertů, který nabídne přes 25 písní ze všech etap historie skupiny, vybrala stylově „cestovatelskou“ písničku SN, TO, MI, LM, BA. K ní vznikne nový klip, jehož součástí se může stát i početná fanouškovská komunita kapely.

„Dvouletá příprava je za námi a teď zdviháme kotvy. Vážíme si toho, že za námi lidé také jezdí leckdy napříč Českou i Slovenskou republikou. Chceme nabídnout všem, kteří nás mají rádi, aby se k nám připojili. Tento klip by měl být symbolem a připomínkou cesty na setkání s přáteli, kteří si jedou vzájemně naproti a těší se na sebe. Ze Slovenska do Čech nebo z domova do místa koncertu,“ vzkazuje Kuko, frontman Horkýže Slíže. Kapela nabízí fanouškům, kteří pošlou vtipné foto u cedule svého domovského města či obce, možnost vyhrát dvě volné vstupenky společně s konzumačkou na 8 Staropramenů a focení s kapelou, které bude také součástí „cestovatelského“ klipu (podrobné informace na http://horkyzeslize.sk/).

Nejen výherci se mohou svézt krajinou historie a písniček Slížů na palubě jejich kouzelné dodávky, jejíž iluzi na pódiu vytvořil tým kapely za pomoci špičkových současných technologií. Česká část turné započne 14. března v ostravské hale Tatran, kde má kapela jednu z největších a nejvěrnějších základen, podobně jako v Třinci a Frýdku Místku, kam Slíže zavítají 21. a 22. března. Koncerty v těchto moravských městech lze považovat za jeden z vrcholů celé tour. Rychlost, s jakou mizí vstupenky, nasvědčuje, že koncerty budou stejně jako na Slovensku vyprodané. Šňůra bude pokračovat přes další česká a slovenská města až do června.

Předprodej na všechny české koncerty běží na www.ticketsforpeople.cz, vstupenky je možné koupit i v dalších sítích dle místa konání. Kapela se těší, že ve svém imaginárním karavanu sveze během turné co nejvyšší počet fandů, kterých je jen na facebooku (http://www.facebook.com/horkyzeslize) již 127 tisíc!

Horkýže Slíže vyjíždí na nejpropracovanější a největší turné v historii kapely. Stěžejním tématem scény je stařičký mikrobus VW, který dodnes symbolizuje 60. léta a éru hippies.

Spoluautor koncepce Petr Fořt z agentury Ameba Production (ta stojí například za festivalem Rock for People) k tomu dodává: „Snažili jsme se, aby se návštěvník koncertu vrátil se se Slíži tak o 40-50 let nazpět a cestoval například na Woodstock. I proto se na scéně objeví během koncertu spousty dekoračních prvků připomínajících tuto jízdu. Namátkou třeba starý retro „kazeťák“ namísto praktikáblu pod bicí soupravu, zpětná zrcátka, která poslouží jako projekce, stejně tak jako obří zadní projekce ve tvaru předního skla a jiné vychytávky.“ Za zmínku stojí, že Petr Fořt vytvořil se svým týmem obdobně zajímavou podobu turné v roce 2006 pro skupinu Divokej Bill s dominujícím motivem obří stylové lodi.

Produkční a logistické řešení akce má tradičně na starosti zkušená parta kolem ZL Production, zajišťující mimo jiné turné skupiny Kryštof. Její šéf Honza Lippert přípravu turné komentuje: „Slíže nechtěli podcenit ani produkční zázemí. A to, co se chystá, nemá v České republice obdoby. Takhle to prostě dělá málokdo a osobně se na výsledek moc těším, i když už teď vím, že to nebude s instalacemi této scény a koordinací všech technických složek vůbec lehké. Samozřejmě to ale zvládneme. Kvůli vizuálním doplňkům bude muset cestovat extra kamion navíc plus speciálně vyškolení lidé na obsluhu“.

Na turné kapelu doprovodí slovenská kapela Dilemma a se Slíži spřátelená česká zpěvačka GyGy se svým rockovým projektem. Zatímco projekt Dilemma (www.dilemma.sk) košického zpěváka, skladatele, textaře, kytaristy a violoncellisty, ale také organizátora Jána Spišáka je na Slovensku již prověřenou hodnotou, mladá česká zpěvačka GyGy je teprve na startu slibné kariéry (www.gygy.cz). Oba interpreti nejen podpoří Horýže Slíže svými samostatnými bloky, ale s kapelou se na pódiu během večera několikrát setkají při společných aranžích.



Rozpis turné:

BŘEZEN
14. Ostrava - Thala Tatran
15. Šumperk - Kulturní dům
16. Herálec u Hlinska - Kulturní dům
21. Třinec - Barrocko
22. Frýdek Místek - KD Válcoven plechu
23. Jindřichův Hradec - KD Jitka
27. Praha - Incheba Aréna (Malá sportovka)
29. Ústí nad Labem - Kulturní dům
30. Valdice - Kulturní dům

DUBEN
30. Vsetín - Kulturní dům

KVĚTEN
03. D. Benešov u Opavy - Kulturní dům
04. Prostějov - Kulturní dům
07. Kunovice - Sportovní hala
10. Česká Lípa - KD Krystal
11. Jablonec nad Nisou - Eurocentrum
16. České Budějovice - KD Vltava
17. Kolín - Kulturní dům
18. Kralupy nad Vltavou - KaSS
23. Plzeň - Plaza Open Air
24. Loket nad Ohří - amfiteátr Loket
25. Kadaň - KC Orfeum
28. Brno - hala Vodová
31. Beroun - areál pivovaru

ČERVEN
01. Opočno - zimní stadion

Více informací na www.horkyzeslize.sk

Dodala: Michaela Braná / Smart Communications
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 5. 3. 2013 14:00
Chovancová, Michaela. 2013. Horkýže Slíže už naložili svou zelenou dodávku. Vychytané.cz. [Online] 5. 3. 2013. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6424. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Horkyze-Slize-uz-nalozili-svou-zelenou-dodavku
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.135s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.224.43.245
Serverový čas: sobota 27. července 2024 06:46