Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Herbaliser dorazí do Prahy

Po více než osmnácti letech své hudební cesty jsou The Herbaliser větší, silnější a pořád lepší.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Herbaliser
středa 12. prosince 2012 21:00
(konec +- čtvrtek 13. prosince 2012 00:00)
Lucerna - Music Bar
Praha (CZ)
Všechno začalo počátkem devadesátých let, kdy západolondýnské duo JakeWherry a Ollie Teeba objevilo společnou vášeň pro hip-hop, groove, funk a jazz. James Brown, DJ Premier, Lalo Schifrin, Pete Rock a David Axelrod byli v té době jejich hudebními hrdiny.

Jake a Ollie byli vášnivými sběrateli vinylových desek a tak logicky používali nejčerstvější samplovací techniky. Jake uměl navíc hrát na kytaru a basov ou kytaru. Jejich první demo nahrávky putovaly na label Ninja Tune - ty se pak staly základem debutového alba s názvem Remedies, které vyšlo v roce 1995. Nabízelo typicky londýnský sound s funky beaty naládovanými samply, scratchováním a sekanými rytmy a stalo se vlivnou a inspirativní undergroundovou klasikou.

Druhá deska Herbaliser nazvaná Blow Your Headphones (1997) byla zemitější, s více vokály. Americká rocková bible Rolling Stone pěl ódy na “hlaďounké rytmy” a desku nazval “experimentální milenkou amerického hip-hopu”.

Jake a Ollie navíc objevili obrovský talent undergroundového rappera a vypravěče z New Yorku Jeana Graeho, který vystupoval pod jménem What What.

Koncem devadesátých let se jako koncertní kapela rozrostli na devět členů a stali se festivalovou senzací po celém světě.

Na dalším albu z roku 1999 nazvaném Very Mercenary spolupracovali s dalšími budoucími hvězdami anglického hip hopu - s Bladem a Roots Manuvou. “Je super mít nadupanýho MC ze Států, ale je taky důležitý reprezentovat Británii” říká Jake.



V roce 2000 vychází živák - dvojvinyl Session One, o kterém The Guardian napsal, že je “nejlepším důkazem, že tahle hudba zní mnohem líp, když ji hrají muzikanti než samply.” Album Something Wicked This Way Comes z roku 2002 přidalo Herbaliser další odstíny světla a temnoty.

Instrumentální groovy a funky hip hop a škála hostujících vokalistů - MF Doom, Phi Life Cypher, zpěvák opery Seaming To a Rakaa Iriscience z Dilated Peoples. Přišly další desky, další ůspěchy a nové barvy v paletě Herbaliser. Jake a Ollie si ale před časem uvědomili, že jejich nejlepší věci vznikly kolem tvrdšího, temnějšího soundu. A tak vzniklo nové album: There Were Seven.

Je to 15 pecek super těžkého, psychedelického, beatově laděného, post-hip-hopového audia pro vaše uši i mysl. Sedmé album Herbaliser vás vezme na výpravnou pouť se samuraji zvuku a jejich novými souputníky. Na albu nechybí ani noví géniové ve svých počátcích - George the Poet ve skladbě “A Sad State of Affairs”, šeptající zpěvačka Hannah Clive v “The Lost Boy” a super MCs ze zámoří - Twin Peaks a Teenburger.

Všechny skladby složili a produkovali Jake Wherry a Ollie Teeba. THERE WERE SEVEN vychází 8.října 2012 na vlastním labelu The Herbaliser ‘Department H’.

Herbaliser přijedou představit své nové album také do Prahy a to 12.prosince do Lucerna Music Baru.

Vstupenky v sítích Ticketpro, Ticketstrem, Ticketportal za 490,- Kč + poplatky, a v Lucerna Music Baru (bez poplatku). V den koncertu na místě za 590,- Kč.

Vstupenky jsou k dispozici také online přímo na klubových stránkách www.musicbar.cz anebo na Facebooku http://on.fb.me/Qh2BiH .

Více info na:
www.theherbaliser.tumblr.com
www.musicbar.cz
www.facebook.com/lucernamusicbar
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion

Dodal: Michal Rejzek / DsmackU promotion
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 28. 11. 2012 08:00
Chovancová, Michaela. 2012. Herbaliser dorazí do Prahy. Vychytané.cz. [Online] 28. 11. 2012. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6201. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Herbaliser-dorazi-do-Prahy
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.037s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.226.34.121
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:56