Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Kultovní IAMX představí 4. 4. v ROXY album The Unified Field

Po necelých dvou letech se do Prahy znovu vrátí mezi tuzemskými fanoušky nadmíru oblíbený dekadentní ansámbl Chrise Cornera (ex-Sneaker Pimps)IAMX.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
IAMX (UK)
čtvrtek 4. dubna 2013 19:00
(konec +- pátek 5. dubna 2013 00:00)
Roxy
Praha (CZ)
Kapela proslulá frenetickými koncerty s prvky výmarského kabaretu a avantgardy, provokativními texty a hypnotickou hudbou plnou sexuálního napětí chystá 4. 4. v ROXY exkluzivní koncert, na němž představí zbrusu nové, v pořadí již páté řadové album The Unified Field. V rámci jediného koncertu IAMX v ČR dojde samozřejmě ale i na staré známé fláky v novém zvukovém a vizuálním kabátě.

Páté album IAMX, které vyjde na labelu 61seconds 22. března a už nyní jsou z něj venku první dva singly The Unified Field a I Come With Knives, dle Cornerových slov reflektuje "snahu akceptovat lidské bytí v celé jeho podstatě, naučit se ho milovat a odhalit jeho nekonečné frustrace a rozpory, které přináší".

Hudebně v sobě pak deska, která byla nahrávána na několika kontinentech, nezapře zvuk tolik typický pro tvorbu IAMX a doslova hýří zemitými rytmy a tanečními beaty, nad nimiž se nesou Chrisovi osobité a emočně vypjaté vokály. Na druhou stranu už od úvodní skladby I Come With Knives je zřejmé, že novinka pracuje s trochu odlišnou atmosférou, než bylo u IAMX zvykem. "Tiché ženské deklamování, jež se pozvolna promění v nepříjemný jekot, skvěle uvádí album jako takové. Je v tom temnota i světlo," komentuje to Corner.



Zásadní novinkou je fakt, že Corner album neskládal sám, tak jak bývalo zvykem u předchozích desek IAMX. "Přinutil jsem se ke spolupráci s dalšími lidmi. Kromě toho, že jsme se mohli podělit o nápady, musím přiznat, že pro mě bylo svým způsobem traumatické předat kontrolu nad výsledkem někomu dalšímu. Na druhou stranu, když dělám desku jen sám, vždy mě to emočně obrovsky vyčerpá a je to tak spíš čím dál větší starost než zábava," příznává Chris.

Jedním z těch, kdo se na novém albu podíleli byl producent a Chrisův starý známý Jim Abbiss (např. Adele, Arctic Monkeys či Sneaker Pimps). "Jimův přínos je především v tom, že dokáže z muzikantů dostat maximum. Dotlačil mě k tomu, že jsem hrál na nástroje, které jsem předtím nikdy nepoužíval jako vibrafon, zvonkohra, cembalo nebo celesta. Bylo to ohromně osvěžující a připomělo mi to, proč mám tak rád hraní. Celkovému zvuku desky to pak dodalo na organičnosti a komplexnosti, které bych nikdy nemohl sám dosáhnout," komentuje to Corner.

Přítomnost Jima Abbisse ale není jedinou reminiscencí na Chrisovu bývalou kapelu Sneaker Pimps. Svou trochou do mlýna přispěl také její spoluzakadatel Liam Howe, který v několik písních nahrál doprovodné klávesy.



Jak Cornerova slova, tak nové věci IAMX sami o sobě potvrzují to, co je pro tenhle živelný ansámbl charakteristické - každé album od debutu Kiss + Swallow (2004), přes desky The Alternative (2006), Kingdom of Welcome Addiction (2009) a Volatile Times (2011) až po letošní novinku The Unified Field je jiné a při tom nepostrádá určitý nezaměnitelný rukopis.

Ten spočívá především v tom, jak umí IAMX křížit žánry od electra k dance, kabaretní burlesce, jímavým baladám až třeba po nakažlivý synth-pop, aniž by jejich hudba ztratila duši a pohlcující náboj. Ze všeho nejvíc je to pak patrné během jejich živých show, které jsou doslova strhující a dokáží publikum uvést do extáze. Ve čvrtek 4. dubna v ROXYto rozhodně nebude jinak, což je další z důvodů, proč si tohle hypnotické představení nenechat ujít!

WEB
IAMX: http://www.iamx.eu/
FB Event: http://www.facebook.com/events/280576338718906/
ROXY: http://www.roxy.cz/

Dodal: Lukáš Kadeřábek / Roxy PR
Missquire
(Michaela Chovancová)
čtvrtek 28. 2. 2013 15:00
Chovancová, Michaela. 2013. Kultovní IAMX představí 4. 4. v ROXY album The Unified Field. Vychytané.cz. [Online] 28. 2. 2013. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6412. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kultovni-IAMX-predstavi-4.-4.-v-ROXY-album-The-Unified-Field
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.172s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.12.120.25
Serverový čas: sobota 27. července 2024 06:46