Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Pouliční písničkářka Iamme Candlewick vydá album díky Hithit.cz

Díky portálu Hithit.cz vznikne další album. Na novém crowdfundingovému webu uspěl projekt písničkářky Iamme Candlewick. Od fanoušků získala díky hromadnému financování přes 54 tisíc korun, tedy o 10 procent více než na vydání debutové desky žádala.
Přidat na Facebook
„Máme z toho velkou radost, je to důkaz, že na Hithit.cz uspějí i kreativci, kteří nejsou tak známí jako třeba Xavier Baumaxa. Iamme Candlewick má kolem sebe silnou komunitu lidí a také pro úspěch projektu hodně udělala,“ říká spolumajitel crowdfundingového portálu Hithit.cz Pavel Eichler.

Písničkářka Iamme Candlewick vybojovala pouličním muzikantům hraní v pražských ulicích, nyní jí fanoušci pomohli vydat její cestovatelský deník. Hodně jejích písní vzniklo přímo na ulici na cestách a hrála je už na ulicích různě po světě, ať už v USA, v Indii nebo jinde. Deska je natočená ve studiu, spolupracovali na ní další skvělí umělci, namátkou akordeonista Mario Bihári.



„Celý projekt reflektuje poslední dva roky mého života, které jsem strávila na cestách světem vnějším i vnitřním,“ říká hudebnice, která vyrostla v Praze a Barceloně. Iamme Candlewick složila písničku v Himálajích i na střeše mrakodrapu v Americe. Hudební motivy a inspirace jí plynou ze spolupráce s hudebníky z rozličných konců světa - folkové scény amerických undergroundových klubů, indických manter a sufijských motivů, izraelských náboženských zpěvů, vandráků u cesty a českého písničkaření.

Nové album Iamme Candlewick je už čtvrtá deska, která vznikne díky Hithit.cz Lavinu skupinového financování, jak se česky překládá výraz crowdfunding, spustil Xavier Baumaxa, který v polovině ledna vybral na album Dawntempo téměř 300 tisíc korun, nejvyšší částku v Česku. Po něm uspěl i rapper Vladimír 518 a autorka hudebního konceptu pro malé děti Veronika Diamant a její Malý muzikant.



Portál Hithit.cz je nová forma financování nezávislé scény. Je to prostor pro hudebníky, výtvarníky, designéry, vývojáře, pro všechny otevřené hlavy, které mají skvělé nápady, mají kolem silné zázemí příznivců, ale chybí jim peníze na realizaci nápadů. Ty můžou získat prostřednictvím webu Hithit.cz Tvůrci projektů mají na prezentaci a sběr peněz 45 dní. Pokud se jim to v tomto limitu nepovede, všechny peníze se vrací odkud přišly. Naopak když cílovou částku shromáždí už za týden, sbírka pokračuje dál a po měsíci a půl můžou mít na kontě třeba čtyřnásobek požadovaných prostředků.

Hromadné financování je budoucnost pro kreativce, start-upy. Vzor Hithit.cz americký Kickstarter nyní oznámil, že jen v oboru film se mu od dubna 2009 do 1. ledna 2013 podařilo získat 100 milionů dolarů.

Dodal: Pavel Eichler
Missquire
(Michaela Chovancová)
pondělí 25. 2. 2013 12:00
Chovancová, Michaela. 2013. Pouliční písničkářka Iamme Candlewick vydá album díky Hithit.cz. Vychytané.cz. [Online] 25. 2. 2013. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6394. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Poulicni-pisnickarka-Iamme-Candlewick-vyda-album-diky-Hithit.cz
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.145s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.188.57.0
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:01