Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Chceš se stát top barmanem?

Od toho je tu Bar Academy!
Přidat na Facebook
Další ročník unikátního vzdělávacího projektu Bar Academy pod vedením špiček z oblasti barmanského řemesla startuje kurzem Absolvent, který proběhne od 12. do 16. listopadu.

V roce 2006 zahájila společnost Jan Becher-Pernod Ricard (JBPR) pilotní barmanský kurz pod názvem Havana Club Academy. Projekt mezitím prošel úspěšným vývojem, v roce 2008 byl přejmenován na Jan Becher Pernod Ricard Bar Academy a kurzů se do dnešního dne zúčastnilo několik stovek barmanů a pracovníků v gastronomii. Tento listopad tak proběhne už 17. kurz Absolvent pod lektorským dohledem špiček české barmanské scény.

Pohnutky pro vznik projektu vysvětluje současný manažer projektu za JBPR Robert Koblasa: „Jedním ze základních dlouhodobých cílů – a svým způsobem poslání - naší společnosti je dlouhodobé zvyšování kvality gastronomie v České republice. Proto jsme se před šesti lety rozhodli každoročně investovat do projektu Bar Academy, prostřednictvím kterého již šest let komplexně vzděláváme nejen barmany, ale i další pracující v gastronomických profesích.



V současné době nabízí BAR ACADEMY tři výukové stupně:
ABSOLVENT je kurz určený pro začínající barmany, který učí základům řemesla a poskytuje první systematický pohled na obor, stejně jako seznamuje se základním zbožíznaleckým pohledem na suroviny, s nimiž barman pracuje.

PREMIUM přijímá posluchače s praxí. Věnuje se tzv. up-sellingu, prohlubuje znalosti surovin, prezentuje základy marketingu baru, především však vyučuje vyšší (chcete-li: prémiovou) mixologii a vede posluchače k rozvíjení kreativity za barovým pultem. Účastníci jsou hned první den rozlosováni do skupin, které od začátku používají nabyté znalosti k realizaci případové studie.

Konečně ELITE má formát jednodenních seminářů, na nichž přednášejí vynikající zahraniční barmani pro nejen českou barmanskou komunitu.

Lektorský tým v současnosti tvoří Martin Baťha (významný představitel flair-bartendingu a producent vrcholných odborných seminářů), Jan Braniš (bar manager Bugsy´s baru), Kateřina Kluchová (barmanka Hemingway Baru a Beefeater Ambassadorka v České republice), Alexander Mikšovic (bartender emeritus, odborný publicista), David Neumann (vrcholný představitel flair-bartendingu, vedoucí Czech Flair Teamu České barmanské asociace), Aleš Půta (přední český mixolog, majitel pražského Hemingway Baru) a Jitka Součková (marketingová specialistka).

A proč se kurzu zúčastnit? To shrnuje český top-barman a jeden z bývalých účastníků Milan Zaleš: „Projekt Bar Academy jsem absolvoval v době, kdy jsem byl součástí teamu baru Žlutá ponorka v Českých Budějovicích. Na kurz jsem šel s cílem zjistit, jestli na tuto profesi vůbec mám. Po jeho absolvování jsem byl jako houba nasáknutý informacemi. Celý projekt mně nakopl neuvěřitelným způsobem a barové řemeslo mně pohltilo. Dnes pracuji v Bugsy's Baru a stále čerpám z poznatků i zkušeností, které jsem na Bar Academy získal.“

Více informací o Bar Academy najdete na Facebooku:

http://www.facebook.com/PernodRicardBarAcademy

nebo na www.janbecher.cz, v sekci Bar Academy.
Missquire
(Michaela Chovancová)
čtvrtek 25. 10. 2012 18:00
Chovancová, Michaela. 2012. Chceš se stát top barmanem? . Vychytané.cz. [Online] 25. 10. 2012. [Citace: 19. 4. 2025.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=6094. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Chces-se-stat-top-barmanem?-
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.041s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2025
Vaše IP: 3.16.137.217
Serverový čas: sobota 19. dubna 2025 10:12