Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

25 let Michael´s Uncle a Linhartovy nadace již zanedlouho v Roxy

V pátek 21. 12., v roce svých 20. narozenin bude klub ROXY hostit oslavu čtvrtstoletí existence dvou subjektů neodmyslitelně spjatých nejen s ROXY ale i s tuzemským kulturně společenským děním obecně – oslavu 25 let zřizovatele ROXY Linhartovy nadace nestorů domácí HC scény Michael´s Uncle.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Linhartova Nadace 25 let & Christmas Party
pátek 21. prosince 2012 20:00
(konec +- sobota 22. prosince 2012 03:00)
Roxy
Praha (CZ)
Mejdan, jenž bude zároveň vánoční party Linhartovi nadace, navíc ozvláštní přítomnost celé řady hostů úzce spjatých s Michael´s Uncle a LN stejně jako formace SPT (House Dynasty) a Maradona Jazz, které se postarají o skvělou zábavu až do brzkých ranních hodin.

Vznik Michael´s Uncle i počátky nadace spadají do roku 1987. Tehdy se rekonstruoval zámecký park v Praze v Dolních Počernicích a architekt Jan Mayer k projektu přizval mladé výtvarníky. V týmu vznikla myšlenka založit nadaci podporující spolupráci mezi architekty, scénografy a výtvarníky. Její činnost brzy přesáhla původní rámec a zaměřila se na podporu kulturně společenského dění vůbec.

Michael´s Uncle byli samozřejmou součástí této kulturní fronty a současně zde byly i osobní vazby. Hudebníci se společně s výtvarníky a dalšími umělci zasloužili po revoluci o vznik mnoha pražských klubů (ROXY, Rock Café, Bunkr, Pod Stalinem, Kotelna, a dalších.) V letech 1990 – 1992 sdíleli společně kanceláře v domě bývalého SSM na Senovážném náměstí, odkud byly organizovány koncerty, výstavy, happeningy a podobné akce.



Společné večírky, kde se scházeli především alternativní umělci, byly stálou součástí tehdejšího pražského dění. Parta nadšenců komunity Linhartovy nadace uspořádala také vůbec první dva koncerty „Majkláčů“ v tehdejším Klubu architektů U zlatého melouna. Spolupráce MU a nadace probíhala a probíhá přes všechny peripetie až do dnešních dnů. Styčným bodem všech umělců okolo nadace i MU byl po většinu času klub ROXY. Je tedy logické, že právě zde proběhne také výroční koncert, který bude současně oslavou 25 let vzniku Linhartovy nadace a s tím spojenou každoroční vánoční párty pro všechny příznivce nadace, ROXY, Michael´s Uncle a ostatních účinkujících.

Současně vystoupí další umělci, kteří jsou spojení s Linharty i s MU. Kokrétně to budou např. Tomáš Vartecký (Kurtizány z 25. avenue, Wanastovi Vjeci), Radek J. Škarohlíd (Hentai Corporation), Petr Hraboš Hrabalík (Našrot, MJ) a původní bubeník, spoluzakladatel Majkláčů Jarda Stuchlý (Vanessa, MJ).



Další program:

STP (HOUSE DYNASTY) – Nový projekt bývalých STP v houseovém rytmu, bude hrát remixy jeho retrohitů, včetně písní z jeho nové tvorby. Těšte se na zvukově pestrou taneční smršť s živými hudebníky, na kytaru bude hrát a zpívat Petr Stanko (MU).

MARADONA JAZZ – Tanec až do rána, mejdan v rytmu latinskoamerického diska. Jako stálí členové v této formaci hrají dva bývalí členové MU, pražská ikona DJ Mucho Petr Hošek (Plexis), Jarda Stuchlý (Vanessa) a proslulý DJ Baltazar. Zpívat bude legendární postava HC scény, hudebník, literární autor a překladatel Petr Hraboš Hrabalík, na saxofon je bude doprovázet Šimon Ornest (Jasmín Band).

WEB
Michael´s Uncle: http://www.michaelsuncle.cz/
Linhartova nadace: http://linhartovanadace.cz/
FB Event: http://www.facebook.com/events/365368286891172/
ROXY: http://roxy.cz/

Dodal: Lukáš Kadeřábek / Roxy PR
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 5. 12. 2012 13:00
Chovancová, Michaela. 2012. 25 let Michael´s Uncle a Linhartovy nadace již zanedlouho v Roxy. Vychytané.cz. [Online] 5. 12. 2012. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6225. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/25-let-Michael_s-Uncle-a-Linhartovy-nadace-jiz-zanedlouho-v-Roxy
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.084s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.219.105.30
Serverový čas: neděle 8. září 2024 02:16