Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

FILM: Čtyřlístek ve službách krále – ryzí český animák

Rodinný animovaný film o notoricky známých českých komiksových postavičkách, které svými dobrodružstvími baví děti již 40 let.
Přidat na Facebook




Chytrý Myšpulín, silák Bobík, zbrklý Pinďa a šikovná Fifinka. To je čtveřice našich kreslených přátel, kterou není ani v současnosti nutné nijak zvlášť představovat. Málokteré malé dítě by neslyšelo o různých výletech a příhodách této naší milé party.



Poprvé se letos Čtyřlístek představil i jako film a dal tak svému bytí zcela nový rozměr. Kromě již tradičních časopisů, knížeček, puzzlů, omalovánek, her a jiného, si nyní můžou děti vše užít i formou jednoduché, a přesto velmi pěkné a zábavné, animace. Samozřejmostí je velmi dobrý dabing v podobě takových hvězd českého filmu, jakými jsou Ivan Trojan, Ondřej Brzobohatý, Václav Postránecký, nebo třeba Jiří Lábus.



Napínavý příběh nás zavede ze současných Třeskoprsk, kde naši hrdinové žijí, až na Pražský hrad na konci 16. století. Celým příběhem nás bude provázet císař římský a král český Rudolf II. s jeho kouzelným lvem Aurixem. Postupně se v příběhu objeví také alchymista Magistr Kelly, královský rádce Sendivoj, bájný Griffon a na Hradě se krátce mihne i další historická postava astronom Ticho de Brahe.



Děj působí velmi vlastenecky a výchovně a tak není divu, že se kromě sálů a nádvoří již zmiňované největší české památky, podíváme i na další místa patřící mezi naše nejcennější historická dědictví. Část dobrodružství se odehrává ve Zlaté uličce, navštívíme hrobku českých králů a důležitou roli nakonec sehraje i věž na chrámu svatého Víta.



Více o tom, jak se nakonec podaří našemu slavnému Čtyřlístku překazit plány zlému zimnímu duchovi Zimozelovi, jak dopadne snaha Rudolfa II. co nejvíce zvelebit České království a jak se celým příběhem proplete banda novodobých bankovních lupičů, se dozvíte v kině.



Snímek je ideální příležitostí, jak mohou rodiče svým ratolestem dopřát skvělé zábavné odpoledne, nebo jak můžou své děti prostě jen dobře zabavit. Dost možná také Čtyřlístek ve službách krále v nejednom dítěti vzbudí zájem o českou historii a památky, a zalíbí-li se jim například Myšpulín, tak pravděpodobně i o různá vědecká bádání.



Brůňa
(Tomáš Bártek)
úterý 5. 3. 2013 09:00
Bártek, Tomáš. 2013. FILM: Čtyřlístek ve službách krále – ryzí český animák. Vychytané.cz. [Online] 5. 3. 2013. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6423. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/FILM:-Ctyrlistek-ve-sluzbach-krale-–-ryzi-cesky-animak
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.133s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.218.84.153
Serverový čas: sobota 27. července 2024 08:08