Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Dan Reed vydá po třech letech nové sólové album Signal

Křest spojený s oslavou jeho narozenin proběhne 16. února v Paláci Akropolis.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Dan Reed Band: Křest CD „Signal Fire“
sobota 16. února 2013 20:00
(konec +- neděle 17. února 2013 03:00)
Palác Akropolis
Praha (CZ)
Americký zpěvák a hudebník Dan Reed, kterého si hudební fanoušci pamatují spíše z jeho působení v kapele Dan Reed network, která zavítala do Prahy v roce 1990 jako předkapela slavných Rolling Stones, se opět vrací na pražské hudební pódium. Po třech letech natočil nové album Signal Fire, které pokřtí na speciálním narozeninovém koncertu 16. února v Paláci Akropolis. Na koncertě jako hosté vystoupí anglická písničkářka Georgina Harvey, kterou na kytaru doprovodí Justin Lavash a pražská kapela Los Dost.

Nové sólové album Signal Fire natočil Dan Reed zčásti v Praze, která se v roce 2010 stala jeho novým domovem a z části v jeho rodném městě, v Portlandu z amerického státu Oregon. Album zmixovali a zmastrovali Peter Mansson a Mats Lindtfors ze Švédska. Právě ve Švédsku, konkrétně na malém ostrově na západním pobřeží, strávil Dan Reed šest týdnů prací nad novým albem. Okolní příroda i lidé byli pro Reeda vždy velkou inspirací při skládání a nejinak tomu bylo i tentokrát a jemná severská příroda se odráží hned na několika skladbách jak hudebně tak i texty. Pilotní singl Signal Fire hrál Dan Reed na svých koncertech ještě před nahráním celého alba.



Významnou část svého života strávil Dan Reed cestováním, které ovlivnilo jeho hudbu i pohled na svět. V rozhovoru pro web United Islands k tomu říká: „Rok v Indii a tři roky v Jeruzalémě opravdu formovali mou hudbu a důvod, proč píši a vystupuji. Hudba je jednou z cest, která může přinést pozitivní energii a rozjasnit tento svět plný stínů.“

Dan Reed je kosmopolitní hudebník, který na svých cestách sbírá nejen hudební inspiraci, ale asi i muzikanty do své kapely, protože každý je z jiné země. Jeho doprovodnou kapelu tvoří kytarista a vokalista Rob Daiker z Oregonského Portlandu, basák Bengan Jonasson ze Stockholmu, turecký bubeník a perkusionista Robert Ikiz a klávesista Michael Abubakar ze skotského Glasgow. Koncert v Paláci Akropolis bude pro českou republiku prvním, na kterém vystoupí s novou kapelou v kompletním složení. Jako hosté na koncertě také vystoupí pražská kapela Los Dost a anglická písničkářka Georgina Harvey, kterou na kytaru doprovodí Justin Lavash, známý také ze spolupráce s Lenkou Dusilovou.

Dodala: Marie Jelínková / United Islands
Missquire
(Michaela Chovancová)
pondělí 14. 1. 2013 14:00
Chovancová, Michaela. 2013. Dan Reed vydá po třech letech nové sólové album Signal. Vychytané.cz. [Online] 14. 1. 2013. [Citace: 26. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6292. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Dan-Reed-vyda-po-trech-letech-nove-solove-album-Signal
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.084s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.224.37.68
Serverový čas: pátek 26. dubna 2024 09:01